221 тестове и сертификати в пътуващата лятна немска тема

• 29 205
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Гея, не си ме разбрала. Говорех за преди 80 години, не през 80-те. Има доста голяма разлика.
Скоро на неваксинираните ще им сложат жълти звезди,както е тръгнало.
Всеки сам избира пътя, по който да се справи с тази вакханалия на политици и вирусолози.
Но аз липчо не искам  да участвам в този социален експеримент.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 21:35 от Вечерница

# 676
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Гея ,

Скрит текст:
Механизмите са едни и същи, каналите са различни.
Всъщност сега контролът е много по-ефективен, лесен и евтин, сравнено с времената преди.
Няма да пиша повече по темата, не е за форума, тук сме за развлечение 😊

При нас е жега, в града ни има Hofflohmarkt, нищо не продадах... преди поне играчки вървяха, сега нищо.
Лошото е, че на малката доста неща подариха и вместо да намалеят нещата - увеличават се 😱

# 677
  • Am Dorf (BB)
Ася, опита на мои приятелки с такива инициативи е същия. Аз опаковам кашони за преместването, детето има поне 5 боклуджийски камиона различен размер и още толкова пожарникарски коли. Иде ми да хвърлям без да питам 🙄Всичко е подарявано от бабите, ротирам ги уж,  научил е вече, че една кола ако е в апартаменра, другите са в мазето. И все пак съм нетърпелива да му мине интереса към тях и да ги продам в ибей 🙈
Нашият ремонт продължава. В четвъртък трябваШЕ да монтират кухнята. Не я монтираха. Не могат да я намерят в лагера. Вече ми е смешно, да видим до кога.

# 678
Какви цени слагате на играчките? Нашите и чисто нови не са стрували повече от 5-10 евро. Да не говоря за разните му там дребни колички и т.н.

# 679
Гея, не си ме разбрала. Говорех за преди 80 години, не през 80-те. Има доста голяма разлика.
Скоро на неваксинираните ще им сложат жълти звезди,както е тръгнало.
Всеки сам избира пътя, по който да се справи с тази вакханалия на политици и вирусолози.
Но аз липно немискма да участвам в този социален експеримент.
То и аз не включих, Soft ме светна.😂🙂

Ами не се чувствам в никакъв социален експеримент.
Поне не преднамерен. Политически или там, каквото е заложено в теориите на конспираторите.

Иначе, ако ако решим да погледнем философски, човечеството като цяло може да бъде разглеждано като експеримент, още от създаването на Адам и Ева.🙂

Моето дете искаше да си продаде едни плюшки в магазин за детски играчки тип фломаркт, ама не се спазариха нещо.Нямаше кой знае какъв интерес и ставаше дума за центове. А някои от плюшките са маркови и съвсем запазени.

# 680
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, не се стигна до казване на цена 🤣
Никой не ги погледна.
Продавах кран, май от плеймобил, пожарна също плеймобил, разни дребни неща за подаряване. Нищо!

Таня, страшно е.
Аз доста неща дадах на ДГ, дървените играчки и пъзелите ще ги подаря на яслата, те са почти нови, моята дама не се занимава с такива неща, дай й физическа активност....

# 681
  • Am Dorf (BB)
Дени, аз се ориентирам по другите оферти за същите играчки в ebay kleinanzeigen, когато слагам цените. На Bruder камиони, пожарникарски коли и тн, са поне по 15е-20е. Schleich също добре вървят. И едни огромни писти/паркинги за колички имаме, чакам още малко и ще ги продам. Тях специално също сме ги купували втора употреба и доста време дебнахме дали някой ще пусне такава обява, търсят се доста, още повече, че нови струват поне по 60е, а използвани ги взехме за по 15е. Смятам и пак за толкова да ги продам.
Плюшени играчки имаме един чувал, подарени и недокосвани. Ще видя бебе нр.2 дали ще прояви интерес, ако не - ще ги даря. Общо взето за всичко (дрехи и играчки) под 10е ми се струва продаването на комплекти/пакети от по няколко по-удачно, за да си струва.

Освен ибей използвам и vinted, там продавам и мои неща (дрехи/обувки), които вече не ползвам и имам добър опит.

# 682
Здравейте,
Тъй като бях занемарила немския и буксувам на ниво А2 от доста време, съм решила да се взема в ръце. Търся книжки на базовите нива А1-2, дори В1, които да са за четене и разбиране, плюс отговори към тях. Такива имам но за френски, много е добре като методика, поне на мен ми помага с речника да напредвам. Ако някой покрай децата има такива книжки и може да даде заглавие, много ще съм благодарна.

Да ви питам и още нещо - въпреки че едва ли някой освен ако не е сядал зад касата в ДМ има как да знае... Автоматично ли се движи лентата на касата или ръчно се върти с някакъв бутон? Днес в един ДМ в Триер касиерката ми скъса нервите. Всеки път всъщност е една и съща ситуацията. Аз ходя в ДМ 1 път на месец, два, наистина не е редовно, и съответно списъкът ми е дългичък и пълня половин количка. Тия хора никога не се сещат да спрат лентата, която избутва продуктите за да могат да се вземат от купувача без да е нужно да бърза като обезумял.Joy Те се бяха затиснали едно в друго, без малко да се спукат разни течни сапуни, а касиерите всеки път една и съща реакция -нахилени и като умствено изостанали. Ако тази лента е автоматизирана и нямат избор, ок, тогава разбирам. Инак - не.

Ася, жалко че нищо не си успяла да продадеш. Аз също съм участвала в такива мероприятия, но сега при нас заради ковида нищо не се организира. По Фб групи е другият вариант, аз така продадох една икейска кухня за деца, дойдоха едни германци с батерия да пробват дали светва копчето на котлона. Щях да падна, но хората си провериха чинно. Joy

# 683
  • Germany
Аз не разбирам цялата драма с ваксините, даже не се и опитвам всъщност. Ваксина, като ваксина. Слагаш я и забравяш, има толкова други съществени неща в живота за които да се мисли. Обаче докато бях в България разбрах, че много хора са много наясно с ваксини, лекарства, съставки, абе завършени биолози и химици😉 Нищо, че пафкат нон стоп цигари и жулят алкохол, но тази ваксина явно е най-вредното нещо на света. А ваксината за морбили нали също е задължителна, за нея така ли се протестира? Защото тази е нова, затова ли е всичко? Нищо де, ние ваксинираните, като не “пукърлясаме” (на детето новата любима дума от Бг престоя 😉) скоро и други ще се престрашат 😎
Лурдес, мисля че лентата се контролира с бутон. Може да се спира и пуска. Не върви сама постоянно.

# 684
  • Немция
Лурдес, запиши се към градската библиотека, там има избор на самоучители с всякакви екстри.

Аз веднъж участвах във Фломаркт към детската ни градина и резултатът беше разочароващ, повече не се хващам на това хоро, беше загуба на време за мен.

И аз не се чувствам в социален експеримент относно ваксините.
Обаче сега сме по друг повод яхнали метлата. Мъжът ми като първи тестван трябваше да прави втори пср тест, за да излезе от карантината и днес излезе резултатът, че е още положителен! Triumph Нискоинфекциозен, но положителен!!!
В понеделник сутринта ще трябва да се изяснява с Gesundheitsamt дали може да работи с ффп2 маска или не, защото под определени стойности не се водиш зарАзен. Бяха му споменали, че при определени стойности е възможно така да се постъпи по изключение. През уикенда Gesundheitsamt не са на телефонната линия...
А аз с децата ще бъдем тествани във вторник и съм на нокти дали някой от нас няма да е още положителен. Малкият днес пак вади леки сополи...
Не се търпи вече с тази карантина.

# 685
  • Germany
Бибит, това след 10 дни ли е? Второто тестване?
Дано всичко е наред при вас 🤞

# 686
  • Немция
Бибит, това след 10 дни ли е? Второто тестване?
Дано всичко е наред при вас 🤞
Това е втори тест след 12 дни. Можеше да се направи и в неделя на 14-тия ден, но резултатът от пср теста излиза след 24 часа, а когато ти трябва за понеделника, не става ясно дали може да си на работа или не.

Това не е пср при Бюргерцентър, имало разлики между бърз пср и пср, който се прави на позитивни към Gesundheitsamt. За излизане от карантина се прави нормалния пср към здравната служба, само на определено място.

# 687
Поздрав от океана:

# 688
  • Немция
Синьо, на огромните френски дюни ли сте отново?

# 689
Deni-meni аз затова гледам да подарявам на братовчедите. За късмет са по-малки от моите. Ако нещо не ми се пренася опита ми е, че вървят само ако ги сортирам като колекции и сложа обща цена. Например имахме над 25 динозавъра Шлайх няколко от които големи , имахме също така 10 тина дракони , доста коне всякакви, много рицари и изобщо ... като имаш над 10 от нещо интересно групирано като колекция върви според мен с една цена. Не се забогатява обаче.

Бибит със сополите не може ли да е и някакъв друг вирус? Според мен ще е ок и безкоронен.
За съдбата си права. Правим каквото можем. Останалото не можем да предвидим. Успех и дано приключвате.

Общи условия

Активация на акаунт