Захранване - въпроси и отговори - тема 11

• 39 757
  • 847
  •   1
Отговори
# 720
  • Седмото небе
Понеже магазина ми е близо, там ми го препоръчаха и купих такова за приготвяне на детските неща:
https://zelen.bg/product/bio-nisheste-bez-gluten-bio-vegan-250-g
Иначе за нас, когато правя бисквитена торта взимам обикновено царевично или пшенично нишесте на Биосет (виж ги в Гугъл) -струва около 0,50 лв за пакетче, има го в почти всеки магазин, дори и квартален. Или един сух “ванилов пудинг” от Лидл. По рецептата отзад се получава хубав крем. С други нямам опит...

# 721
Понеже магазина ми е близо, там ми го препоръчаха и купих такова за приготвяне на детските неща:
https://zelen.bg/product/bio-nisheste-bez-gluten-bio-vegan-250-g
Иначе за нас, когато правя бисквитена торта взимам обикновено царевично или пшенично нишесте на Биосет (виж ги в Гугъл) -струва около 0,50 лв за пакетче, има го в почти всеки магазин, дори и квартален. Или един сух “ванилов пудинг” от Лидл. По рецептата отзад се получава хубав крем. С други нямам опит...
Супер си, благодаря ти много. 🌺Бяха ми много полезни коментарите ти.🌺

# 722
Бисквитки взимам на плазмон, но на племеницата ми когато беше на година и малко и правих бисквитена торта с бисквитките на SL супер състав. Закуска и Йоткер е супер за по-големи, но за малкия изчакай още малко.😉

Крема го направих сама. По-хубав стана и ми се струва малко по-добре за бебе. Виж в готвене за начинаещи, ютюб. Може да направиш сладкарски крем и ще стане супер!🥰
Дано се хареса!🍀

# 723
Аз ползвам царевично нишесте.
Използвам бисквити за торта роден край
На тях пише бисквити за торта.
Общо взето много обича биссвитена торта .Добавям и плодче .
Сина ми е на почти 15 месеца.

# 724
Здравейте, глупав въпрос може би, но след като са въведени два вида риба без проблем, трябва ли да се внимава при всеки нов вид риба (примерно лаврак, пъстърва) ?

# 725
Аз да споделя малкия е записан на детска кухня от края на Ноември месец.
Аз лично съм му давала пюре дива сьомга на хип пюре.
От детската  кухня вече е ял риба хек
Вече е ял два вида риба.
Даже от менюто е ял кремче със лимони , със киви.Шипков мармалад.
От както е записан на детска кухня държавната  която е във Люлин съм много доволна.
Всичко от менюто си изяжда.
Нашия е готов за обща храна.
Яде фирийка със лютеница детска
Със масълце.
Вчера му готвих леща ,бисквитена  торта.
Много се радвам че има апетит не е такъв да го молиш.
Седнеш ли да се храниш и той иска да яде.

# 726
Момичета, понеже има най - различна информация. С каква каша трябва да се започне с бебе, което е само на адаптирано мляко?

# 727
Мами, помагайте, имам няколко въпроса, бебка е на 7 месеца, започнато захранване на 5++:

1. Мога ли да въвеждам успоредно месата и жълтъка? До момента съм въвела само пуешко, трябва ли да въведа всички останали меса и чак тогава жълтък или може да редувам?
2. Подходящо ли е да въведа глутен с овесена каша? Колко време да я давам и трябва ли после да правя някаква почивка? Всеки ден ли трябва или да редувам с безглутенови каши?
3. Късно ли е да въведа глутен на 8 месеца, защото го караме бавно захранването? Че някъде четох, че трябвало да се въведе в 7 месец, имало по-малък риск от алергии? Thinking

# 728
  • Варна
Нашата педиатърка каза, че месото се въвежда около 2 седмици и след това жълтъка пак г/д толкова. Междувременно не е хубаво да се дават нови неща. Относно кашата - има и овесена без глутен.
Аз също тепърва ще почвам с глутена и първо ще дам тази овесената без като след това ще добавя овесена с глутен.
Относно късното въвеждане - ние ще го въведем на близо 8м, тъй като моето момче, започна да яде от 6-ти месец.

# 729
И моят въпрос е свързан с глутена. Според нашата педиатърка която е с опит около 25г., три дни даване на овесена каша са достатъчни за да се счита глутена за въведен. А аз чета че глутена се въвежда по схема като всяка култура се дава по една седмица.Бебчо е на 7м. и е захранен с основните зеленчуци, плодове, бели меса и давам 1/4 жълтък.В пюретата слагам рапично олио защото все още не съм предложила краве масло.Педиатърката ми каза като дам три дни овесена каша и да почвам да му правя попара с масло и сирене.Е да ама как да въвеждам всички неща наведнъж и не мисля да я послушам. Тъй като ми е първо дете и вмомента много се обърках от насоките на педиатъра, какво бихте ме посъветвали вие като майки? Да си въведа първо глутена или да си въведа маслото и сиренето всяко по една седмица? И да изчакам с глутена към 8ми месец?

# 730
Мами, помагайте, имам няколко въпроса, бебка е на 7 месеца, започнато захранване на 5++:

1. Мога ли да въвеждам успоредно месата и жълтъка? До момента съм въвела само пуешко, трябва ли да въведа всички останали меса и чак тогава жълтък или може да редувам?
2. Подходящо ли е да въведа глутен с овесена каша? Колко време да я давам и трябва ли после да правя някаква почивка? Всеки ден ли трябва или да редувам с безглутенови каши?
3. Късно ли е да въведа глутен на 8 месеца, защото го караме бавно захранването? Че някъде четох, че трябвало да се въведе в 7 месец, имало по-малък риск от алергии? Thinking
Не се дават овесени каши, освен ако не са специални и бебешки.
Глутен е добре да въведете от 11.5м.
Много добре е че бавно действате.

# 731
А кога въвеждате телешко, бяла риба и сьомга?

# 732
Глутен въведох на 7++м и давах един месец всеки ден по нещо. Започнах с овесена каша, но я направих с АМ сама.  Успоредно с глутена въвеждах нови плодове, зеленчуци и пилешко месо. Аз въведох две меса и след това жълтъка. Не е късно глутен на 8м. Дори на 10 не е късно.

# 733
  • България, Русе
И аз на 7м въведох глутен с бебешка каша зърнин м и след 2 седмици дадох попара, първите дни малко и до 3-4 дни цяла порция. По същото време съм въвеждала нови зеленчуци и меса, сиренце бях сложила 2 пъти в зеленчуково пюре, а краве масло слагам колкото грахово зърно в зеленчуковите пюретата, които аз правя. На кърма сме, започнах захранване в началото на 5ти месец.. и постоянно въвеждам нови неща, като ги добавям в нещо, което е ял малкия.
Не ми струва реалистично всичко ново да се въвежда дълго време (или всеки зеленчук по отделно)... дори с купено бурканче пилешко въведох карфиол (пилешкото е 8%, а карфиола 10%, другото са картофи или моркови).
На 7месеца и половина съм въвела пиле, заек, пуешко, агнешко, телешко и риба, каши - млечни и с глутен и от 5дни попара.
Второ дете ми е и с първото така процедирах и всичко му е наред, на почти 12г. е вече.
С първото дете слушах педиатъра, сега с второто не слушам, а си правя каквто си знам. Следвайте една схема на захранване, която на вас ви допада и се допитвайте до познати. Каквото и да направите няма да сбъркайте. Но такива абсурдни неща пишат тук...

# 734
И аз на 7м въведох глутен с бебешка каша зърнин м и след 2 седмици дадох попара, първите дни малко и до 3-4 дни цяла порция. По същото време съм въвеждала нови зеленчуци и меса, сиренце бях сложила 2 пъти в зеленчуково пюре, а краве масло слагам колкото грахово зърно в зеленчуковите пюретата, които аз правя. На кърма сме, започнах захранване в началото на 5ти месец.. и постоянно въвеждам нови неща, като ги добавям в нещо, което е ял малкия.
Не ми струва реалистично всичко ново да се въвежда дълго време (или всеки зеленчук по отделно)... дори с купено бурканче пилешко въведох карфиол (пилешкото е 8%, а карфиола 10%, другото са картофи или моркови).
На 7месеца и половина съм въвела пиле, заек, пуешко, агнешко, телешко и риба, каши - млечни и с глутен и от 5дни попара.
Второ дете ми е и с първото така процедирах и всичко му е наред, на почти 12г. е вече.
С първото дете слушах педиатъра, сега с второто не слушам, а си правя каквто си знам. Следвайте една схема на захранване, която на вас ви допада и се допитвайте до познати. Каквото и да направите няма да сбъркайте. Но такива абсурдни неща пишат тук...

Много харесвам такива хора!😍😍😍
Ако някой ти каже ,,как може, толкова рано!” Няма да ти пука, защото си уврена в себе си. Аз захраних рано, съжалявам, че беше толкова рано, но за много неща не съжалявам. Примерно, че въведох на 7м белтък. Някои викат бавно, бавно, други бързо. Това е бебе не е някакъв експеримент, усещаш и даваш!

Общи условия

Активация на акаунт