ДЕСЕТИ клас. Морски пръски, планинска прохлада - заслужен отдих и омайна наслада.

• 48 604
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
Моето обяви, че по ИТ и ИИ няма да й трябват учебници. Нищо не е прочела, защото ще забрави произведенията, докато дойде време да ги разглеждат в клас. Но си разнася нещата по немски с нея по почивките.
Амбицирала се е да се подготвя допълнително по химия и биология. Някой я е информирал, че курсовете започват от 10-ти клас. Аз си мисля, да видим дали ще може да се прехвърли в профил химия/биология. След седми клас искаше литература. Малко сменя посоките.
Класната е изпратила нашия списък с учебници на децата.

# 211
Сега ми стана ясно наборът защо още няма гадже: хубав, снажен, а приятели и компании бол, ама като не чете коя ли ще го вземе?!?
Чудя се още да ходим ли в Гърция  - като гледам макс 25-26 градуса дневни температури … ми аз ще трябва да се завивам с хавлиите по плажа.

# 212
Днес беше 27 градуса до Уранополи, изгорели сме здраво Simple Smile. Цените в хотелчето, в което отсядаме за пети път са с 20% надолу, сезонът - казват - е бил доста слаб, поне тук на Атон. Почти не се чува българска и румънска реч 🤣.

# 213
  • София
Хей, защо не казвате, че темата вече е десетокласна? Притесних се, че съм нахлула в другата тема.
Ами, честита да ни е. Не мога да повярвам колко бързо растат децата ни.

# 214
  • София
Привет, момичета и момчета,

Аз вече съм си в София и готова за среща когато и където кажете Hug

Виждам, че коментирате кой ученик е видял какво е това "задължителна литература" и да си кажа честно, Калоян и я избягва като някакво брутално зло, което ще бори текущо през годината.
Иначе за гаджета моето гардже не може да се оплаче - и в София, и на морето девойки много хубави си намира.
За учебници и тетрадки той си има ангажимент - аз само финансирам.
Силно се надявам да се задържат присъствено поне тази година, но не съм оптимист за продължителността.

Хубава вечер на всички и давайте да правим среща септември, че после пак не се знае.

# 215
Момичета, на някой да му се намира запазен учебник по Литература за 9 клас, издателство БГ-учебник, Иван Инев, 2018г. ? Бих купила, за София става въпрос.

# 216
  • София
Платих Сторител за тая цел, ама се слуша.... Хари Потър  Rolling Eyes
Не виждам никой да споменава преди-училищна среща?!?! Помислете за това.
Лейди, и аз така. Но се слуша всичко друго, но не и училищна литература - Хари Потър, вампирски саги и т.н. Поне и влиза нещо в главата докато бяга на пътеката във фитнеса или върти велоергометъра.
Моята ще е втора смяна. Дано да се задържат повече присъствено.

# 217
  • София
И аз като Лейди - какви входни, какво училище? До 13ти тази тема е табу, а после ще мислим тоалети за първия учебен ден.

И аз съм на почивка, но без децааа. 🙃

# 218
  • София
Май повечето са така. Моята не е подушвала книга, а и за входни нива не се е замисляла. Аз също. Чак леко ме стреснахте. Гледа с леко съчувствие как гърча брат ѝ, който е бъдещ седмокласник и се занимава с глупости като ръчно направена хартия, отглеждане на слънчогледи, бродиране на гоблени и т.н.

# 219
  • София
Лелее, седми клас. Hug

# 220
  • Варна
Ще ни гледате сеира тук на нас с Миа Simple Smile Не знам друг обозначил ли се е със седмокласници тази година...
Наборката активно почива през август, докато сестра й се готви за Европейско, сега тя е на пангара Simple Smile Задълж.литература - НЕ, преговор НЕ, единствено някакви упражнения по АЕ направи. Мотка се с приятелките, с гадже не се сдоби, помага на баба си с преводите. Бързо мина този месец и половина, след републиканското. Май не съм писала, заслужени златни медали и още две втори места на косъм.

# 221
Горги, страхотни са ти децата - артистични и нестандартни. Дано образованието не смачка индивидуалността им. Не, че не е предадено генетично. Колкото съм се смяла на твоите постове...

Браво на плувкините на Александра! Колко полезен е спортът, а плуването държи палмата.

На мен един зъб ми отрови лятото - боля ме през всичкото време на морето, а тук хирургът направо ми чагърта в мозъка. Сега има перфорация към синус и съм на антибиотик. А от морето донесох смокинови листа и спретнах сироп, който с "Белая березка" (от магазин Берьозка), лайм, мента и други подръчни наличности хич не се връзва с АБ.

Наборката не отлепя от електрониките. В постоянен чат е. Гледам я подхилква се дяволито или бърчи вежди. Държи ме встрани от своя си свят. За училището мисля аз. Подкачам я, следва тежка въздишка и връщане към цъкането на к-търа.

# 222
  • София
александра, две шампионки имаш, браво, много здраве и много медали Flowers Four Leaf Clover

# 223
  • София
Браво на шампионките!

Шарлот, само докато те прочета и ми зачегърта. 😢

# 224
  • София
Алекс, браво на шампионките! Иначе сред седмокласните шматки е и Нинчето и още някой имаше ама сега ми избяга от главата.

Шарлот, "онаследих" от свекърите една доста плододаваща смокиня и цяло лято се боря с нея. Децата ми такъв плод гледат с отвръщение, а ние с ММ не смогваме. То суших, то сладко правих (а съм дебела и не ми е препоръчително) и едва преди да се приберем разбрах, че се правел чуден смокинов ликьор.Та другото лято, само да роди смокинята, ще се отдам на алкохолни експерименти. И ще ти пратя шишенца за дегустация, да се утешаваш заради пропуските със зъба Joy

Общи условия

Активация на акаунт