В момента чета ... 71

• 47 960
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Блажев е написал, че ще е  на пролет.
В Нетфликс ще пускат "Кестеновият човек".

# 436
  • на острова на мечтите
Rayna13:hugs:
Едвам изрових за около седем години три книги на Александра Марина.

В Читанката има поне 30 на Александра Маринина...
изчела съм ги...Hug

# 437
  • София
Привет, Данилу Hug Радвам се да те "видя" тук Hug
Аз отдавна съм ѝ хвърлила поглед на Маринина, но все не ѝ идва ред... На кой автор прилича като стил и хронологично ли трябва да се четат книгите ѝ?

Иначе онзи ден започнах "Изкупление" на любимката ми Ирса. Няма грешка тази жена! Надмина ги всички Несбьо и сие.

# 438
От Маринина съм чела само една книга преди време. Дори не ѝ помня заглавието. Почитателка съм на скандинавската криминална литература
и по тази причина, може би, нейният роман не ме грабна. И дали езика, дали превода. Някак си наивно. Наистина от едно произведение не бива да се вади извод. Ще трябва да прочета още нещо. Препоръки?

# 439
  • София
Привет, Данилу Hug Радвам се да те "видя" тук Hug
Аз отдавна съм ѝ хвърлила поглед на Маринина, но все не ѝ идва ред... На кой автор прилича като стил и хронологично ли трябва да се четат книгите ѝ?

Няма нужда да се четат хронологично, книгите ѝ са полицейски детективи, най-известна и голяма е серията ѝ с главен герой следователят-аналитик Анастасия Каменская (има и сериал по нея). На мен лично ми харесват, защото са доста реалистични - самата Маринина (истинско име Марина Алексеева) е криминолог с дълъг стаж в органите, има над 30 научни изследвания върху престъпността и образът на Каменская носи автобиографични елементи. А и стилът ѝ на писане е приятен, доста изчистен.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 08:05 от MayBach

# 440
  • София
Аз изчетох преди време цялата серия за Каменская, някои от романите са по-добри, други  - не чак толкова, но като цяло са леки криминалета, четеш и не се вживяваш много, а главната героиня ми е симпатична и някак преглъщах някои доста наивни обрати в сюжета, които се появяваха чат-пат.
Аз ги четох на руски, не знам как са преведени, а това често влияе сериозно върху начина, по който се възприемат.

# 441
  • София
NumLock, аз само две реших да чета на български и не потретих...

# 442
Не се стърпях и поръчах току що "Нежна песен" от Лейла Слимани , много ми хареса ревюто, благодаря Rayna13. Дано ми хареса и на мен. Пуснах и 2 книжки за детето.
И аз си я поръчах , също и Най-дългата нощ.
Като е намалена защо да й се дърпам.Smiley
Ще има да разменям.....само да прочета този голям куп.
Някой чел ли е  нещо от Хасан Ефраимов?
Попаднах на негов разказ във Фейсбук и ми хареса.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 08:40 от МАРИ77

# 443
Дочитам "Отвъд границите" от Андрей Макин, особена книга е. След първоначалния ми отказ да свикна с изложението, когато я оставих още в началото, сега вече ми тръгна гладко и докато се усетя, вече съм към края.
Книгата е философска, а история има, колкото чрез диалозите и писмата на героите авторът да представи собствените си възгледи върху загнилото западно общество, последиците от огромните маси имигранти, заливащи Франция и възможното бъдеще, никак не е ласкав, назовава нещата с истинските им имена, на моменти е брутален, но майсторски се изплъзва от цезурата, което прави четенето голям кеф.
Развива идеология, наречена "Алтернативното раждане"  според която човек може да надмогне социалната роля, раса и ограничения и да погледне отвъд, откъдето идва и заглавието на романа.
Интересен, даже много интересен тип, посегнах към книгата, привлечена от биографията на автора и никак не съжалявам. Следващата, която ще си купя, ще бъде "Музиката на един живот", която Саня сподели назад в дискусията, че много е харесала.
Не препоръчвам книгата на общо основание, защото е ангажираща и трябва да се свикне с особения стил, но определено си заслужава да се прочете.

# 444
  • Пловдив
Прочетох „Девиците от Рая“ - Барбара Ууд. Книгата се оказа доста голяма, не очаквах. Моята оценка е 4,5*. Причината да не е 5* е твърде силното проповядване на исляма и на внушаването, че съдбата ни е предопределена и изцяло зависи от Бог, както и вплетени събития, свързани с атентати, което на мен не ми допада.
История за любов, страсти, древни жестоки традиции, спазвани и до днес, забранена свобода, чувство на дълг и чест, което стои над всичко, потъпкването на жената като личност.
Понякога се уморявах от религиозния фундаментализъм,стриктните норми, радикалните решения, но като цяло книгата е много добра и ми беше интересно да науча за живота и традициите на религия, далеч от моята.

Започнах „Верити“  - Колийн Хувър. Интересно начало, надявам се така да продължи и до края.

# 445
Започнах „Верити“  - Колийн Хувър. Интересно начало, надявам се така да продължи и до края.

Снощи я довърших. Не е лоша Simple Smile

# 446
  • на острова на мечтите
Mijjj, вече са отговорили за Маринина... Особено ми хареса Последний расвет. Но и Смерть ради смерти. Това е последното, което успях да изровя от интернет. И аз ги чета на руски. Когато ги намеря, разбира се.
В момента чета Майкъл Конъли... Последната нощна обиколка/ The Late Show оригинално заглавие. Не ми се четат сериозни книги. Чета едновременно и La legge dell'innocenza( Законът на невинните.
Вчера получих и куп други книги, за които специално благодаря на, той си знае кой Kissing Heart,та ще съм заета чак до Нова година.
Сега ще ви изчета с повече внимание.

# 447

Снощи я довърших. Не е лоша Simple Smile

Ето моето ревю: https://www.goodreads.com/review/show/4210097942?book_show_actio … rom_review_page=1

# 448
  • Sofia
Американките са луднали точно по Верити. Аз я свалих, вероятно ще я пробвам. Сега съм на втора част от трилогията "Бастан". Приятна е, накъртва испанския стил на писана, с много емоции и описанията им. Типично испански образи, но са ми симпатични героите.

# 449
  • Berlin
За Кестеновия човек, не съм чела книгата, макар че пак от темата я знам като общ любимец. Как е свързана с The Killing? Ако не се бъркам, четох, че имат нещо общо, но не разбрах, понеже пък само сериала съм гледала.

Общи условия

Активация на акаунт