Сполучливи имитации на маркови парфюми - 39

• 76 628
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета,
мнение за Midnight Poison на Заг? Обожавам всички отрови на марката и онзи ден отивайки да си пълня Хипнотичната попитах за Нощната дали мога да я пробвам, но продавачката каза, че я нямали в наличност, тъй като много рядко се питало за нея… 🥲
Никак не ми хареса, остра, одеколонеста и смолиста миризма, не знам как при предишната проба ми хареса. Ако сте от София, мога да Ви дам моето шишенце, сигурно има 15 мл.

# 556
Ааа, богат си ти е речника- страхотно си описала Белугата!  Точно от това имах нужда, някой да ми потвърди, че не съм думнала трийската напразно.
Сега си я чакам с още по- голямо нетърпение.

# 557
Момичета,
мнение за Midnight Poison на Заг? Обожавам всички отрови на марката и онзи ден отивайки да си пълня Хипнотичната попитах за Нощната дали мога да я пробвам, но продавачката каза, че я нямали в наличност, тъй като много рядко се питало за нея… 🥲
Никак не ми хареса, остра, одеколонеста и смолиста миризма, не знам как при предишната проба ми хареса. Ако сте от София, мога да Ви дам моето шишенце, сигурно има 15 мл.

Много ви благодаря, но за съжаление не съм. 😏 Ще си я търся при Иво явно при следваща поръчка за проба…

# 558
  • Sofia
Ивче, благодаря за отзива за Белугата. Мисля го от известно време, но след твоето описание направо ще го измисля Blush
То и аз не знам защо имах колебания като съм фен на Шалимар и като цяло на Герлен.

А Гиза имаха ли имитация на Chance Eau Tendre Chanel? И ако да, някой пробвал ли я е, добра ли е?

# 559
  • Пловдив
Извинете, че се намесвам. Не съм почитателка на марката , и не съм тествала този парфюм, но не си спомням някога някой в тази тема да е писал за сполучлива имитация на който и да е Шанел.

# 560
Аз помня, че е писано - за точно този Chance бяха похвалени Парфен. За Коко Мадмоазел - ЛИДЛ, за Коко edp - Лорис. Може би и имаше и други.

# 561
  • BG-DE
За тези на Парфен и Лорис нищо не мога да кажа, защото не ги познавам на лидълската имитация на Коко мадемоазел е със страшно слаба трайност и би заблудила само човек, който почти не познава оригинала, на Шанел, аз лично, на добра иминация не съм попадала, всичките са някак плоски, липсва им елегантност. Един парфюм на Зара, Applejuice мисля, че имитира Chance Eau Tendre Chanel, погледнете го, може да Ви хареса.
Chance Eau Tendre Chanel

# 562
  • Стара Загора
За Мадмоазелата и аз подкрепям - версията на Lidl. Но и So Elixir на Ив Роше е добър. Комбиниран с млякото за тяло, аромата в хладно време при мен се е задържал цял ден.

Днес продължавам тестовете и един от три е именно Chanel Gabrielle Essence. В оригинал тествах миналото лято, та паралелно не мога да сравня. Дамата, която го беше донесла на срещата сподели че не е впечатлена. И от разговори с търговци на популярен сайт във форума, знам че първия Габриел е по-харесван. Та в изпълнение на Гиза не мога да кажа нищо лошо. Който харесва бели цветя, с кремообразен финиш и лека зеленина, луксозен сапунен привкус - ще му хареса. Пролетен букет от свежи цитруси, зелен чай, тръпчиви горски плодове, които хармонично се преплитат с млечна тубероза, жасмин и портокалов цвят. Има и много нежен акцент от кокосовото мляко, който по-скоро продава мекота на белите цветя и не позволява на зеленината да загорчи. Остава си свежия акорд на цитрусовите нотки от началото. Базата е мускусна с кедрови акорди и ванилия, но не сладка и да създава топлота, а колкото да балансира и укроти силното цветно присъствие. Няма я сладостта от Жадор.
Звученето за мен е много подобно на E. Arden Splendor, който имах и скоро привърших, но е някак по-мек, по-луксозен и женствен. Ако успея да пробвам отново оригинала, ще мога да кажа дали са уловили оново Шанелското, което знаете е трудно за имитиране. Но аромата сам по себе си е много хубав! Ако трябва да сравня с варианта на Баргело, на Гиза е по. 👌

Romance на Rasasi ме изненада.
От коментарите във ФР очаквах ретро, силно зелен аромат с остри бели цветя. Но не! Поне засега е топъл, момичешки и елегантен флорал с аромат на сладка дъвка от зюмбюл и иланг. Леко пудрен, зелен и дървесен. Има си очарованието на минала епоха, но е загатното и в зависимост от химията на кожата, сезона, може да не се усети. На границата на модерното и ретро е. При него свежестта също се запазва и не става банален, монотонен. Усеща се и роза - росна и с български нюанс от мускалче. Хладна е, но красива. Жасмина придава лека тръпчивост, като в зелен чай и ободрява. Интересен парфюм, но без проба не препоръчвам. Освен ако не си падате по рози, студени пролетни цветя и искате да се върнете с 20 години назад.

Мацнах си и от мъжкия Hugo N. И той ми допадна. Свеж акватичен, сочен цитрусов с щипка пиперливост от кардамон. Леко ментов с онази типична нотка от лавандулата. Резлив, но с ветивера става много балансиран и върху мен не е остър, сух. Има топлина в него, та за колежка с афинитет към унисекс категорията, би бил чудесен.

# 563
  • Sofia
Мерси за коментарите, момичета!
Същите неща съм чувала и аз за шанелските реплики. Но не съм тествала лично, а и по принцип не съм почитател на бранда, та не ми е било и любопитно даже. Обаче конкретно Eau Tendre го харесвам много. Може да пробвам парфен и зара, и ако не са ми ок, да взема оригинала.

# 564
Аз също от Шанелите харесвам само Тендър, но ползвам имитацията на Заг Зодиак и съм много доволна.

# 565
  • Sofia
Ооо благодаря, изобщо не знаех, че Заг го имат, не съм обърнала внимание явно. Може да тествам и него.
А прилича ли на оригинала, как го усещате? Че съм харесала него, иначе нямам скрупули да пръскам и неблизки реплики, стига да ми харесват.

# 566
Когато за първи път се запознах с този парфюм,аз не знаех че е точно Шанел. Просто душех наред с идеята да си взема нещо женствено и нежно. Жената в магазина на Заг ми пръскаше блотери с различни аромати.  С Тендър  беше любов от първо подушване. И тази любов не угасна вече няколко години постоянно подновяване. Чела съм мнения, че се доближава до оригинала, който аз не познавам. Но след като тази  красива реплика толкова ме е грабнала, не бих си губила времето да издирвам оригинала .

# 567
Сиена М, като вярна почитателка на парфюмите на Шанел, със съжаление констатирам, че никой не ги е изимитирал добре. Все пак има някои реплики, които донякъде, макар и без дълбочината и комплексността на оригиналите, се доближават, вкл. споменатите версии на eau tendre на Заг и Парфен. За феновете на Chanel 5 L'Eau мога да препоръчам да пробват и версията на Jenny Glow "C No:?".  В никакъв случай не е перфектно копие, даже изобщо, но е приятен аромат. Също и имитацията на Заг на Chanel 5 l'eau (която е още по-далечна) е приятна сама по себе си, ако не се оценява по приликите с оригинала.
Обмислям да пробвам скоро и Jenny Glow C Chance It. Има ли някой с мнение за този аромат?

# 568
  • Sofia
Благодаря, дами, определено ще пробвам спомените от вас!
Ако ми харесат, ще си купя, дори да не са съвсем 1:1 с оригинала. Аз и не очаквам чак толкова де, но поне да се доближава.

# 569
iv4enceto_91, страхотни описания Simple Smile Тъкмо замислях утре да пусна поръчка на новите неща на Гиза, за които си писала-Черешата,Прасковата,Белугата и Джинжъра:) Сега спокойно ще ги дрънна и четирите Laughing Черешата съм я имала в три варианта (Дивиан,Заг и The Moon) но на Гиза ми е най-любопитна.Прасковата само на Заг имах,но искам и тази да видя как е, а другите два не ги познавам в оригинали и са ми много любопитни,особено Кожената белуга Nerd

Общи условия

Активация на акаунт