Седмокласници 2020/2021 - Трето класиране - (26.07 - 01.08)

• 37 431
  • 497
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Привет!
Желая успех на всички смели деца и майки, престрашили се да участват в третото, че и в четвъртото класиране!

Дано децата успеят и с радост да пристъпят в желаното училище!

# 211
  • София
Скрит текст:
Честита рожденичка, Гита! Да и е слънчево и щастливо.
Момичета, аз, съм се замислила,  че хлапетата ще взимат стипендия живот и здраве. И много ми се иска да открия на девойката сметка, и да ѝ направя дебитна карта. Някой дали е правил на по-големи деца и знае ли какви документи ще ни трябват. Ще прескоча в обедната до една близка банка да попитам, че не успях да се свържа по телефона. Пък сайта не е особено информативен.

Честита рожденичка, лелче Ог!

На Втрячо направих (с карта) преди... няколко години, не помня точно колко, сега трябва да я променя, че на 14 се сменяла от един вид на н'ам си к'ъв вид... Това в ДСК. Правих я сама с акт за раждане, но сега трябва с него и КЛ.

Ала-Бала, старт е до навършване на 14, после трябва да се отиде с детето да се смени на тийн... нещото, което не сварих да направя, а вече мина месец... ама ще трябва и това да го включа някъде в графика, де.

catty m, не може да си купува неща от нета с кеш пари. Спотифай, примерно, такива работи... Беше забравил, че му изтича картата и беше настанала една драма докато сваря да отида да му взема новата, едно тръшкане...

Марискааааа... Чак сега забелязах подписа, честито!!!

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 23:25 от katiABV

# 212
И ОББ имат карти за деца от 14 до 18 години https://www.ubb.bg/individual-clients/cards/debitni-karti-za-det … oshi-14-18-godini
Имат супер готин дизайн на картите. На мен ми попаднаха във ФБ и утре планирам да поръчам.

# 213
  • София
Тези стипендии еднократно на срок ли се изплащат?
Може би завиучилището. В гимназията на сина ми е само веднъж на срок, но според мен така е по - добре, защото взимат накуп по-голяма сума.

# 214
  • София
Desem, добре е ММ. Възстанови се ръката му без последствия за сухожилия и без сраствания, въпреки, че отказа болнично лечение, а в Пирогов казваха, че не мога аз да правя междинните превръзки (не били привърженици на лечение в стил доктор Куин-лечителката). Точно три пълни седмици беше в бинтове и мехлеми, после три плажа с много слънцезащитно по ръката и морето си каза думата - вече даже не са страшни за гледане белезите. Съботно-неделно, лека полека ремонтираме последиците.

Аз все още се опитвам да си върна равновесието - като се започне от дългия престой в къщи с ДО, после Шабла, пожара, НВОто и безкрайно решителното ми дете... Не ми се получава много, но успях поне в хранителен режим малко да се задържа и вече трети ден ходя на работа пеша сутрин - чудоооо! Но с моя пословичен мързел за спорт тези пет километра са единственото, което мога да си причиня, а и не ми отнемат време, с транспорт ми е същото почти. Ходенето през празна София рано сутрин ми се отразява добре, дано издържа повече!

Хубава сряда на всички!!! Не остана много и вече ще си говорим за почивка!

# 215
  • на Мелмак
Момичета, пожелавам ви утре да сте много усмихнати и много щастливи, децата също, разбира се Joy

# 216
  • Варна
Dive, абсолютно права си! Бях забравила, че след първоначално обявения праг от 385, го вдигнаха на 390т. Simple Smile Същото направиха и втория срок- казаха над 5.50 успех, подадохме молби и когато вече чакахме да му преведат стипендия - нова заповед - над 5.75. Simple Smile
Моли, викаш на математическата не й излязоха сметките Simple Smile Явно не са преценили предварително колко отличници имат, преди да обявят условията. Ще видим как ще е тази година. Според мен тия 20 лв не са особен мотиватор да държиш висок успех, а по-скоро самата идея, че те отличават по някакъв начин.
Силно стискам палци за смелите момичета и техните момчета утре да напълним темата с поздравления и усмивки!

# 217
  • Някъде на край света
Стиснати палци и от мен за чакащите трето класиране! Hands Clap
Аз три дни сънувам как пускам детето във въртележката по трето класиране и я приемат, а тя ми се сърди. Луда работа! Simple Smile

На рождениците- здраве, успех и много сбъднати мечти! Heart

# 218
  • София
Мен такъв мързел ме е налегнал, че се видях в чудо Joy Поугоих се на село при мама и вчера ентусиазирано навлякох екипа да спортувам. Успях, но в рамките на деня също толкова ентусиазирано похапнах доста Joy Чакам наборът да се прибере утре, преди това ще чакам хубавите вести тук за трето класиране и ще оставя мързела си да се шири на спокойствие. Приятен летен ден, момичета Kissing Heart

# 219
  • София
Картата е на Първа инвестиционна банка. Без такса обслужване е до навършване на 18 г. и без такса теглене от техен банкомат. Направих му я, защото лятото не е при нас и ми е много по лесно да му превеждам пари, отколкото да му ги давам кеш накуп. Картата му е обвързана с моя профил в банката и така мога да виждам наличността по сметката и къде и по колко харчи.
Как вързахте картата на детето към личния профил на родителя? Ние извадихме тийн карта на големия май миналото лято беше, в ПИБ, защото на мъжа ми сметките са там и очаквахме точно така да е - в профила на мъжа ми да се появи още една сметка, която бързо и лесно да зареждаме. Да, ама не! Детето си е с отделен акаунт, да не говорим, че ходихме сума ти пъти до банката, докато първо оправят картата, сметката, после онлайн банкирането му, пък достъпа не беше активиран и пак ходихме, наново достъп.... И сега, за да му преведем пари нареждаме стандартно платежно онлайн. Или вноска на каса с/у такса от 2лв. Голяма тъпотия!

# 220
  • София
Е, как извадихте отделен акаунт на непълнолетен? На големия картата е в ПИБ и точно като отделна сметка към профила на мъжа ми излиза. Но е без такса за поддръжка и превод от другите сметки. Сега стана на 18 и не знам какво се случва, ще разберем, като намерят време да се занесат до банката.

# 221
  • София
Вчера имах доста работа и никакво време пред компютъра, а от телефон ми е трудно да пиша. Та по въпроса с картите.
Моите нямат карти, а трябва да направя. Има си удобства.
Преди години, когато аз бях студентка, имах дубликат карта към сметката на майка ми, без лимит, защото бях прекалено дисциплинирана.
Ако сега им правя карти, мисля пак да са така - карти към моята сметка, може и без лимит до първа издънка. Така хем ще виждам всичко в банкирането, хем няма да има необходимост да се занимавам със 100 ходения да се активира това или онова, а когато вече се наложи да си имат собствени карти - да си избират банка и да си създават. До момента стипендиите на голямата са на ръка по веднъж в срока.

# 222
  • София
Е, как извадихте отделен акаунт на непълнолетен? На големия картата е в ПИБ и точно като отделна сметка към профила на мъжа ми излиза. Но е без такса за поддръжка и превод от другите сметки. Сега стана на 18 и не знам какво се случва, ще разберем, като намерят време да се занесат до банката.
И аз не знам! Според мен служителите в самата банка не са много наясно с тези карти! Много ме е яд, че не е с функциите, както очаквахме.
Сметката реално му я открихме, за да си пазарува в ибей (колелета, части) и да си държи там по-големи суми. Джобните му ги давам на ръка и си ги харчи. Но определено щеше да е много по-удобно да мога и директно да му зареждам картата, а таксата от 2лв за вноска на каса е направо безумна!

магисвета, т.е. кандидатствате за трето, но не сте изтеглили от нгдек ли? в крайна сметка, какво се оказа - за трето не се кандидатства с диплома?
НГДЕК не е в електронната система на МОН. Системата ми позволи да избера желания и да ги подам. Не съм го отписвала, но и в мрежата си стоеше "НЕЗАПИСАН", за общия вариант не мога да кажа как е.
Също позволява и пускането на заявки във всички РУОта - някой беше писал, че може само физически - не е така, може от собствения компютър и клавиатура - проверено от дете на колега, което е прието в провинцията, но те се местят в София, та детето участва на трето в София, защото там е приета където иска, но трябва да остане при баба и дядо, а в София не и достигна бал за първо и второ, участва без проблем на трето (дано сбъдне желанието си и да са заедно). Та това е от мен по отношение на "изследването" как работи системата на МОН.
Когато излезе 3то класиране, разцъках из профила на детето в МОН да проверя могат ли да се редят пак желания. Т.к. е записан вече в гимназията, ми излезе съобщение, че за записани деца трябва да се отпише и да кандидатства от училище-гнездо с оригинала от дипломата. За незаписани - подава се пак онлайн, както за 1во класиране.

# 223
Кати, мерси 🥰 аз въобще не виждам подписи, защото пиша от телефона. Тази година да запознаем най-накрая юлчета, нали ще са съученици Simple Smile

# 224
  • В центъра на моретата
Revolut-а ме загубиха тази година. Единственото нещо, което си струва (засега) е моментните преводи.

Относно карта на девойката - ще изчакам да видя дават ли стипендии  и по какъв начин ще ги плащат, и тогава ще му мисля. Пари в кеш винаги носи, а с карта  не навсякъде може да се плати.  Беше си губила телефона, че едва го намерихме и то отключен, въпреки че се заключваше с пръстов отпечатък - така че револют няма да е. Смарт часовника си го е захвърлила някъде и не знае къде е.....
Определено за пазаруване в интернет, както и за теглене, ще трябват разяснения: за сигурността на плащанията от сайтовете, за загубена карта, за "глътната" карта от банкомат  и цял куп още неща. Ама сега хич не ми се занимава с това, а тя в момента гледа да е по тънката допирателна - да не се напряга много, много Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт