Седмокласници 2020/2021 - Трето класиране - (26.07 - 01.08)

• 37 462
  • 497
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Гита Ог, честита рожденичка! Здрава и изпълнена с много положителни емоции лична година пожелавам! 🍀

Ние използваме карти Revolut, вкл. и детето. Плащам с телефона, където може да се плаща с карта, т.е. не е нужно да нося винаги физическата карта с мен. Няма такса и за теглене от банкомат.

# 166
  • София
Ох, забравих да честитя рождения ден на дъщеричката на Гита Ог - здрава и щастлива да е, да немри добри приятели и да жъне успехи в новото училище! Весел празник!

За джобните - аз давах до сега по 20 лв. на седмица, т.е. по 4 лв. на ден, за събота и неделя ако излиза, давам допълнително. Сега, докато беше в нас онлайн обучение джобни не давах Simple Smile Но той беше до сега в кварталното училище на 10 мин. от нас. Сега ще е в центъра, чудя се дали да не вдигна мизата... на 30 лв. седмично?! Може би ще почна с 20, пък ще преценим в крачка. Ще проуча и дебитните карти, струват ми се добър начин да си спестява пари. Аз съм към ДСК, но не ми стана ясно дали ще мога да виждам и контролирам неговата сметка през моето банкиране. Ще ги разпитам и без това имам ходене до банката скоро.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 14:43 от catty m

# 167
Гита Ог, честита рожденичка! Здрава и изпълнена с много положителни емоции лична година пожелавам! 🍀

Ние използваме карти Revolut, вкл. и детето. Плащам с телефона, където може да се плаща с карта, т.е. не е нужно да нося винаги физическата карта с мен. Няма такса и за теглене от банкомат.
И ние сме така, плащането с телефон е много удачно за пандемични времена.

# 168
Стипендия първият срок на 8 клас в училището на нашите деца се отпуска за над 385т. Сбор от 3*НВО мат+ 1*НВО бел. Поне така беше миналата година. Вторият срок вече е за успех през първия над 5.75.
Всяко училище си преценява какви да са критериите. Ако беше въз основа на диплома от 7 клас, нямаше да им стигнат парите - повечето са с пълно 6.  Simple Smile
Моли, а в МГ не са ли всички деца с над 385т.?
Досега винаги съм мислила, че се взима успеха от дипломата, не знаех, че критерия е НВО Simple Smile

# 169
  • Ланкър, планините Овнерог
Благодаря, благодаря. То точно момиченце не е вече моЙто, а си е бая магарица. Ако иска, спокойно може да ме понабие.
phil, аз се тюхкам не заради училището, а защото корейската в 138-мо не е баш корейска. Даже е професионална се води - туризъм с първи език английски, корейският е втори.

# 170
  • София
За тези от Втора АЕГ - издадоха им дебитни карти през училището, на Общинска банка. Не съм убедена, че стипендии се превеждат по карти на други банки, поне за м.г.

# 171
  • Варна
Стипендия първият срок на 8 клас в училището на нашите деца се отпуска за над 385т. Сбор от 3*НВО мат+ 1*НВО бел. Поне така беше миналата година. Вторият срок вече е за успех през първия над 5.75.
Всяко училище си преценява какви да са критериите. Ако беше въз основа на диплома от 7 клас, нямаше да им стигнат парите - повечето са с пълно 6.  Simple Smile
Моли, а в МГ не са ли всички деца с над 385т.?
Досега винаги съм мислила, че се взима успеха от дипломата, не знаех, че критерия е НВО Simple Smile
Не съм Моли, но мисля, че знам отговора и затова се намесвам Simple Smile Това е утроения резултат по математика на НВО + БЕЛ НВО, т.е. без оценките от училище. В сайта на училището още седи заповедта, там пише над 390, но може в последствие да са променили нещо. Моли знае по-добре, все пак има дете там, за което това е важало, а аз се ориентирам само по сайта, та не претендирам, че знам.

# 172
  • В центъра на моретата
Гита Ог, честита рожденичка! Да е здрава, да расте щастливо и със сбъднати мечти!

Относно стипендиите, аз ще изчакам. Информация на сайта в училището, където приеха девойката - няма. Може и да не дават стипендии - това си го решават автономно.
Относно сметките в банки, не всички банки откриват дебитни карти на деца, тъй като има законови ограничения в разпореждане със средствата на непълнолетни.  Добре е да нямат много такси, но през последните години, банките си вдигнаха целенасочено таксите. За мен най-добрия вариант е с дебитна карта към моята сметка, като за всяка трансакция получавам sms, като по този начин ще мога да контролирам за какви глупости харчи.

# 173
За тези от Втора АЕГ - издадоха им дебитни карти през училището, на Общинска банка. Не съм убедена, че стипендии се превеждат по карти на други банки, поне за м.г.
                 Превеждат и на други банки.Голямата от 8 клас та до 12 тази година си получаваше стипендията по карта на друга банка.Имаше извадена и не се наложи ваденето на карта от у-щето.

# 174
  • София
Не знаех, това е добре. Simple Smile

# 175
Дайв, да, логично наистина, не съм прочела явно внимателно какво е написала Моли Simple Smile

# 176
Когато на 14 си 1.87 мършав пубер и имаш ежечасни нужди от храна, отделно води по 3-4 шишета на ден от 1.5л, предпочитам да има пари в брой, че картите лесно се губят... Не че не си изгуби портфейла преди седмица, уж с 2лв вътре...

# 177
  • София
Когато на 14 си 1.87 мършав пубер и имаш ежечасни нужди от храна, отделно води по 3-4 шишета на ден от 1.5л, предпочитам да има пари в брой, че картите лесно се губят... Не че не си изгуби портфейла преди седмица, уж с 2лв вътре...
точно поради тази причина картата е в часовника и така нищо не се губи Simple Smile

# 178
Flowers HibiscusЧестита и здрава да расте порасналата девойка на Гита Ог! Късмет и добра среда! Flowers Hibiscus

...точно поради тази причина картата е в часовника и така нищо не се губи Simple Smile
Може ли малко разяснение за какво точно става въпрос?

Успех на очакващите трето класиране! Смели души сте...

# 179
  • София
...точно поради тази причина картата е в часовника и така нищо не се губи Simple Smile
Може ли малко разяснение за какво точно става въпрос?
прави се дигитална карта, която може да се ползва през телефона или през смарт часовник. По този начин дори не е нужно да носи нищо в себе си. Той е постоянно на колелото и така е удобно да си купи примерно вода (естествено трябва да е от място, което има пост терминал за безконтактни плащания)

Общи условия

Активация на акаунт