Паническо разстройство - 50

• 42 335
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Някой може ли да ми каже, дали 3м след спирането на АД, тежък синдром на отнемане и вероятно завръщане на симптомите, е нормално замъглено (тунелно) виждане или да търся вариант за ЯМР? Така съм се панирала, че ме боли главата отзад, треперя и направо изпускам вещи от стрес. Опитвам се да се свържа с пси, за да видим какво да правим, за момента без успех.

# 466
Здравейте!Да споделя какво чувствам а който има желание да каже какво да правя и какво лечение да проведа...
Ще гледам да разпъвам много локуми.Преди няколко години започна едно главоболие и  бяха ме заблудили че
имам тумор в мозъка.След обиколка по всички лекари се оказаха поликистозни яйчници.След това започнаха едни атаки които в началото бяха усещане за страх от смърта,за задушаване...Ставаха и рано сутрин и през ноща.Пила съм АД ксанакс и деанксит.Ксанакса беше ужасен и помолих да ми го спрат,а деанксита долу горе ми понасяше.
Известно време бях добре,но от скоро се включиха нови симптоми.Нощно време изведнъж се събуждам и сърцето ми бие силно,усещам някаква паника,страх и ми става горещо.Цялото ми тяло тупка и като че ли иска да се разтрепери.Обливат ме едни вълни и не мога да дишам добре и усещане за надут корем...Но това с горещината е ужасно.Последната криза беше с кръвно 140/100 и пулс 120.След прием на четвъртинка валидол се оправяха нещата,но не и този път...Мисля че е свързано и с цикъла ми/трябваше да ми идва/.
На сутринта бях на личния.Изкара ме с кръвно 110/60и пулс 100.Пусна ми ТСХ,ФТ4,кръв,урина,захар и холестерол.Още не съм ги пуснала...Чудя се дали да добавя нещо...
Пия мента,глог,валериана и маточина..Витам.д3,селен,цинк,вит.ц.Не
желая антидепресанти.Казаха ми че водят до образуване на тромби...
Четох за тази ашваганда...дали ще ми помогне
Чудя се и дали да ползвам психолог...

# 467
bronze, пусни си изследванията, които ти искат. Как лекуваш поликистозата? Тя пък, вероятно знаеш, винаги е свързана със инсулинова резистентност и високи андрогени. Хормоните ти са тотално извън строя и оттам и симптоматиката. Не винаги нещата са за антидепресанти

# 468
bronze, типична ПА при мен беше пулс 130, кръвно 150/100. Аз изследвах хормони на ЩЗ, правих ехография на ЩЗ, инсулин, ПКК, б12, и вит Д. Оказах се с ИР. Чак след изследванията започнах да мисля за АД.

# 469
bronze, пусни си изследванията, които ти искат. Как лекуваш поликистозата? Тя пък, вероятно знаеш, винаги е свързана със инсулинова резистентност и високи андрогени. Хормоните ти са тотално извън строя и оттам и симптоматиката. Не винаги нещата са за антидепресанти
Поликистозата беше отдавна.Имаше лечение и след това при посещение на гинеколог са ми казвали че вече нямам.Все пак и през инвитро минах..
А за инсулинова резистентност също правих изследване преди време.Беше в норма...тогава,но и тези атаки ги имам отдавна...

# 470
Здравейте.

Моля препоръчайте ми наистина читав психиатър в София. Нещо с този коаксил не се разбираме. 33 дни го пия, от три дни съм в положението в което стартирах. Зверско сърцебиене, тревожност ежеминутно, звънене в спешното, ходене пак там… не знам отчаяна съм, пак спрях да се храня. Събуждам се от 140 пулс. Ужасно е!

# 471
Имам нужда от малко помощ или виртуален шамар 😔 За някои са смешни кошмарите ,но за мен не са ... от няколко дни се върнаха пак сънувам починали..пак някакви неща за който като отвориш съновника означават смърт.🥺 Пия го този Есобел вече 6 или 7 седмици да приемам го малко по-леко от преди ,но явно мозъка ми е в едно положение 🤐

# 472
  • София
Имам нужда от малко помощ или виртуален шамар 😔 За някои са смешни кошмарите ,но за мен не са ... от няколко дни се върнаха пак сънувам починали..пак някакви неща за който като отвориш съновника означават смърт.🥺 Пия го този Есобел вече 6 или 7 седмици да приемам го малко по-леко от преди ,но явно мозъка ми е в едно положение 🤐
Здравей,
Голяма грешка правиш като отваряш съновника. Там отговори няма да намериш само  се плашиш . Съновниците са измислица. Аз също сънувам често починалите си близки и това е защото ми липсват, а не защото някой ще умре или нещо подобно. Вгледай се в себе си  в мисленето си  и ще разбереш защо сънуваш такива сънища.  И не чети повече в съновника, няма научно доказателство, че това което го пише в него  е вярно. Прави ми  впчатление от твоите постове,  че страховете ти или поне повечето от тях са на основа на някакво суеверие. Спри  да вярваш  в суеверия, те са измислица. Никой не е умрял , защото някой е сънувал нещо Simple Smile
 Бих препоръчала да прочетеш : Човешкият мозък. Лесен наръчник по невропсихология - Ники Хейс. Написана е на разбираем език и много неща ще си обясниш.

# 473
Ellie да много си права ,че постоянно чета ,но сега и не отварям съновник аз вече ги знам на изуст и сама съм си винова😔 Ще се опитам да не им обръщам внимание. БЛАГОДАРЯ

# 474
Здравейте.

Моля препоръчайте ми наистина читав психиатър в София. Нещо с този коаксил не се разбираме. 33 дни го пия, от три дни съм в положението в което стартирах. Зверско сърцебиене, тревожност ежеминутно, звънене в спешното, ходене пак там… не знам отчаяна съм, пак спрях да се храня. Събуждам се от 140 пулс. Ужасно е!
При който и психиатър да отидеш, те научкват според симптомите. Ако едно не ти понесе, сменят с друго, докато намерят твоето хапче. За 33 дни трябваше да имаш някакъв ефект. Вероятно ще ти сменят терапията.
Happy mom, страховете няма да изчезнат с вълшебна пръчка, за съжаление. И едни съвет, който давам на себе си и се опитвам да го спазвам, макар и трудно. НЕДЕЙ ДА ЧЕТЕШ! Аз от четене психясах, поставям си диагнози, изследвам се, пак чета за симптоми и излизат някакви страшни болести. Сега пак съм във фаза на стрес, страх и паника, но се въздържам да чета, за да не психясам. Едно, че си разбих нервите, второ, че давам една торба пари за изследвания.

# 475
  • София
Ellie да много си права ,че постоянно чета ,но сега и не отварям съновник аз вече ги знам на изуст и сама съм си винова😔 Ще се опитам да не им обръщам внимание. БЛАГОДАРЯ
Сънищата ни са отражение на вътрешният ни свят, а не на външният. Когато разбереш какво наистина ти подсказва подсъзнанието ти ще спреш да сънуваш тези кошмари .

# 476
Сънищата ни са отражение на вътрешният ни свят, а не на външният. Когато разбереш какво наистина ти подсказва подсъзнанието ти ще спреш да сънуваш тези кошмари .

Показва ми това ,за което мисля през деня ..за страха ми от смъртта и от това какво ще сънувам. Аз зареди сънищата почнах АД ,защото стана нетърпимо

# 477
Наясно съм, че ще налучкват. Вече бях на ципралекс, действаше ми ужасно, смених на коаксил, но не се повлиявам явно. Не знам дали всичко не е от ксанакса. Не знам някъде да поема, всички читави имат часове за след 2 седмици поне…

# 478
Наясно съм, че ще налучкват. Вече бях на ципралекс, действаше ми ужасно, смених на коаксил, но не се повлиявам явно. Не знам дали всичко не е от ксанакса. Не знам някъде да поема, всички читави имат часове за след 2 седмици поне…

Теменужка Йорданова ВМА аз при нея съм ходила

# 479
Здравейте.

При който и психиатър да отидеш, те научкват според симптомите. Ако едно не ти понесе, сменят с друго, докато намерят твоето хапче. За 33 дни трябваше да имаш някакъв ефект. Вероятно ще ти сменят терапията.

Аз имах, но преди 4 дни научих, че мой много близък познат се е самоубил. Мой набор, на 29, с жена, малко детенце. Пристрастил се към наркотиците, и се самоубил…
И от тогава ме тресе жестоко, паникатаки ежедневни, тревожност нон стоп, за 3 дни бях два пъти в спешното. Стоя и мисля, боже дали и аз няма да го направя някой ден. И това ме плаши ужасно, и се въртя в някакъв порочен кръг. Отделно моята психи е до 02.09 отпуска, Психотерапевтката ми също, чак на 03.09 имам сесия. Дотогава не знам как да издържа. Не знам дали да му дам шанс на тоя ад, или да ходя на друго място.
От друга страна моята психиатърка е много отзивчива, за 4 дни се чухме 6-7 пъти по телефона, постоянно ме успокоява и съветва, но не знам дали това епправилното лечение за мен. Едни натрапчиви мисли се появиха постоянно, “ами ако аз откача и се самоубия”? Въпреки, че моят проблем е смразяващият страх от смъртта, от това, че не знам какво е след това. Но тези мисли се настаниха трайно в мозъка ми, и това ме съсипва…😔

Общи условия

Активация на акаунт