В момента чета ... 71

• 47 978
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Шекспир е безсмъртен,но кажете кой ученик днес би съпреживял неговия Сонет 66? А не само да го прочете и забрави.

# 391
Шекспир не ми е силата, заради рими и старост. Изобщо поезия не, твърде тъжни са за моя вкус, аз съм мелодраматична и депресивна натура и такъв тип изкуство ми действа зле. Поезия - само ако е хумористична, сатирична, такъв тип. И с него се затруднявах, но Илиада и Софроний определено бяха на дъното на интереса ми.
След кратка пауза възобновявам Назови ме с твоето име. Вчера прочетох половината на 451 градуса по Фаренхайт. Първата ми петица от цял месец, всъщност от 22 юли.
Ученическата литература трябва доста да се осъвремени.

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 14:51 от Анонимен

# 392
  • Русе

Понеже запалихте любопитството ми , започнах ... Ще изгледам и филма, но след като прочета книгата. 🙂

# 393
  • Пловдив
Много ме развълнува и мен тази книга.

# 394
  • София
Чета Сага за Форсайтови, нещо трудно ми върви.. явно съм отвикнала да чета толкова описателни книги, в които почти нищо не се случва.

# 395

Аз чета И бащите имат сърца - дебютен роман на Борислав Любомиров от изд. "Ентусиаст". Преполових я за няколко дни, много бързо се чете и е много сърцата и интересна. Аз много харесвам подобни семейни истории със смисъл, а и е важно да се подкрепят и младите български автори.

# 396
Завърших произволно дръпната от купчинката в спалнята ми Blood orange и си изкарах чудесно с това лежерно трилърче,въпреки лошите отзиви за книгата в една ФБ група.Отново се повтарям,че в доста бг преводи се губи част от душата на книгата и тя бива автоматично заклеймяна като “боза”,слаба,повърхностна и т.н…затова бях изключително доволна да я прочета в оригинал,за да я оценя за себе си като интересна.Още повече след дълги години в Лондон,ме върна по познати места,приближи ме към англ.манталитет,англ.арогантност и т.н….
Сега иде ред на The secret she keeps и първа среща с автора,с добра препоръка към книгата от The King..започна интересно също,в неделния ден ще й се отдам с ледени напитки на пикника,който планувам:).

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 14:24 от Calabria

# 397
  • Пловдив
Някой чел ли е нещо от този автор?

# 398
Не съм чела този автор, но това е учителят по история на децата ми и мога да кажа, че е един от малцината, които успяват да ореподават историята интересно и да увличат дори деца без естествен интерес към този предмет. Много е сладкодумен, разказва интересно и е най-любим учител на всички.

# 399
  • Бургас
Прочетох "Лисицата" на Галин Никифоров. Хареса ми. Това момче  сигурно има много неспокоен ум. /И "Тяло под роклята" ми беше харесала . /
 Главите се редуват- в наши дни и нейде в историята. Обемисти са, историческите са през около 100-200 години и не схванах веднага връзката между тях. Естествено, и героите бяха различни и питанките се трупаха. Но нещата се наместиха. Финалът беше изненадващ и  внесе допълнителна яснота и логика. Книгата изобилства с научни факти, термини, имена, които понякога изглеждат "в повече", / или пък авторовото его  в повече/.
На финала: Хареса ми книгата, макар че съм чела и много по-хубави, но съм чела и много по-смотани.

# 400
  • София
Скоро споменахме Дафни дю Морие и това ме подсети, че имам "Мексиканска готика" на Силвия Морено-Гарсия, която е спрягана за нещо средно между Лъвкрафт, сестрите Бронте и Дафни дю Морие. За два дни прочетох книгата. Допадна ми, но така и не разбрах защо е била избрана за книга на 2020 в гудрийдс.
Не е лоша, но не е и нещо невиждано. Сигурно ще хареса на хора, на които им се чете смес от съспенс, мистерия и фамилна драма. Мен едно нещо ме подразни, защото така и не разбрах
Скрит текст:
тоя уроборос дето се повтори 1234 пъти защо беше натресен в историята. Ясно е, че е идеята за прераждането и вечния живот, но какво общо има стар английски род със свръхестествено същество от египетската и древногръцката култура?

# 401
  • София
"Мексиканска готика" не е Книга на всички книги за 2020 , а победител в категория "Ужас" Simple Smile Явно не е имало нищо по-свесно да изберат, по друг начин не мога да си го обясня. Та затова тя.
На мен не ми хареса. Зад мен тя е Малинка No 1 за 2021 година Joy

# 402
  • София
"Мексиканска готика" не е Книга на всички книги за 2020 , а победител в категория "Ужас" Simple Smile Явно не е имало нищо по-свесно да изберат, по друг начин не мога да си го обясня. Та затова тя.
Сега погледнах гласуването от миналата година. Със сигурност е имало и много по-добри кандидати. Много от номинираните в тази категория са ми непознати, но примерно "Ако има кръв" на чичо Стиви и "Малори" на Джош Малерман са класи над готиката.

# 403
  • Бургас
И докато реша какво да хвана - една малка книжка със стихове и песни от Пейо Пантелеев " От любов изгарям". И само едно актуално стихче :
Защото всеки иска капитан да бъде,
актьор, певец или поне танцьор,
а в черупка доживот осъден,
 в миманса е на общия позор.

# 404
Десиссслава,
Моля те да напишеш впечатления, след като прочетеш книгата за Сюлейман.
Бих я купила с желание.

Общи условия

Активация на акаунт