Седмокласници 2020/2021 - Трето класиране - (26.07 - 01.08)

• 37 456
  • 497
  •   1
Отговори
# 195
  • Ланкър, планините Овнерог
Скрит текст:

Тази сутрин си дръпнах през e-delivery заповедта за отпускане. Не мога да повярвам, че и у наше село има нещо подобно, работещо, че и бързо.
Аз днес имах съобщение с вх.номер.Заповедта в последствие ли я издават?
В петък сутринта подадох, същия ден следобед имах входящия номер и днес сутринта имах вече заповедта.

# 196
  • София
Благодаря, благодаря. То точно момиченце не е вече моЙто, а си е бая магарица. Ако иска, спокойно може да ме понабие.
phil, аз се тюхкам не заради училището, а защото корейската в 138-мо не е баш корейска. Даже е професионална се води - туризъм с първи език английски, корейският е втори.

Ясно, това не съм го забелязала, защото корейския не ни беше в полезрението. От друга страна си има и позитиви - сега погледнах в сайта и ако не бъркам си започват с втория език веднага (в някои училища гледах, че вторият е след 10 клас май), така че минимум ще си начеше крастата, а ако се вманиачи повече - начини за по-задълбочено учене на език безброй. Аз имам притеснения, че моята може да смени “модата” защото преди две години беше също така вманиачена по немския, на курсове ходи, филми гледа и какво ли не. И другото е, че туризъм е доста по-интересен профил в сравнение с обичайните природни или така модерните софтуерни. А може би и по-полезен.

И аз съм загледала картата на ДСК, защо пишете за лимит 10 лв, на сайта пише 100 на ден? За банкоматите и техните такси ясно, но на мен идеята е по-скоро с карта да плаща. Всъщност на Револют май беше 10 на ден, но аз тях така или иначе леко ги разлюбих и няма да си ъпгрейдвам картата (имам обикновена и нямам право на детска така). 😏

# 197
иланг-иланг, смели сте! Силно вярвам, че сте и късметлии. Браво на синът ти, за проявеният характер да се бори целеустремено за това, което иска. А на теб браво за силата на психиката!
Искрено ви пожелавам успех Hug

# 198
  • Ланкър, планините Овнерог
Иланг, стискам палци и на краката.

# 199
Късмет на чакащите трето!
Честит рожден ден на детето Гита! Здраве и щастие желая!

# 200
Честито на празнуващите
Иланг-иланг  'стискам палци и вярвам
Борбено дете имаш' трябва да се гордееш с него

# 201
Честито на рожденичката и семейството и!
Бъдещето е на смелите - много силно стискам палци за децата ви на трето класиране! Специално за сина на Иланг-иланг мога да кажа: респект, това е мъжки характер!

# 202
В сайта на РУО също може да се проверят свободните места по всяко едно училище в областта.
Къде точно? Може ли линк?

# 203
Иланг-иланг, Маги, моля се да се развият нещата по най-добрия начин за вас. Стиснати палци до четвъртък от мен Hug
На моето голяма дете съм му дала карта, която е на мое име. Няма малък лимит, но пък и не му зареждам много. Лошото е, че злоупотребява. Има си определени пари за седмицата, но току се пресети да ми звънне и да ме помоли да му зареда с еди колко си картата, за да си купи еди какво си...и така си раздува джобните. Много яде сладко напоследък, обикновено за това харчи. Не знам дали това е типично за всички в тази възраст

# 204
  • София
Малко да внеса яснота по отношение на Тийн пакета в ДСК. Ако детето има ЛК се отваря собствена сметка,  с безплатна дебитна карта и банкиране ( задължително е пасивно ),няма такса за откриване, картата е с лимит 50лв на ден,  няма месечна такса, теглене на банкомат 0.10 лв.
Има и за по-малки деца до 14г , тогава титуляр по сметката е родителя , но на дебитна карта е името на детето с лимит 50 лв на ден.

Късмет на всички на 3-то Класиране!

# 205
  • В светлината на слънцето
Силно стискам палци на всички, които се престрашиха за трето. Heart
Гита, честита да е кокошчицата и да сбъдне всичките си мечти! Heart

За местене след и по време на 8 клас. Ако внезапно се освободи място (например някое дете реши, че избраният език или специалност не са неговото и напусне), училището има право да приеме ученик на негово място. Предполагам, че трябва да е учил същия език поне, иначе ще му е доста тегаво. След всеки клас това на практика може да се случи. Обикновено училищата изнасят инфо за свободни места на сайта си. Така, че - да, има и такава възможност, стига да има места.

Стипендиите са според зависи. В 31-о преди 3 години гледаха точките от матурата. След първи срок вече е от успеха в училище. Дъщеря ми винаги на ръка е получавала парите. Седмокласникът със сигурност няма да взема първия срок, където и да учи. За втория си зависи от него.

# 206
  • София
Гита, честита да е рожденичката ти, здрава, щастлива и успешна година й пожелавам!
Маги, Иланг-Иланг, успех на трето класиране, дано имат късмет децата, заслужават го 🤗
Успех и на останалите деца, които продължават борбата е трето класиране!
В НТБГ превеждат стипендиите в карти на Райфайзен банк - дадоха ми наръч документи, които да попълня и занеса в удобен за мен офис на банката. Не можело в съществуваща карта на друга банка. За първи срок гледат дипломата от 7 клас, за втори срок - успеха от първи.

# 207
  • София
Гита, честита да е кокошчицата и да следва мечти си! Flowers Bouquet Birthday

Маги, Иланг-Иланг, успех на трето класиране, дано имат късмет децата. А на вас Hug
Маги, а мъж ти как е.

Vava, ако се решите на същата стъпка стискам палци на мартенчето.Hug
Местата (малко е трудно от телефон да се достигне до менюто):
Десита, събира ли подписи и рисунки на гипса девойката-герой ? Joy

Банкова карта: Баткото бе с няколко месеца ДСК Старт (по горе бе писано как се издават)
Като се сдоби с ЛК, закрихме ДСК Старт и отворихме ДСК Тийн (негово име и мой подпис). Той има и Револют към сметката на таткото. Доста са му полезни картите - редовно плаща, когато ходи на училище (основно храна).
Девойката още е на сухо, нищо, че е на 14 отдавна. Не сколасахме да минем през ДСК, нещо не завършихме моя Револют, към който щеше да има и тя карта.
През училищно време пари не харчеше - закусва в къщи (закон при нея, дори това да й изяжда 10 мин от безценния сън Joy), обяд от вкъщи за повечето дни, тъй като бе 15:30-16:30 (през периода 5-6 клас). Давах джобни, но и отнемах, за да редуцирам неизхарченото. Няколко пъти ме е уведомявала постфактум, че се е записала на (Мат)състезание и платила.

В НПМГ за 8 клас стипендиите са според профила (вид квоти) и според приемния бала.
Миналата при две 5ци "големите" не взимаха (във формулата участват и неизвинените отсъствия). Бяхме обещали да удвоявам стипендията (и без контрол на повода за  харчене), но поради новите изисквания, се наложи да я "изплатим" ние в "пълен" размер, т.е. нашата + училищната част.(така бе честно, успехът бе висок, не благодарение на ДО)
В новото училище на девойката не съм питала за правилата, надявам се да има, заради гъдела Wink

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 07:26 от Desem

# 208
Тези стипендии еднократно на срок ли се изплащат?

# 209
Стипендия първият срок на 8 клас в училището на нашите деца се отпуска за над 385т. Сбор от 3*НВО мат+ 1*НВО бел. Поне така беше миналата година. Вторият срок вече е за успех през първия над 5.75.
Всяко училище си преценява какви да са критериите. Ако беше въз основа на диплома от 7 клас, нямаше да им стигнат парите - повечето са с пълно 6.  Simple Smile
Моли, а в МГ не са ли всички деца с над 385т.?
Досега винаги съм мислила, че се взима успеха от дипломата, не знаех, че критерия е НВО Simple Smile

Simple Smile Уточнила съм, че това не е бала за кандидатстване, а само сбора от точките на НВО. Не влизат оценките от училище! Т.е бала минус 100 точки(при 2 шестици) Simple Smile

Dive, абсолютно права си! Бях забравила, че след първоначално обявения праг от 385, го вдигнаха на 390т. Simple Smile Същото направиха и втория срок- казаха над 5.50 успех, подадохме молби и когато вече чакахме да му преведат стипендия - нова заповед - над 5.75. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт