Захранване - въпроси и отговори - тема 11

• 40 891
  • 847
  •   1
Отговори
# 540
Малеее....10 дена само картоф. Още от тук бих спряла да я слушам.

# 541
10 дни само на картоф и после директно жълтък и глутен?! Не бих послушала тази жена.

# 542
Незнам закъде бързат тези лекари? Моята ми извади душата вече. Искаше да го почвам на 5 месеца, за две седмици да заместя хранене, от 6 и половина месеца да давам месо, сега е на 7 месеца и ми се кара защо бавя глутена. С едното ухо я слушам и действам по усет, изпълнявам каквото ми каже, но с месец два закъснение. Глутен не може да ме накара и с пистолет да дам поне до 8 месеца минимум.

# 543
Че то това дете на 4 месеца още не може да седи, а и избутва всичко с езиче, какво захранване какви 5 лева?
Кърмете си детето, а захранването започнете като стане на 6 м.
И, може би тогава започнете с тиква, а не с картоф, защото хем е започващ, хем им е сипкав, хем е безвкусен.

# 544
Да, и според мен картофът не е подходящ за старт. От всички зеленчуци него най-малко го хареса. Започнах с тиква на 5 месеца и 1/2 и много й се услади (нашата педиатърка ме юркаше от 3 и 1/2).

# 545
  • Седмото небе
Ееее Ана, все бях чувала неадекватни съвети за захранване, ама тая педиатърка вашата ми е топ! ПаднАх от стола! То не че и аз разбирам много или съм специалист, ама такива точно съвети ми се виждат леееекинко неадекватни...
Кърмете си детенцето и щом наддава добре, ако и така продължава, не виждам защо да бързате със захранване преди 6и месец...

# 546
  • София
Имам чувството, че само на малкия педиатърката не я интересуваше захранването му. Само наскоро пита дали яде и това е. За нея беше важно развитието му и дали е здраво, а не дали е успял за ден-два да замести хранене.

10 дни с картоф...ужас. Аз къде обичам картофи би ми втръснало. Да не говорим как може да се запече от него, та после и каши съвсем. Вижте си признаците за захранване, направете си схема от бол информацията в нета и си действайте, когато детенцето е готово. Щом е кърмено и наддава не виждам и аз смисъл от това ранно захранване.

# 547
Попринцип не е толкова скандална схемата АКО се започне на 6м и 19 дни захранваш с нешо по-вкусно. Аз обичам кафтофено пюре, но с масло и сирене, а не чист. На 4м е рано. Започни поне на 5.5.

Аз не бих започнала с плод, защото познавам много деца където педиатрите казват ,,на 5-6м дайте плодово пюре, един месец по-късно дайте зеленчук” децата са деца. Кажете ми детет което не обича сладко. Кърмата е сладка, покажеш ли им, че твърдата храна също е сладка заминаха морковите и картофите😁

# 548
Моето дете предпочита солените неща, плодове почти не яде. Но виж разни супи, месо и паста може да яде и за следобедна закуска.
Но според мен е по- добре да се започне със зеленчуци, много по- полезни са от плодовете.

# 549
Аз също почнах със зеленчукови.
Моята не яде сладко. От плодовете яде единствено диня. С плодовите пюрета ударихме на камък, както и с пресните плодове 🤣 Не я ограничаваме, но не яде и това е. А шоколад ненавижда. Приятелите ни са шокирани, как може дете на 2.2г да му даваш сладко, а то да няма грам интерес. Обаче пък я да дадем соленичко и месце 🤣 Много обича. Тестени неща също не яде

# 550
И при моя мъник плодовете са направо невъзможно явление. Сини сливи, ябълка и круша пробвах и става целия червен, плюе и се дави. Мисля банан да пробвам, дано поне него хапне.

# 551
При нас всичко върви добре.
Захраних го на 4 месеца и една седмица.
Сега вече е записан на детска кухня и всичко обича да яде от основното ,супата и десерта
Обича и плодовете.
Сега вече е на 13 месеца и 3 седмици.

# 552
Ооо...ние сме излизали от магазина с кюфте в ръката Grinning Толкова се смя персонала. Другите деца реват за вафли, а дъщеря ми се разрева за кюфте извърви по улицата и яде. Голяма атракция бяхме.

# 553
Малко са тези деца, които предпочитат солено или меса пред сладкото. Моята я захраних със зеленчуци. Може би след месец включих плодовете, еми усети се разликата. Само да подуши банан или круша и отваря устата.
Но за мен е голяма мъка храненето. Не я мъча за количество, защото е с рефлукс и си повръща често, но не търпи да е на едно място. Знам, че допускам грешка, но за да хапне я държа права. Храненето има стадии: първо стои в столчето и хапва, става и явно безинтересно и започва да се тръшка и плаче, вдигам я и продължава да яде, но на ръце. Вече след няколко хапки започва да хваща лъжичката и приключваме. Предлагам АМ след хранене, макар да не го търси. Ако и дам ще си изпие колкото реши, ако не предложа продължа с дейността си до следващо хранене. Не знам какво да правя.

# 554
И при моя мъник плодовете са направо невъзможно явление. Сини сливи, ябълка и круша пробвах и става целия червен, плюе и се дави. Мисля банан да пробвам, дано поне него хапне.
И затова се почва захранването с плодове.
И то натурални, не бурканчета.
Вкусовете на децата подлежат на "тренинг" и "облагородяване".
И не става така изведнъж, както много си мислят.

Цитат
Но за мен е голяма мъка храненето. Не я мъча за количество, защото е с рефлукс и си повръща често, но не търпи да е на едно място. Знам, че допускам грешка, но за да хапне я държа права. Храненето има стадии: първо стои в столчето и хапва, става и явно безинтересно и започва да се тръшка и плаче, вдигам я и продължава да яде, но на ръце.
Има начин да не се мъчите така. Но явно, там, вашите проблеми, никого не интересуват... особено хилавата "дж.п" "система".

Цитат
Не знам какво да правя.
Нужно е да работите с някой сведущ, опитен, знаещ и можещ Педиатър.
С който може да търсите взаимно-приемливи решения за детето Ви.
Вместо да се "печете на бавен огън" там, и сама.

Цитат
Аз не бих започнала с плод, защото познавам много деца където педиатрите казват ,,на 5-6м дайте плодово пюре, един месец по-късно дайте зеленчук” децата са деца. Кажете ми дете, което не обича сладко.
Точно затова се и дава плод първо.
За да ви улесни с лъжичката- която, понякога, е бавна и дълга процедура.
Освен това, 2-3 седмици с плод развиват "благоприятна чревна флора".
Така че, щом дадете картофче/морков, да не Ви се запече бебето.
Тиква не се дава- дава запек и колики, и газове. След 11-12м възраст? може.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 20:47 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт