221 тестове и сертификати в пътуващата лятна немска тема

• 29 222
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Не вярвам някой да се занимава и занапред изобщо да проверява някакви тестове.  Чак евтл. държавата крайна дестинация.

# 136
  • Германия
И ние ще пътуваме другата седмица през Сърбия. Мисля да минем през малко КПП да избегнем Калотина заради ремонта към София Thinking За сега планирам Връшка Чука КПП, не сме минавали от там, но четох коментари, че не е толкова натоварено.
Ние винаги там влизаме, случвало се е да чакаме самотно митничарите да си размърдат д***та и да ни проверят.

# 137
При Връшка Чука има един разкошен манастир. Раковишки Манастир.

# 138
Защо предпочитате да пътувате до бг с кола, вместо със самолет? Разходите за бензин едва ли са по-малки от цената на самолетните билети. Особено ако плащате и за нощувка някъде. А пътуването е дълго и изморително.

# 139
Мама Ени аз специално не предпочитам кола пред самолет, ами си преценявам всеки път как ми по-изнася на мен. За кратки пътувания самолет. За дълги предпочитаме с кола. Наемала съм кола в бг за 3 седмици и не е било супер шпас. Моята е голяма и има 7 места, имам си релси и кутия отгоре и си имам багажник за колела . На наетата кола няма как да ги накача . 7 места в България обикн. ползваме, когато пътуваме с роднини за кратки р-я, дневни разходки.
Така че за мен не въпрос не на предпочитание, а по-скоро на преценка. 
Друг проблем при наетата кола е , че ако има нещо като глоби за превишена скорост или паркиране за периода ти ги слагат на КК и то с административна надценка. А и ако с нещо не си съгласен или се съмняваш, че е твоята кола и пр. е по-трудна разправията. Колата не е твоя. А и наетата често не е от най-икономичните. Поне което на мен са давали в бг.
Всеки си знае своето защо Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 08:50 от bella-ciao

# 140
  • DE
Ние обичаме да пътуваме с колата. Деля пътя на 2×1000 и обикновено спим в Загреб(обичаме го тоя град). Тръгваме рано и ако всичко е наред към 4-5 след обяд сме пристигнали. Душ, лека почивка и отиваме на разходка. Всеки път разглеждаме нещо различно. Препоръчвам Зоологическата им градина, много ни хареса и вероятно ще повторим някога. На друят ден пак тръгваме рано и следобед сме си у дома. Почти не се усеща пътуването. Колата ни трябва и Бг когато стоим по месец, много обикаляме и не искаме да се лишаваме от това удобство.
Със самолет ходим за кратки пътувания от няколко дни.

# 141
  • Германия
При 5 човека ни излиза по-изгодно с кола, отколкото самолет и имаме гъвкавост за непланувани спирки.
Ако летя сама или с 1-2 деца задължително самолет.
Някой от скоро пътуващите купувал ли е е-винетка или да ги търся на границата (ако изобщо ги има още будките за продажба)?

# 142
Ние не сме пътували нито един път с кола, чудя им се на моите познати, които го правят. Самолета, на аерогарата вземаме кола под наем и така.

# 143
Аз вчера реших да купувам онлайн винетки и се получи следното.

За Австрия винетка може да се купи най- късно 18 дни преди пътуването.
За Унгария не знам какво може и не може, защото сайтът и менютата са изцяло на унгарски език.
За Румъния не намерих изобщо онлайн опция за купуване.
За България се плаща само с кредитни карти и някакви други две разплащателно системи, които не са ми познати. Няма банков превод Paypal  или Klarna.

Понеже съм член на ADAC в крайна сметка се оказа, че през профила си мога да купя винетка за Австрия за по-ранна дата, но трябва да чакам да ми я доставят по пощата. Я пристигне, я не докато тръгнем, а и искат пари за доставка като за колет.

На място ще купуваме винетки.
Този път просто искаме с кола.

# 144
Ние не сме пътували нито един път с кола, чудя им се на моите познати, които го правят. Самолета, на аерогарата вземаме кола под наем и така.
По същата схема сме били и ние. Сега обаче, заради Короната, ще ходим на море с колата. Но пък няма да е толкова далече.

# 145
  • У дома
Ние също си ходим към БГ само с кола. Самолетните билети с багаж ми излизат доста повече отколкото пътя с колата. ходим си веднъж годишно за по 4 седмици.
В БГ нямаме кола на разположение и сме с вързани ръце без нея. Живеем на около 30 км от морето и предпочитаме да пътуваме всеки ден, за да ходим на плаж, вечер сме си в града и се виждаме с приятели, така сме и почти през цялото време покрай майка ми.
На връщане сме натъпкани с някой друг буркан печен пипер, лозови листа, мед, ракийка, все неща, които със самолет няма как да пренесеш.
Но ние много обичаме да пътуваме и не ни пречи дългия път. Избрахме си комфортно возило и му купихме и кутия за отгоре.
Тази година ми се вижда доста по-натоварено по границите и май чакането е повече.

# 146
Пътуваме с колата, защото ни е по-удобно. Спим в Унгария, разхождаме се в Кечкемет, вечеряме, почиваме си и на другата сутрин пак. В България пътуваме много и предпочитаме да имаме кола на разположение. 5 човека сме и не си струва да наемем кола за 3-4 седмици.

Винетка за Австрия купувам онлайн, но трябва да се има предвид, че има изчаквателен период на 2 седмици. За Унгария и България купуваме на място.

Как е пътя след Връшка чука? Ще пътуваме до Централна България. Досега сме влизали само през Калотина.

# 147
Пътуваме с кола само ако сме за повече от две седмици в България, разделяхме пътя на две и нощувахме обикновено в Будапеща, но през лятото винаги беше доста натоварено по границите. В БГ сме с кола под наем или с родителите ми. Последната седмица минахме по такива пътища из Източните Родопи, че се радвам, че не бяхме с кола под наем Joy  Вчера пътувахме към София, беше много натоварено движението в обратна посока.

Полетът ни обратно с Луфтханза мина без забележки, на летището старателно ни разгледаха моят бърз тест и имунизационния паспорт на мъжа ми, в самолета всички бяха с правилно поставени маски, имаше добра организация и се чувствах долу горе сигурна. Превели са ни вече и обезщетението за закъснелия багаж и покупките.

В България като непълно ваксинирана не ми беше особено спокойно, в големите градове може и да се спазват някакви мерки, но навсякъде другаде беше както преди корона всичко, без маски и дистанция.
Бързите антигенни тестове за пътуване струват 30-40 лв и издават европейски сертификат с QR Code, който се разпознава и от немския app. Ако исках PCR, щеше да ми струва 70 лв в малкото градче, в което се тествах.

# 148

Как е пътя след Връшка чука? Ще пътуваме до Централна България. Досега сме влизали само през Калотина.

Пътя не е лош, но е малко тегаво, защото се минава през видинските села. Освен това, има доста ТИР-ове.

Ние летим за Коледа, а през лятото с колата, защото ни е необходима, за да ръшнем насам натам. И ние делим пътя, нощуваме в Унгария, сутринта рано потегляме и ако няма много висене по границите, до към 9-10 вечерта сме си у дома.

# 149
  • Германия
.......

Пътят е поносим, имаше ремонт преди 2 години,  подозирам че тировете са му разказали играта. Малко преди Видин има една малка бензиностанция с изгодни цени, чиста тоалетна, добро кафе и миролюбиво куче-пазач. Ако се пътува по дунавския път в посока Лом, преди Арчар има чешма (уви с много отпадъци ) на паркинга.

Общи условия

Активация на акаунт