В момента чета ... 71

• 47 907
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Русия и Армения, 10 серии по 24 минути, ще излезе в края на годината. Снимките са в Армения.
МАНЮНЯ (2021)

# 196
  • София
Чудни снимки с кадри, благодаря!

# 197
  • Пловдив
Още един глас за "Пепел от рози" - отлично четиво за лятото, много добре написана и интересна сага.

# 198
  • Sofia
Прочетох  на плажа "От онези, които заслужават да бъдат убити" и всъщност доста ми хареса. Приятно, разпускащо и все пак поддържащо интригата четиво. За почивка и релакс е идеално поднесена крими история. Благодаря на тези🌹, които я препоръчаха....от някаква промоция на Озон. Книгата си е много добра, държи интерес и изненадва,какво повече да иска човек за разпускане и отмора.😀

# 199
Прочетох  на плажа "От онези, които заслужават да бъдат убити" и всъщност доста ми хареса. Приятно, разпускащо и все пак поддържащо интригата четиво. За почивка и релакс е идеално поднесена крими история. Благодаря на тези🌹, които я препоръчаха....от някаква промоция на Озон. Книгата си е много добра, държи интерес и изненадва,какво повече да иска човек за разпускане и отмора.😀
Вчера си я поръчах втора ръка. Заедно с Хана сама вкъщи и Завърналите се.
И аз след споделени впечатления в групата.

# 200
Новата книга на Юрт & Русенфелт ще се казва "Това, което посееш"

Излиза на 17 август.

# 201
"И розата сама да е" е доста особена книжка. Не съм чела "Елегантността на таралежа" и това ми е първа среща с авторката. Лично на мен ми хареса и четох с интерес, но не е книга за всеки. Бих я препоръчала на желаещите да се потопят в атмосферата на съзерцание и покой, характерна за културата на Япония, на имащите търпение да четат подробни описания на сливови клончета, мъх и роса, на вкусове и подредба. Тези неща биха досадили на част от читателите, но книгата е написана с много хубав замисъл - чрез разходките в храмовете и градините героинята прави крачки към вникването в човешката душа по пътя на прозрението и преображението. Бих обобщила, че книгата се чете, така както се разглежда японска градина - бавно и с потапяне в съзерцанието. Както не е възможно да обхванеш цялата картина на градината с един поглед, така е и с живота - позицията на гледащия е ключова за възприятието. Някой ден ще я чета пак, останаха думи, в които още не мога да вникна.

# 202
Балкай, благодаря за инфото. С нетърпение я чакам.

В момента чета "Вратата" на Магда Сабо. До средата съм, малко странен стил на писане има, самата структура и начин на изказване са по-различни от това, с което съм свикнала. За сега ми е интересна и увлекателна. Помня, че се дискутираше повторението на думата 'старицата', аз пък не можах да забележа такова често повторение на думата. По-скоро забелязах "сина на братчето и Йожи" , че много се повтаря и ми е малко смешно даже.

Пробвах и аудиокнига, с един код се получава цял месец безплатно и отдавна му се каня на Сторител, та пробвах. Първо започнах художествена литература, не ми потръгна особено и реших да пробвам Биографията на Илън Мъск. Чете я Ники Кънчев, доста ми е приятен гласът му. В един момент както във всички други биографии, които съм чела има прекалено много излишна (поне за мен ) информация и доскучава. Задълбават доста в хронологията и ми идва доста сухо на моменти.

# 203
"Старицата" се повтаряше често в "Пилат" на Сабо.

# 204
А, моя грешка тогава Grinning Защото и тук присъства тази дума от време на време.

# 205
Започнах "Ребека - господарката на Мандърлей" и имам чувството, че чета нещо средно межд "Гордост и предразсъдъци" и "Джейн Еър". Успоредно с нея започвам и "Холандската къща" през букпад, досега не съм купувала книги през това приложение, но изглежда, е много удобно. Надявам се скоро да могат да се купуват книги и от други издателства, освен Софтпрес.

# 206
Отдавна не съм писала.
Завърших трилогията на Баркър за Сам Портър и убиеца У4М. Първата си беше класически трилър за сериен убиец и полицаите, които се опитват да го разкрият и хванат. Нищо не предвещаваше накъде ще се завърти историята. Втората книга пак си следваше своя крими-ход. Третата обаче направо ме отвя. Много, много отдавна не ми се беше случвало да захвана някоя книга и по никакъв начин да не мога да се откъсна от нея. Направо можех да си умра от глад и жажда 🤣
Сега, не знам какво да кажа. Още не съм наясно историята ли ме завладя сама по себе си или Баркър владее силата да контролира читателския ум. Струва ми се, че е по-скоро второто. Майстор се оказа. Не мисля, че героите са чак толкова достоверни и пълнокръвни. Имат си доста пробойни.

Скрит текст:
Абсолютно нереално беше как Бишъп мразеше толкова много Портър и го обвиняваше за злощастията си, а не изпитваше такива чувства към родителите си, които го бяха зарязали съвсем хладнокръвно.
Както и да е, въпреки това, пътешествието със скоростното влакче си струваше. Не съжалявам. Ще потърся и други книги на Баркър

# 207
  • Бургас
Започнах "Удавниците" на Дженифър Макмеън- първа книга за ездателство Benitorial, но единадесета за авторката.Книгата се завъртя в моята малка, но разнородна читателска общност и се хареса. Продължавам четенето с интерес.

# 208
Започнах "Удавниците" на Дженифър Макмеън- първа книга за ездателство Benitorial, но единадесета за авторката.Книгата се завъртя в моята малка, но разнородна читателска общност и се хареса. Продължавам четенето с интерес.
Из фб групите много е модерна напоследък.
Ще ми е интересно да прочета и тук мнения.
Изглежда интересна. Мислех да я поръчам от  промоцията на Озон,но ще отлежи още малко.

Прочетох "Кашмиреният шал " бих казала,че ми хареса. Действието се развива в миналото и в сегашни дни.Засегнати са въпроси като война,любов,изневяра,приятелство,как са оцеляванли хората в Кашмир по време на война.Всичко беше добре поднесено от авторката. Не ме издразни с нищо,края малко като недовършен остана но не всяка история се разплита и винаги има неизказани неща. Определено е един приятен,разпускащ роман. Предвид обема си е подходящ за лятната почивка (които има време да чете по време на ваканцията си).

От няколко дни чета "Хиляда сияйни слънца ".

# 209
Прочетох Хотел Захер и останах малко разочарована.
Останах с убеждението, че е история за хотела, а той по-скоро е поле на прелюбодеяние.
Малко е писано за собственичката му.
Увлекателна книжка, но прекалено много търпимост, толерантност и наивност има в нея.
Две двойки младоженци се засичат в хотел Захер и следват превратностите на съдбата.
Малко в стил " размяна на съпруги" , но не точно.Simple Smile
Както писах и преди, напомня ми на Крадецът на книги.

Започвам Последна спирка Аушвиц от библиотеката.
Оставила съм си 4-те книги на Феранте за почивката. Дали е добър избор?
Преди време си взех Двама братя на Бен Елтън . Ще ми е вариант, ако  не потръгне Феранте ,

Общи условия

Активация на акаунт