Сполучливи имитации на маркови парфюми - 39

• 76 634
  • 751
  •   2
Отговори
# 540
Чудесен парфюм! Носи някаква особена различност и доброта този парфюм.С удоволствие си изпръсках една бутилка и  пак ще си взема.

# 541
Момичета,някой с мнение за MOJAVE GHOST - BYREDO на Мартинез?

Много го харесвам. Получих го от размяна с мила съфорумка и не си направих труда да го сравнявам с оригинала когато ги пробвах в Дъглас. На мен ми мирише свежо и някак плодово в началото, нещо като дюля. За мен си е дамски, но приятелят ми каза, че става и за мъж, така че явно си е унисекс.

# 542
Момичета,
мнение за Midnight Poison на Заг? Обожавам всички отрови на марката и онзи ден отивайки да си пълня Хипнотичната попитах за Нощната дали мога да я пробвам, но продавачката каза, че я нямали в наличност, тъй като много рядко се питало за нея… 🥲

# 543
  • Бургас
BlackOrchid,ако нямаш Black Opium на Заг и нощния Трезор,пробвай и тях.
И аз умирам за "Отровите" на Диор.
В изпълнение на Zara са много хубави Femme и Nuit.
Само Nuit имам,вече съм си самозабранила да доближавам МОЛа ,а Зара има само там(добре че и на неудобно място ми се пада и определено нямам път натам).

# 544
  • Стара Загора
Аз днес съм в облак от кадифено-пудрени праскови със смолисто-дървесен сок. 😍
Нямах търпение да дойде поръчката от Гиза и взех душ след тренировка, за да мога да се полея. Мога да кажа само, че за мен е по-пипнат и завършен от Заг. По-сладка и пудрена е, с пухкав мъх по кората, докато на Заг е сякаш по-свежа прасковата. Виждам я през летните и все още топли дни. Bitter Peach на Гиза ми напомня за приближаващата есен, за смолите по дръвчетата... И в подухващия ветрец така хубаво се рееше от мен.

Имам мострички и на другите нови. Нямам търпение да ги разуча.

# 545
Iv4enceto_91, тези имитации близки ли са до Bitter Peach, пробвала ли си ги успоредно с оригинала?
Точно за него влязох да чета, харесва ми, но и на 30% намаление ми е над психологическата граница за парфюм….

# 546
Iv4enceto_91, кои са ти другите мостри от Гиза? Аз поръчах Белугата, дано да не се разочаровам.

# 547
Много е тъпо,че Гиза имат 1 физ.магазин….поръчвала съм по 4-5 на сляпо,подарявала съм:),качествени и добри имитации на ниш имат,но все пак друго си е да тестваш преди покупка…

# 548
  • Стара Загора
Не съм пробвала оригинала, Алиенка.
Цената му е твърде висока и дори да ми хареса, не мисля че си струва. А и както си говорихме с Ели, като харесам нещо в имитация, вече няма да търся оригинала и обратно. Защото нещо от него няма да е същото, та не виждам смисъл да си развалям кефа. 🧡
Прасковата на Гиза за мен не е никак лоша и си ухае на хубав, скъп парфюм.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 13:45 от iv4enceto_91

# 549
  • Бургас
И аз съм така.
Когато харесам имитация,въобще не душа оригинала...
Че ако оригиналът ми хареса повече...

# 550
  • Варна
И аз все се заричам да не сравнявам имитации с оригинал ама.....Редовно се влюбвам в някоя имитация и после нали съм шило спонтанно се сдобивам и с оригинал Grinning ииии редовно имитациите ми харесват повече от оригинала. Последният такъв случай ми е с Либре-то на Заг.

# 551
Аз имам Либре от Мартинез и този парфюм все едно ми изгаря ноздрите. Има нещо крайно… не знам как да го нарека, което все едно е миризма на толкова чисто, че чак се задушаваш. Оригиналът ще го тествам скоро.

# 552
Карат( на Картие) при Парфен добре ли е направен?

# 553
Briliant lenichka като трайност как е? Мисля, че мярнах и изпълнение на Заг,предпочитам Мартинез,но ако на Заг е по-хубав...

Аз пък съм любопитна,искам да подуша оригинала и да си сверя часовника.Или пък харесвам оригинала и търся същата имитация.
Като стана въпрос,някой попадал ли е на добра имитация на Spicebomb Viktor&Rolf? Ух тоя парфюм мирише на пари и секс Animal See No EvilGrinning Искам да подаря на брат ми,жена му ще ме убие ама... Joy

Либрето в оригинал ми бие на лавандула с малко ванилия Confounded

Somewhere ако не познаваш оригинала,първо го помириши.Вчера получих оригинал,поръчан на сляпо,хубави бележки,добри отзиви но,разочарование за мен,моя бъгнатия нос не го хареса.Прекалено ми е зелен и никакъв,няма живот в тоя парфюм.

# 554
  • Стара Загора
След като Прасковката ми се отмириса, се намазотих с други 4 от новите.
Имам масълца от всички нови. Та така тази вечер пробвах Lost Cherry, Cuir Beluga, Ginger-a от Алегориите и So Scandal. Фаворита ми е Белугата.
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Cuir-Beluga-1019.html

Хем очаквах да ми хареса, хем не вярвах да ми легне толкова добре Cuir Beluga. Четейки във ФР коментарите, че прилича на Шалимар се опасявах. Бях си поръчала насляпо Shalimar Souffle Intense тази зима, но ми дойде малко хард. И ванилията там беше почти ориенталска за вкуса ми, ретро, с лимоненото начало. Много красив парфюм, само че не го възприех върху себе си и излъчването ми. Така че отиде при дама с такъв вкус.
Cuir Beluga обаче е съвсем друга бира. Много луксозна, много класна и мадамска е ванилията тук. Няма пищни подправки, нито острота в нея. Не е сладкарска, не е бурбонска. Креместа и като пухкав крем с белгийски бял шоколад. Не ме задушава. В същото време се усеща една мека и балансирана кожена нотка. Заедно с нея и тъмна, кашмирена роза (няма в състава, но на мен ми създава впечатление за такава), обгърнати от пачули и карамелен амбър. След първите 30 минути се прокрадва онова Герленското, което има и в Шалимар, но тук е омекотено и пречупено през призмата на 21 век. Не е машина на времето. Сега 2 часа по-късно, усещам млечни лешници, лека дълбочина от пачулито и велурена мекота. Прекрасно изпълнение и при следващата поръчка ще си го взема!
Помня коментара на една дама за Hermes Galop, която беше казала много кадемлийски парфюм - ухае на жена в кожени панталони с камшик в ръка, то за Cuir Beluga мога да напиша 'много майсторски направен'. Ухае на луксозен кожен салон, току що полиран с ванилова есенция. Чакам Ре да се включи, защото нейния речник е по-богат. 💛

Lost Cherry започна с ясна сочна тъмна череша, вишна ако трябва да съм точна. Тръпчива и бадемова. Ухае на вишнев ликьор с горчиви бадеми. След половин час поомекна, изчезна това силно алкохолното начало и усетих аромата на кожено яке, дълбочина от пачулито и приятно опушена нотка. Без да е труден и да изисква специално настроение. Отминаха два часа и вече е топъл, отпускащ и чувствен. Базата му е като балсам за душата - ванилия с дървесни нотки, сандал, тонка, бензоин. Красив и определено по-добър за мен от варианта на Заг. А и по-траен. Ако нямах Черната рокля на Герлен, кожената й казвам аз, щях да го заплюя за покупка.

https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Lost-Cherry-51411.html

Приятно изненадана съм и от Aqua Allegoria Ginger Picante. Направо ми отпада Twilly Eau Ginger. Този джинджифил е мнооого по-добър. Като свежа лимонада с пресен и току що разрязан джинджър е. Ярък, сочен, супер освежаващ и зелен. Започва газирано, но супер жизнерадостно и пиперливо. Не липсва пипера тук, но не е дразнещ и сух. Розата го омекотява и придава женственост. Два часа по-късно се долавя леката сапунена нотка, без да е евтин. Напротив - един от прекрасно съчетаните мускуси има с кедър. За лятото ще е разкошен!

https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Aqua-Allegoria-Ging … ccante-53805.html

So Scandal също е добър, но не ме впечатли чак толкова. Комбинация от свежи плодови нотки с ванилия. Нито е детински и плосък компотен, нито е прекалено сладък. Напомня ми много на микса, който направих за колежка от Shiseido Ever Bloom и YSL Black Opium. Това в началото. Сега отново си душа ръката и върху мен е завил в посока Erba Pura. Само че без гадния животински муск, без сухите дървесни нотки. Малината е свежа, а мускуса я балансира. Въпреки в пирамидата да липсва, аз откривам такъв. Има млечен акорд, който напомня на шейк, но не е сладък. Туберозата хич не я реистрирам, а жасмина с портокаловия цвят ми се губят или просто ще се появат на по-късен етап.

https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/So-Scandal-60942.html

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 23:59 от iv4enceto_91

Общи условия

Активация на акаунт