Акушер-гинеколози Варна -11 тема

• 75 116
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
И аз на Ваше място щях да съм доволна и то много. Честито! Лека бременност и едно сладко човече накрая. Организацията при нея определено не е ОК. Имам доста наблюдения при други лекари.

# 586
Аз се следя в момента при д-р Желязкова по ЗК в 25 г.с. съм (6 месец) и тази седмица за първи път си взех болничен от нея. Първият е 14 дневен който струва 25 лв, а за следващият ми обясниха че трябва да се мине през комисия и се заплаща 40лв. Алтернативата която ми предложиха е те да ми дадат документи и сама да си търся комисия през ДКЦ или не знам си какво беше, но на мен не ми се занимаваше, защото така и така за да отида на преглед на друго място пак трябва да си платя.

Относно заплащането на самите прегледи, няма значение че съм по здравна каса, винаги съм заплащала когато прегледите включват ехограф. В началото заплащах 60лв, а последните пъти и 40лв. Не знам откъде идва разликата. Феталните морфологии са с друга цена.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 22:03 от S.G.C.

# 587
Странно, няма ли някакъв минимум ехографии на бременни по ЗК, и само ако някоя бъдеща майка иска допълнително тогава да заплаща? Както и болничен, да се заплаща?? Ами ако има такива, които не могат финансово да си го позволят, а състоянието им налага болничен, какво следва - отива да работи ли кандидат-майката?

# 588
Доколкото знам аз, пакета по ЗК вкл. 2-3 видеозона и 2 пъти тонове, всичко друго се заплаща. Това за цялата бременност.

elleonore1 радвам се, че си успяла да се вмъкнеш! Честито!

# 589
Аз се следя при нея от 9-та седмица насам и досега нито един път не съм минала напълно безплатно когато е имало ехография. Тя е известна с това, че дори по здравна каса при нея си се доплаща винаги. Не знам защо е така, но има едни лекари за които знаеш че са адски добри специалисти в даден район и следвателно не съм задълбавала, просто си плащам без да питам като знам какво получавам насреща. Единствено няколко изследвания и микробиологии, които са ми пускали минаха изцяло по здравна каса и не съм заплащала. Но ехографите винаги. В началото и аз леко негодувах от този факт, защото всички си плащаме здравни осигуровки, но това е ситуацията, на който не му харесва или не може да си позволи, има достатъчно други добри лекари. Но за мен лично времето, отношението и вниманието което тя отделя на бебето си заслужава, защото всеки преглед е като фетална морфология. Проверява всичко всеки път. Докато ходих при други известни варненски АГ-та, да и те са мили и с добро отношение, ама като ги питам "може ли да проверим това, може ли онова" се почва, "ама сега ли точно", "ама ти си добре, няма нужда" и не знам какво...прегледите при другите са по 10-15 мин., докато при Желязкова аз рядко падам под 40мин.-1 час за преглед, чакането е отделно и наистина е много. Като съвет който мога да дам е ако искате да ползвате привилегиите на здравната каса, запишете се за следене при някой друг по ЗК, а при Желязкова ходете на частно. Но не знам ако сте на частно при нея дали пак ехографа ще е 40-60лв или доста повече и дали ще има смисъл.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 10:20 от S.G.C.

# 590
Д-р Желязкова беше заплашила моя приятелка, че сърцето на бебето е увредено, че може да спре всеки момент и трябва да ходи по често на прегледи ако иска да го задържи. Освен това препоръча аборт, защото дори и да се родяло имало голяма вероятност да не оцелее. Беше и изписала и една камара лекарства. Добре, че отиде при д-р Христов, които каза, че всичко със сърцето на бебето е наред, а лекарствата са опасни да се пият. Друг лекар потвърди каквото е казал д-р Христов. Няма нужда да казвам, че приятелката ми не смени лекарката. Детето си е живо и здраво на почти 2г. После излезе, че има и други случай. Аз не съм ходила при нея, но при наличие на толкова много лекари няма и да отида да чакам при нея с часове и то в напреднала бременност. Не виждам как може нормален преглед до продължи 40-50 и повече мин. Единствения преглед, на които съм била толкова друго лекаря говореше една камара общи приказки, а реално прегледа беше 10мин, обаче пък много сладко говореше и губеше време.

# 591
Желязкова каза на бременна близка в 32 седмица, че плодът е с несъразмерно дълги крайници и също препоръчваше по-често прегледи при нея (близката ми си беше правила двете предишни фетални морфологии при нея). Разбира се, че тя потърси други мнение, отиде при Балев, който ѝ каза, че всичко е наред. Излишно е да казвам, че бебето е живо и здраво и изобщо не са му дълги крайниците.
Отделно тя не искаше да се прави БХС след първата фетална, защото си беше направила разширен НПТ, но въпреки това ѝ взеха кръв и допълнителни пари, естествено. Тя много я харесваше преди това, но след тези две случки коренно промени мнението си за нея.

# 592
За всеки един лекар винаги ще има положителни и отрицателни мнения. Лекарите са хора и като такива правят грешки докато станат добри специалисти, неизбежно е. Хубавото е че всеки има избор на мнение и свобода при кого да се следи. Аз съм бременна след 3 опит инвитро, била съм при някои от най-големите светила в България и за мен е важно един лекар да обръща внимание на всичко което би ме притеснило и прегледите да не са само  отбиване на номера. Относно това защо са 40 минути - 1 час прегледите, при мен е защото съм на няколко терапии след инвитро и всеки път се обсъждат резултатите от изследванията, кое какво представлява, обяснява ми се защо и дали имам нужда от смяна на терапията, пускат се микробиологии, изследвания, отделно бебето както казах се гледа както на фетална морфология, т.е. оглежда се всеки орган внимателно, пуска се доплер, следи се кръвоток и т.н. И винаги имам преглед коремен + вагинален, за да се види размера на шийката и да се огледа ако има нужда от друг ъгъл, съответно често се събличам и обличам по няколко пъти. Отделно ме теглят, мерят, пускат тонове и всичко това не знам как може да стане за 10 мин. Както казах при други лекари които съм била прегледа е 10 мин. не искат да ми гледат шийката, бебето го гледат 3 мин. с коремния ехограф и освен ако аз не попитам нещо, не държат да обсъждаме други неща. При мен Желязкова не е искала да пускам БХС, защото имах разширен пренатален тест. Прегледите ми също не са често, а са през месец. Отделно, тъй като аз не съм от Варна, често се съобразява с това, че пътувам. Най-големият ѝ минус е че не е нормално да карат бременни да чакат по 3-4 часа, но се случва всеки път. Имат лоша организация на времето и графика. Това няма как да се оспори. Така че всеки който я обмисля да си предвиди, че всеки преглед изисква половин ден поне висене в кабинета.

Това го разказвам, не за да адвокатствам и заради последните мнения, защото тяхното мнение е ясно, а за тези, които в момента се чудят към кого да се насочат и кого да изберат и да могат да преценят дали Желязкова би била техния човек. Дано съм била полезна.

ПП Преди един месец докато бях на преглед ѝ звънна един от най-известните и добри лекари по фетална ехокардиография в България - д-р Маринов, за да ѝ благодари и да обсъдят това, че е открила първия от 10 години насам много рядък случай на дефект в сърцето на едно бебенце. Това го споделям във връзка с това, че по-рано се даде пример за грешка, аз давам пример за обратното. Тъй като няма статистика колко бебета е спасила и при колко е сгрешила докторката, реално накрая всеки трябва да си прецени сам за себе си плюсовете и минусите. Единични мнения във форум не правят статистика.

# 593
И доктора при когото ходих аз вторник много го хвалят ( за израждане най-вече но все пак), но ето че дава грешни диагнози за аборт при чут пулс на следвашия ден при друг лекар. За всички ще има и положителни и отрицателни мнения

# 594
S.G.C. явно на теб ти отделя нужното внимание. Знаеш, аз също съм с 3 аборта и последния път чаках само, за да погледне едни изследвания като едва им хвърли око минавайки до тоалетната, накрая сестрата ми изписа нужните лекарства гледайки в гугъл....
Да си призная много ме разочарова мен това...
Да разбира си от работата, но и другото е важно.

# 595
Съжалявам flow_rs. Убеждавам се, че мненията за нея наистина са много противоречиви и явно е много важно всеки да пробва лично и спрямо това как я усети като лекар и отношение да прецени дали да продължи с нея или не. В интерес на истината невинаги съм била доволна от нея, но преглътнах някои неща заради общото усещане, че мога да ѝ се доверя и заради липсата на по-добра алтернатива за мен. Не искам да подведа някой с мнението си, щом има немалко негативни мнения, ясно че не е най-прекрасната и най-добрата, просто за мен беше подходящия избор.

# 596
Напълно съм съгласна! На първият ми преглед беше много дръпната, студена. Държа се остро, даже ми направи и няколко коментара, които не ми допаднаха. Въпреки това ми назначи изследвания и на следващият преглед с резултатите беше много любезна, мила. Отдели ми много време (макар, че бях без час), поговорихме и наистина ме успокои много.
Обаче миналия месец отново беше доста дръпната, отделно чаках много време и именно докато чаках и видях как протичат там нещата видях, че не е моето място.

# 597
И тя е жена, и при нея имат хормони Joy , я пмс, я нещо друго.

Аз ходих и търпях само заради хубавите снимки, но като ѝ казах че си искам всичката документация и се отписвам при нея доста тегаво мина нашата раздяла.

# 598
40 минути до 1 час преглед с ехограф? Това не е нормално, внимавайте.

# 599
Никой не е написал, че прегледите са 1 час само с ехографа, дори специално описах какво включва този 1 час преглед. Моля, четете внимателно, за да не се изкривява информация.

Общи условия

Активация на акаунт