Любители на кучета - 120

• 25 709
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Хибискус, благодаря за милите думи и доверието 🤗 За съжаление, както и доста от пишещите в темата знаят- знанията ми не са от хубаво, просто ми се паднаха най- чувствителните и кекави кученца на света, но те са моята голяма любов, ако трябваше да върна времето назад и да избирам- пак щях да избера тях ❤ Наложиха ни се много процедури, много прегледи, изследвания, операции и за всяко нещо правя преглед, консултация, търся във всевъзможни източници, след това отново консултация и чак тогава взимам решение и пристъпвам към действия. Заради това, че съм стояла с часове в клиниките и дори мога да нарека някои лекари спокойно свои приятели, съм наясно с доста състояния, препоръки, лечения. Понякога питам и просто от интерес. Ако става въпрос за някакви медикаменти или препарати в повечето случаи се свървам с вносителите или директно с производителите, защото не винаги информацията е адекватна и изчерпателна, а моите кучета все са в изключенията...

Искам задължително да отбележа, че не винаги моят избор е най- подходящият за друг собственик и неговата животинка, затова искрено се надявам, че решението на всеки ще бъде информирано и достатъчно добре обмислено 🤗

Колкото до писанията... аз се включвам само, когато имам какво да кажа, понякога и на лично, за съжаление отново Кая е в серия с гастрит, прерастващ към панкреатит и алергични прояви заради пипета Адвокейт, съчетана с последваща апликация на Алердерм- та, следя ви редовно, но нямам време да пиша, а и нашите патила не са за обясняване 😔 Опитвам се културно да се обоснова, единствено и само, за да предпазя някой неопитен и четящ стопанин от кардинални грешки, излагащи на риск здравето на неговата животинка, затова гледах да бъда сдържана, за да бъда разбрана правилно- causa perduta...

wild poppy, няма защо! За мен е удоволствие! Ако имаш нужда- запозната съм с доста публикации, използвали сме безброй добавки, запозната съм и със случаите на кучета на наши приятели (едри породи), които са оперирани, за възстановителния период и т.н., с удоволствие ще помогна и съм насреща, ако имате нужда! Надявам се искрено да е нещо безобидно и притесненията ти да не са оправдани 🍀🍀🍀

# 166
  • sofia
Чихуасмам, благодаря ти и аз за включванията!
Дано Кая бързо се оправя и да си изкарате спокойно остатъка от лятото!

# 167
Надявам се проблемите на Кая да отшумят или да намерите лечение и превенция за тази нежна душа скоро.
Аз иначе друго се включих да пиша, но снощи се ядосах нещо и не успях и да се сетя.
Ели, с най-сладкия корем Heart вземи му едно холти на хайвана, за да не се научи да не се тегли. Аз се родих, сега колата ми е в сервиза и разходките ни са в града, ако нямах холтито съм жива-умряла с голямата кобилка. Поръчах от алито, но в София със сигурност ще намериш да купиш на място, но препоръчвам с куч, за да го пробваш като размер. Едно от стефанов си седи в шкафа - несъразмерно и не може да се закопчае даже.
https://m.youtube.com/watch?v=uoGNBs85_TY

# 168
Вече съм голям и се разхождам сам!
Айк на 7 месеца днес Heart

# 169
Ели много сте хубави 🤗
Чихуас 😘 винаги на място и адекватно се включваш. Стискам палци Кая да премине бързо през несгодите, които са я сполетели 🤗
Хибискус тия холтита ги гледат от една камара време, ама без проба не смея да поръчам. А и Макс не се дърпа по принцип. При него основно е като види куче и реши да лае. Вивата като се разхожда сама също е примерна. Заедно са малко по големи диваци, че се надпреварват кой ше открие кокал пръв 🤣

# 170
  • София
Холтитата са много добър вариант. Деликатни са за муцунките и спират дърпането без да душата кучето.  Евтини са.
Аз ползвах с предишното куче, защото бяхме оттървали обучението. С този, ползвам нагръдник и верига.
Първото беше без повод, но нямаше нужда. 
При младо куче, бих работила над това да не се дърпа.

# 171
Една голяма, италианска усмивка от Лори, за всички!Благодаря за новата тема, със закъснение, но подпираме кулата в Пиза...

# 172
Reunion, осиновихме Кая на седем години, работя с нея и вече има огромен прогрес, но все още имам проблем с разходките на двете. Ако я извеждам сама не ме тегли, но когато са две е ужас и за това ползвам холтито.
Сиви, то е полезно и за корекция на поведението, защото можеш да го подръпнеш преди да се фиксира в друго куче и да му отвлечеш вниманието. Но без проба.. много трудно. Аз ще търся още някое на нашия пазар с по-меко на муцунката, че при дълги разходки(теглене и корекции) остава черта. Ако намеря някъде с коректни размери ще свиркам.

# 173
  • София
MagniM, не сте го подстригвали още нали?
Колко голям стана? Като тегло и височина до главичката? Много е сладък! Нали са ми слабост тоз вид Blush

Нашият маймун вече на 2,5г и около 3,7кг и е висок до главата около 40см (това последното го виждам, защото си стои прав в къщичката и ушетата му опират в горния й край).
А, по повод чуденката за спането след почивка - и Чарли е така. В колата спа непробудно и поне два дни е лежерен и мързелив на н-та степен 😂. И хапва най-много по веднъж.
То и в жегите е така. Затова оставяме климатика включен, а тази седмица се чакат отново жеги! Пазете се!!! HeartHug

# 174
  • София
Хибискус, разбирам те. Предишното беше осиновено като бебе, но и аз имах бебета и не я свикнахме да ходи редом. Грешка е, но....
Холтитата не са в 100 размера. Има май 3 или 4, а и се нагласят. При тях не е проблем да не са съвсем точни. Няма как и да разчиташ на тях да удържиш голямо куче, ако реши да напада. Целта им е да ходи без да дърпа и с много малко поддръпване да го спираш.
Подарих холтито на предишното куче, а беше баш вашият размер.

# 175
Можв би оригиналните да са в 3 размера, но както казах аз имам един “Л” в шкафа, който дори и на бигъла не мога да закопчая. Дупката за муцунката голяма, а отзад малка каишка за вратлето и не стига да се закопчае.. обмислям от амазон да поръчам, ти помниш ли от къде си купувала?

# 176
  • София/Севлиево
Аз сега гледах в Зооплюс...Има М и Л.

# 177
За дивеенето в колата на малко кученце да споделя опит. Хари беше така първите пъти, докато не си намери място между децата и се кротна. От тогава се вози много спокойно или до тях, или в краката им. Не е повръщала никога, а почти винаги яде точно преди да се качим в колата. И то стабилно. Явно е до куче - на едни им става лошо винаги, на други никога, дори да са яли. Може би ако му дадете някакво твърдо лакомство да си гризе, ще бъде по-кротко. При него проблемът не е в повръщане, а в притеснение от страшната кола предполагам.

С купичка за бавно хранене забавихме изяждането на храната от 7 секунди на 30 Simple Smile Тя все още е на бебешките гранули, понеже чувалът беше голям. Надявам се с по-големите да започне да дъвче.

# 178
  • София
Хибискус, не помня, преди много години беше. Може и от Англия да съм я взимала.
Спомням си, че имаше и приставка да закачиш повода и на нашийника.

# 179
  • о`майна лунна нощ е
Катето е капапицет в много теми. От седмокласници, кандидатстване, та до Ковид и ваксини. Изобщо не се учудих, че налази и тук, но вероятно ви е направило впечатление - не я отразявам. По-успешно бих спорила с радиоточка, за това скролвам страницата надолу.
Та - гледайте си животинките и живота и не се впечатлявайте на всеки пост, който се публикува. Като има сцена, ще има и оратори. Друг е въпросът, публиката доколко ще ги отрази.

Общи условия

Активация на акаунт