В момента чета ... 71

• 47 962
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
  • Mostly in my mind
Стефани е супер недоразумение. Още се чудя дали да дам шанс на новата му.

# 421
  • София
Стефани е супер недоразумение. Още се чудя дали да дам шанс на новата му.

Май и за нея отзивите не са ласкави.
Аз съм го отписала Дикер като автор за четене от мен Simple Smile

# 422
Дидка-бандитка,
И моето мнение е същото за напъните на Дикер. Добър дебют и после смехории. Разделих се с мераците да го чета и последната му въобще не ме интересува даже.
Все така ще е Домашни правила. Финалът също е глуповатичък.
Много ми хареса и на мен ревюто за Нежна песен! Ще я потърся.

# 423
  • Варна
Ами някак интересно тръгва, а после просто ме гризе каква е развръзката и понеже все пак леко върви ги дочитам. Но толкоз, 2 книги на Дикер стигат, повече и аз няма да си го причинявам.
На мен пък "Домашни правила" ми хареса, другата обаче - "Споделен живот" ми е тежка, просто като чета за такива гадни болести, и то при деца се натоварвам ужасно, само като разбрах за какво става дума я зарязах, добре че я четох от Читанка. Купих си третата на Джоди Пико - "Малки големи неща", но и нея не дочетох, не ѝ беше моментът тогава. Натоварващи са ми като цяло.

# 424
  • София
Да, тежки и натоварващи са темите. Но, примерно, в "Миракъл Крийк" се разглежда същата тема (за аутизма) като в  "Домашни правила", но и за момент не ми дотежа, отегчи или доскуча.

# 425
Happy Mijjj,
Кога ще прочетеш Бьорнстад? Simple Smile)))

# 426
  • София
Happy Mijjj,
Кога ще прочетеш Бьорнстад? Simple Smile)))

Наистина трябва да я прочета . Simple Smile Но все изскачат други някакви, а време - малко..

# 427
Само да вметна, че е добре да се чете оригиналният превод на Бакман от шведски, който е брилянтен, защото има из сайтовете разни любителски от английски, които ти развалят усещането.

# 428
Не се стърпях и поръчах току що "Нежна песен" от Лейла Слимани , много ми хареса ревюто, благодаря Rayna13. Дано ми хареса и на мен. Пуснах и 2 книжки за детето.

# 429
  • на острова на мечтите
Mijjj, много интересна тема. За първи път попадам тук. Търся нещо ново за четене. И като автор и като тема. Любим като стил ми е Michael Connelly... Преди и Несбьо ми харесваше много.... Но последните две негови книги малко ме разочароваха (Полиция и Девойката без лице- не съм сигурна за превода на български!?).
И на мен Дикер не ми хареса. Купих си една негова книга( La scomparsa di Stephanie Mailer), и я изчетох... С много напъни, но няма да повторя...
Обичам и Лий Чайлд.
Ще ми се да сменя малко жанра( полицейски), но не попадам на нещо интересно. Елиф Шафак ми допадна, но не я намирам на тукашния пазар.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 17:58 от danilu

# 430
"Парижката квартира" от Гийом Мюсо коментираха момичетата тези дни и мисля, че мога да ти пречоръчам нея - хем ще смениш стила, хем пак ще е в зоната ти на комфорт - трилър и разследване.

# 431
  • на острова на мечтите
Rayna13:hugs:
Забравих да кажа, че на електронен четец ще търся. Едвам изрових за около седем години три книги на Александра Марина. Руски автори почти не се намират. За български не вярвам изобщо.
Но ще потърся тази книга. Имам закупени доста, за които съжалявам...

# 432
  • София
Rayna13:hugs:
Едвам изрових за около седем години три книги на Александра Марина.

В Читанката има поне 30 на Александра Маринина...

# 433
  • Чукарландия
Обичам, когато подходя към някоя книга със занижени очаквания, тя да ме изненада приятно. Така се получи и с "Островът на пеперудите" - Кимбърли Фрийман.
Интересна история, загадки, които не разкрих почти до края, държа интереса ми през цялото време! 4*
Обаче присъстват доста граматически грешки, редактор може би е нямало.
В чуденка съм какво да подхвана. Може би Казуо Ишигуро -" Никога не ме оставяй".

# 434
Има вече корица на шведското издание на предстоящата нова книга на Бакман, която се очаква на 6.10. Още няма информация как ще върви графикът с издаването в другите страни. Надявам се издателите да са бързи с права, превод и публикуване…

Той е обявил:
For any international followers: This is the Swedish cover of "The Winners", coming out in Sweden on October 6. It's the last part of the "Beartown" trilogy and will, I think, be out internationally next year (probably beginning with the US). I don't know the definite release dates for any country other than Sweden right now, because they're not decided yet, but I'll try and update here whenever they are.

Общи условия

Активация на акаунт