В момента чета ... 71

• 47 867
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • Mostly in my mind
В две групи членувам за електронни книги. Едната се казва само "Книги", другата - "Безплатни електронни книги". От тел не мога да дам линкове.

# 136
  • Mediterraneo
Много благодаря!

# 137
  • Варна
Оф, почнах Детето, ама така грам не ме увлича, не е истина, направо насила я чета Crazy Разпокъсана е и ме дразни, въобще не мога да навлязат в историята. И защо две от героините разказват в първо лице, а за третата се разказва в трето? Май съм в някаква дупка, 4-та книга подхващам, която не е моята.

# 138
Много ви благодаря 🌸🌺

# 139
  • София
Чета Кралица в сянка на Алисън Патаки- много е увлекателна.После ме чакат Свекървата и Едно лято в Италия.Нямам търпение да ги прочета

# 140
  • София
Оф, почнах Детето, ама така грам не ме увлича, не е истина, направо насила я чета Crazy Разпокъсана е и ме дразни, въобще не мога да навлязат в историята. И защо две от героините разказват в първо лице, а за третата се разказва в трето? Май съм в някаква дупка, 4-та книга подхващам, която не е моята.

Месечинке, серията за Корморан Страйк чела ли си?

# 141
"Кралица в сянка"  ми я препоръчаха. Ще взема да я прочета.
Скрит текст:

# 142
  • Варна
MayBach,
да, тя ми е любима, съвсем наскоро прочетох последната Simple Smile

# 143
  • София
Приключих "Осем перфектни убийства", ако трябва да я опиша с една дума- скука. Като разбрах кой е убиецът :
Скрит текст:
не можах да се сетя кой е този герой, просто не можах, а не е като книгата да е 500 стр. 🤣 Такова нещо за пръв път ми се случва.
2/5  ще и дам. Чела съм и друга книга на автора, която много ми хареса, тази все едно беше писана от друг човек, напомни ми на стила на Хоровиц.
 Ще започвам "Мъжът, който не се обади" на Роузи Уолш.

# 144
Аз така бях със "Сподавен писък". Уж чета и - добър ден, аз съм убиеца ... ама кой беше ти и откъде се появи?!
"Мъжът, който не се обади" помня, че много харесах, но никакъв проблясък не ми идва за какво идеше реч.

# 145
  • София
А срещали ли сте в превод на български "Дамата с очила и оръжие в колата" на Себастиен Жапризо? Тя си е жанрова класика и ми беше от любимите, обаче я имах на руски и от години искам да видя български превод.

# 146
  • София
Аз така бях със "Сподавен писък". Уж чета и - добър ден, аз съм убиеца ... ама кой беше ти и откъде се появи?!
"Мъжът, който не се обади" помня, че много харесах, но никакъв проблясък не ми идва за какво идеше реч.

Малко по-късно днес ще я започна. Иначе запознават се мъж и жена, любов, а-у и мъжът изчезва. Та предполагам предстои да разбера защо аджеба е изчезнал. 🤣

# 147
Започвам по препоръка Джефри Арчър - "Каин и Авел". Чела съм и друга книга на автора и си спомням, че ми допадна, да видим дали тази ще ме впечатли. Засега в началото бавно започва авторът да въвежда в историята, дано по-натам действието започне да тече по-бързо.

# 148
Аз релаксирам само с класически криминални романи. Трилъри вероятно съм чела на пръстите на едната ми ръка, а един любовен роман трябва да е много добре написан, за да няма излишна сантименталност в него. Въпреки, че няма нищо лошо от малко захар в живота Simple Smile

Не бях чела "Десет малки негърчета" (май щели да променят заглавието) на любимата Агата Кристи и се загледах в една екранизация от 1945 на Рене Клер: https://m.imdb.com/title/tt0037515/?ref_=fn_al_tt_0 Отчитам като пропуск.
Идеален избор за дъждовен следобед.

Вчера също попаднах филм по роман на друг любимец - Жорж Сименон: https://m.imdb.com/title/tt0050669/?ref_=tt_rvi_tt_i_2 "Мегре поставя капан".
Жан Габен за мен е най-точния избор за Мегре Simple Smile
Щях да гледам отново и Червено и черно" по Стендал" с Ж. Филип. Чела съм всичко на Стендал, преведено на български език, но реших, че сега нямам настроение за това Simple Smile

# 149
  • Чукарландия
Happy Mijjj ツ, прекрасна нова тема, благодаря, благодаря! 🌺

Отдавна не бях влизала във форума, но ви изчетох на един дъх! И наистина по случайност съм в точното време и на точното място - прочетох с огромно удоволствие и тъга "Крехко Равновесие"... Твърдо 5* и от мен.
Приключих и "Самотна пеперуда". Споделям мнението за секс сцените, които са напълно излишни.
Обичам да сменям жанровете.
Започнах "NW" - Зейди Смит
Интересен стил на писане, различна, жива, много достоверна лондонска атмосфера и колорит. Харесва ми засега.

Всичко преведено на Сименон го бях изчела преди години. Мегре! 🤗

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 01:10 от BBeLLa

Общи условия

Активация на акаунт