В момента чета ... 71

• 47 954
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
CoCo`Milk, не съм чела "Гняв", но книжката, за която говоря, е класи под Кинг, не може по никакъв начин да се доближи до неговите внушения, не те полазват тръпки, а ти се обръща стомахът. Бих казала, че е доста елементарно написана, почти глупашки, четиво за пубертети е. Лично аз не бих си я купила, но мъжът ми прочел някъде ревю и поиска да му я взема, звучала му много джонленънско, разбира се, разочарова се и той.
ПП: сега прочетох  за прължението на "Нишките на съдбата" и съжалявам, че не е преведена на български и няма да мога да я прочета. Много харесах увлекателния стил на авторката и ми е интересно как ще се развие животът на Сира натам.
да си я взимам или не?

# 466
Не знам, може би можеш да си я спестиш,
от една страна не е нещо особено като литературна стойност, но от друга може да е интересна заради проблема, който поставя и отношенията в един колектив от незрели личности. Нищо изненадващо няма - още в началото се догаждаш какво ще стане накрая.

# 467
Да, "Сира" още не е преведена, но дано да решат да я преведат.

# 468
Благодаря за информацията за "Кестеновия човек". Романът не ме впечатли особено, но съм любопитна да видя филма. Включих го в листата.

На плажа четох П. Модиани "Хоризонтът" и "Кафенето на изгубвната младост", но не съм сигурна, че са преведени така заглавията на български език.
Мислех, че съм прочела почти всичко от автора, но тези ми попаднаха случайно и бяха идеални за четиво на морски бряг.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 17:30 от Tsugumi_

# 469
Аз съм от тези, които не харесаха нито "Кестеновия човек", нито "Верити". Последната даже не успях да прочета докрай, обяснявам си го с това, че авторката пише предимно любовни романи, така че имаше такива следи и в този и това ми развали вкуса. Беше ми блудкава. Иначе началото наистина е силно, но при мен после се изгуби вкуса.
Кестеновият човек го избутах до края, но не е нещо особено, подари ми го ММ и само затова го изчетох Wink

# 470
  • Варна
Оф, нещо не мога да попадна на моята книга напоследък. Мъча се с "Игра на лъжи" на Клеър Макинтош, ами... много отнесена и отвлечена, то размисли и страсти, то разтягане на локуми с някакви минали събития, нямащи връзка с историята... Аз обичам колорит, обичам размишления и разсъждения, ама то не може да дойде ред на кримката от тях. Не ме кефи тоя стил на писане изобщо, а ми е любпитно какво се е случило и защо. Ще я избутам по диагоналната система май и направо не знам вече какво да почна да чета.

# 471
И аз съм на "Игра на лъжи". На мен ми върви що-годе, ама не е топ!
На четеца съм на Джанет Еванович - "Стефани Плъм или госпожица Сватовница". Леко и хумористично, одобрявам!
Скрит текст:
Тя е някакъв детектив, който в тази книга поема дейността на агент по двойките - жена, която оправя отношения между мъже и жени или намира гаджета.
Не съм чела никакви други нейни книги, но тази е изключително свежа, с леко и приятно чувство за хумор и ненатоварващ сюжет, чудесно развлекателно четиво за отмора.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 13:11 от Анонимен

# 472
  • Варна
Ако не успея да я дочета ще те питам на лични какво става накрая Joy

# 473
  • София
И на мен тези дни никак не ми върви четенето. А книгата , която чета , е супер - "Изкупление" на Ирса Сигурдардотир.
Но съм първа седмица на работа след отпуска и до сряда вкл. ми беше много стресирано докато вляза отново в релсите на ежедневието. От вчера се чувствам вече аклиматизирана, а и сега през трите почивни дни съвсем ще наваксам с четенето Joy

"Игра на лъжи" ме чака и мен. Много ми беше харесала "След края" на Клеър Макинтош! Толкова много, че си я запазих за личната си библиотека. А по принцип не харесвам жанра сиклит. Тази книга обаче много ми влезе под кожата.

# 474
Ако не успея да я дочета ще те питам на лични какво става накрая Joy
А, дай да видим дали аз ще успея първо Wink Че на мен много лесно ми минава ентусиазма, няколко по-слаби страници и ме губят.
И аз съм първа седмица след отпуска, понеделник и вторник бях абсолютно аут.

# 475
Минерва, Стефито не е детектив, а ловец на глави. Трябва да ги прочетеш и другите, има няколко преведени на български, иначе са доста.
А нещо за "Заложници" да кажете на Макинтош?

# 476
  • София
А смятате ли да ходите на Алеята на книгата, набелязали ли сте си нещо? Аз засега май само "Крилете на Масклин" на Пратчет и "Среднощната библиотека" на Мат Хейг искам да купя, а от кримките - "Списъкът" на Луси Фоули.

# 477
  • Варна
За Стефани Плъм и аз съм чела нещо някога, помня, че кумата ми я беше препоръчвала. Но нямам особен спомен какво точно съм чела.
Хвърлих едно око на анотацията на "След края", но като прочетох за тежко заболяло дете я отхвърлих. Това определено е тема, която ми идва твърде натоварваща. Нещо в духа на Луиз Пени ми се чете, но не щат да пуснат последните три книги електронно Joy А да си купя 11-та книга от поредица, при положение, че нямам предишните 10 никак не ми се ще.

# 478
  • Бургас
Току-що завърших "Анатомия на един скандал " от Сандра Вон. /Не певицата /.  Един високопоставен политик е обвинен в изнасилване. На фона на течащото съдебно дело ни представят не многото герои в книгата, които за добро и за зло , доказват, за пореден път, че Светът е малък. Книгата ми хареса, защото:
   1.  Разказва как едно престъпление, макар и съмнително за голяма част от героите, нанася непреодолими травми в живота.
   2. Виждаме приятелства -  вечни, всеотдайни.
   3. Убедителна ми беше книгата. Питах се какъв ще бъде краят и с мислех, какъвто и да е, ще ми изглежда логичен.

# 479
  • Пловдив
Аз май няма да дочета "Верити". Толкова се зарадвах на силното начало, а вече съм на 40% и е пълна боза. Имам някакво усещане за хаос в цялата история.
Да не говорим за секс сцените, в които всичко е описано директно и буквално.

Общи условия

Активация на акаунт