Захранване - въпроси и отговори - тема 11

• 39 749
  • 847
  •   1
Отговори
# 765
За инстантните говоря. Нито тях, нито брашната (оризово, елда напр.), нито самите зърна не съм въвеждала по лъжички. Директно си правих порция по колкото ядеше на хранене. И винаги с плод ги давах или тиква/сладък картоф, те иначе са тотално безвкусни. Не разбирам предвид кои имаш предвид под готови. Това са си инстантните освен ако няма накакъв вид, за който не съм чувала.
Има и готови в бурканчета, но са глутенови, поне такива видях аз.
Все пак има мярка, 3 лъжици пише на моите като максимум, аз обичам да спазвам указанията,
на "око" не действам, разбира се, колкото яде детото се прави.
Аз започнах с 1 лъжичка, вече яде по 3. Затова посъветвах,
да се прибавя 1 лъжичка към останалите 2 примерно.
А иначе всеки си решава, естествено, аз обикновено съм стриктна и следвам правилата. Blush

# 766
Ако си го отворила вчера можеш днес пак😊

# 767
Ако си го отворила вчера можеш днес пак😊

Да вчера на обед, питам защото нали казват след 24ч не трябва да се дава?

# 768
  • София
Погледни какво си пише на бурканчето. Някои са 24ч, други 48ч. Аз бих дала за 30мин разлика. Винаги има някакъв аванс при крайния срок на продуктите.

# 769
Случвало ми се е да дам плодово пюре за закуска и на следващия ден за СЗ, не е проблем. Не е препоръчително, но не е проблем. А някой да е давам райска ябълка?

# 770
Здравейте мами.
Аз пак имам въпрос.
Тъй като вече втори ден му заместих обяда с пюре мисля три четири дни да му давам карфиол и картоф ( такова е борканчето) след това ако намеря ще му давам и 3 4 дена бял морков и тъй като вече съм му дала всички зеленчуци които може да яде за възрастта си ( 5м) мисля да започна да замествам СЗ малко по малко с плодово пюре, но мисля да си го правя в къщи и въпросът ми е какви плодове мога да му давам освен круша, тиква, банан, ябълка?? И те ли като зеленчуците се правят? И достатъчно ли ще е само едно плодово пюре и отначало 150мл АМ после 70 после само пюре ( като заместя вече)?

# 771
Eminkkka, първо за отворените бурканчета - тъй като слагам по 2-3 лъжички плодово пюре в кашата, като отворя едно на сутринта до следващия ден след обед слагам от него.
А по другия въпрос, доколкото знам не е правилно да се замества хранене с чисто плодове пюре. То се ползва за междинно хранене, а сз обикновено се замества с каша с плод.

# 772
Eminkkka не искам да ти се бъркам, но има ли причина детето да е захранено толкова рано? За да яде всички зеленчуци за възрастта си и да е на 5м си започнала около 4 предполагам. Аз започнах захранване на 4м, защото така ме посъветва старата педиатърка и неопитна кой да слушам! Вразумих се малко и след 5м и бях въвела няколко лъжимки за закуска, за обяд заместено пюре за следобедна малко каша и за вечеря малко лека нощ каша. Вразумих се и спрях всичко освен зеленчуците. На 6м чак добавих безмлечна каша. От там знаеш реда.

Относно твоя въпрос бих ти казала да започнеш с плодово пюре банан, защото не дразни нито корема нито зъбите. После банан и ябълка.  Освен тези може да даваш и слива. Мисля, че можеш и праскова, но не съм сигурна. Кайсия също.

# 773
Eminkkka не искам да ти се бъркам, но има ли причина детето да е захранено толкова рано? За да яде всички зеленчуци за възрастта си и да е на 5м си започнала около 4 предполагам. Аз започнах захранване на 4м, защото така ме посъветва старата педиатърка и неопитна кой да слушам! Вразумих се малко и след 5м и бях въвела няколко лъжимки за закуска, за обяд заместено пюре за следобедна малко каша и за вечеря малко лека нощ каша. Вразумих се и спрях всичко освен зеленчуците. На 6м чак добавих безмлечна каша. От там знаеш реда.

Относно твоя въпрос бих ти казала да започнеш с плодово пюре банан, защото не дразни нито корема нито зъбите. После банан и ябълка.  Освен тези може да даваш и слива. Мисля, че можеш и праскова, но не съм сигурна. Кайсия също.

Няма проблем ами честно казано и аз незная защо започнах на 4м по точно педиатърката му ми каза да започна с пюретата и аз нали ми е първо дете не съм запозната и се съгласих веднага. Аз мисля, че съм разказвала това, но пак ще разкажа. Понеже той е с две педиатърки ( понеже едната която аз избрах не е педиатър а децки лекър, не че зная каква е разликата) едната каза отначало да му давам по 3/4 лъжички и постепенно да увеличавам а не от първия ден да му дам 140гр,добре обаче като отидохме на втория преглед и педиатърката му ( тази която уж наистина е педиатърка) ми каза "ама как ще го чакате по 3/4 лъжички той вече е голям ( беше на 4м и 10дни) нямате време да го чакате по толкова малко директно давате 140гр ако го яде добре ако не предлагате друго. Но аз пак говорих с децкия му лекър и тя отново ми каза да му давам отначало по 3/4 лъжички и аз послушай нея и все още слушам само нея. Педиатърката му ми каза да започвам сирене колкото кибритена кутиика  на обед в пюрето, слетобед кисел сутрин и слетобед между храненията плодово пюре. Е да обаче нито аз нито мъжът ми сме съгласни да му даваме сирене на 5м или пък да му давам кисел това изобщо няма да му давам чела съм, че и други майки не са давали и на децата нищо им няма 🙂
А иначе днес говорих с децкия му лекър и  и казах, че вече втори ден заместих на обед с пюре и мисля да давам още 2 различни зеленчук и да започвам да замествам с плодово пюре слетобед и тя каза добре, но явно не ме е разбрала щом вие казвате, че неможе с плодово пюре да се замести СЗ.?

# 774
Педиатрите в България, какво да правиш!?

Аз съм доволна, че намерих нов педиатър и сега вече не се притеснявам. На мен също ми казаха да дам попара с безглутенови бисквитки на 5м и да ще го направих. За щастие нищо му няма. Не бих препоръчала захранване преди 6м, но нищо де. Ще ни оцелеят децата😁

# 775

Аз съм доволна, че намерих нов педиатър и сега вече не се притеснявам. На мен също ми казаха да дам попара с безглутенови бисквитки на 5м и да ще го направих. За щастие нищо му няма. Не бих препоръчала захранване преди 6м, но нищо де. Ще ни оцелеят децата😁

Аз неможах да разбера примерно сутринта в 8 го храня с АМ към 10 да дам плодово пюре към 12 зеленчукови пюре после към 2 пак плодово и към 4 АМ към 8 АМ и към 00 последно АМ така ли?

И ако е така като започна да замествам СЗ единствения вариянт е каша с плод така ли? Според мен той още е малък за каши.

# 776

Аз неможах да разбера примерно сутринта в 8 го храня с АМ към 10 да дам плодово пюре към 12 зеленчукови пюре после към 2 пак плодово и към 4 АМ към 8 АМ и към 00 последно АМ така ли?

И ако е така като започна да замествам СЗ единствения вариянт е каша с плод така ли? Според мен той още е малък за каши.
Оставете така

* АМ
* обедно хранене
* плод
*АМ вечер

Оставяме разстояние между първото АМ и обедното хранене, за да има апетит и да хапне на обяд- обедното е най-важното хранене за деня.

# 777

Относно твоя въпрос бих ти казала да започнеш с плодово пюре банан, защото не дразни нито корема нито зъбите. После банан и ябълка.  Освен тези може да даваш и слива. Мисля, че можеш и праскова, но не съм сигурна. Кайсия също.

Няма проблем ами честно казано и аз незная защо започнах на 4м по точно педиатърката му ми каза да започна с пюретата и аз нали ми е първо дете не съм запозната и се съгласих веднага. Аз мисля, че съм разказвала това, но пак ще разкажа. Понеже той е с две педиатърки ( понеже едната която аз избрах не е педиатър а децки лекър, не че зная каква е разликата) едната каза отначало да му давам по 3/4 лъжички и постепенно да увеличавам а не от първия ден да му дам 140гр,добре обаче като отидохме на втория преглед и педиатърката му ( тази която уж наистина е педиатърка) ми каза "ама как ще го чакате по 3/4 лъжички той вече е голям ( беше на 4м и 10дни) нямате време да го чакате по толкова малко директно давате 140гр ако го яде добре ако не предлагате друго. Но аз пак говорих с децкия му лекър и тя отново ми каза да му давам отначало по 3/4 лъжички и аз послушай нея и все още слушам само нея. Педиатърката му ми каза да започвам сирене колкото кибритена кутиика  на обед в пюрето, слетобед кисел сутрин и слетобед между храненията плодово пюре. Е да обаче нито аз нито мъжът ми сме съгласни да му даваме сирене на 5м или пък да му давам кисел това изобщо няма да му давам чела съм, че и други майки не са давали и на децата нищо им няма 🙂
А иначе днес говорих с децкия му лекър и  и казах, че вече втори ден заместих на обед с пюре и мисля да давам още 2 различни зеленчук и да започвам да замествам с плодово пюре слетобед и тя каза добре, но явно не ме е разбрала щом вие казвате, че неможе с плодово пюре да се замести СЗ.?

Извинете, но толкова неграмотно написано, че ми трябваше доста време да прочета и разбера какво се опитвате да кажете…

# 778
И аз съм потресена. Не е форум за правопис, но "децки лекър" и още 1000 неща?!? Трудно е да се проследи мисълта.

# 779
Когато съм заместила обяда с пюре, но за първи път му давам карфиол пак ли трябва само 3/4 лъжички да дам или мога цялото борканче?

Общи условия

Активация на акаунт