221 тестове и сертификати в пътуващата лятна немска тема

• 29 242
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Много се извинявам, с моята публикация провокирах неволно напрежение в темата.
Аз също обичам ред и дисциплина🙂.
Ситуацията е малко особена/ сложна и динамична, опитвам се да спазвам изискванията и мерките.
На фризьор не бях ходила, все отлагах и отлагах, дори бях канселирала една резервация..
Та днес си беше едно голямо събитие в моя живот😂😀😃

Не съм тръгнала да демонстрирам или да подривам реда или някакви подобни неща.
Върнахме се от почивка, регистрирахме се , детето си изкара карантината.

Не съм усетила намеци за политика от преди 80 г. Сега ситуацията е съвсем друга...според мен няма база за сравнение, всъщност, не знам какво точно се има предвид с политиката от тогава. Предполагам, става дума за соца?
То тогава съм била дете, но имам все пак някакви спомени и ориентация..

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 00:22 от Катерица

# 661
Предполагам, става дума за соца?

Не, правят аналогия с политиката на един австриец.

# 662
Предполагам, става дума за соца?

Не, правят аналогия с политиката на един австриец.
🙄

# 663
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз на фризьор бях, когато имаше малко болни, точно защото подобни бюрократщини ме дразнят.
То не стига, че са некадърни....
Иначе съм наясно, че те са длъжни да проверяват имун.статус, след като са такива нарежданията.
Въпросът е: тяхна работа ли е?

И да, аз също виждам връзка с миналото, точно с комунизма, където всеки дебнеше другия.
И тук не става въпрос за антиваксърство, анархия и подобни неща, а за критичност и поглед не само през призмата на пандемията.

Софт, може да си умна и образована, но понякога си ужасно досадна с мнения, които да са А и О и недопускането на друга позиция.
Ако играеш тенис, сигурно си добра, но за разговор във форума си товареща.

Вчера бях до ЧК и питах дали важи правилото за едно безплатно тестване при децата. Отговорът:  es ist erlaubt mindest 1 mal pro Woche. Sieben mal pro Woche kann auch ein mal sein ... 🤷♀

# 664
Асе, благодаря, че разбра какво се опитвам да кажа.
Дамата наистина е леко досадна с мнението и ала последна инстанция за всичко.
А на останалите ще кажа, че щом не виждате аналогия, значи медиите са си свършили много добре работата.
Изолацията на неваксинираните тепърва започва.
Аз харесвах доскоро страната и реда тук, но това, в което се превръща, вече не е демокрация, а чиста диктатура.

Да не забравяме, че тук все пак е фоеум за майки с деца, а не да си чешем езиците коя е попонай

# 665
  • Немция
Вярно е, че заприличва на здравна диктатура, но пандемията вече е на етап борене с процент ваксинирани. Иначе ни чака съдбата на България с рекордно-ниския си процент ваксинирани и на първите места по смъртност от ковид в Европа.

Сигурно някой ден политиката ще омекне, но сега никой не иска пореден локдаун и компенсации. Един вид- направихме нещо за вас, сега вие направете нещо за държавата.

# 666
Ами и аз не разбирам докато има публикувани мнения в двете противоположни посоки и то не само по тази тема. В един момент подхваща централно течение, но дали пасва с досегашното позициониране по тази и други теми ???
Интересно например е да развяваш флаговете на дъгата и в същото време да си позволяваш определения, нарицания , епитети, категоризации, сочене с пръст  ...
Да не говорим, че с тази дъга не знам какво се цели. Наскоро четох статия, че в момента например към 40 милиона души живеят в робство. 

Бибит ако ще говорим за смъртност, то аз много повече паника имам от раковите заболявания. Това за мен е нещо страшно. Смъртността според което съм прочела е в стотици пъти по-висока. И засяга смъртоносно всякаква възраст. Това ако успеем някак да борим цена няма да имаме.

Забелязвате ли как темата става огледало на каквото става около нас? Как ли се отразява в семействата? Можем ли да запазим децата спокойни и весели? Дано да можем.

# 667
  • Немция
Белла, не оспорваме смъртността от раковите заболявания.
Русия има само за месец юли 2021 50 000 души починали от ковид. Там също е "пей сърце" като в България и ниска ваксинация, макар и с 10% повече от нея.

# 668
  • в сърцето на един мъж...
Аз лично виждам само, хора, които не могат да разберат, че в тази ситуация няма други шансове, освен да се съобразим с препоръките. И ваксинацията означава по-леко преболедуване и по-бързо ограничаване на щамовете, разпространението и високата смъртност. Не мога да разбера, как в едно модерно, по-високо технологично общество някой може да сравни ситуацията с 80те години. Никой не ме е задължавал нищо, съвсем доброволно отидох и се ваксинирах. Защото иначе няма шансове да се спре разпространението на тая гадост.
В България по последни данни - от последните 33 починали от вируса, 32 са неваксинирани. Не знам за какъв комунизъм говорите и за какво ограничение...
Бела, има висока смъртност при раковите заболявания, но има и успешно лечение, както и сравнително добра поддръжка на здравния статус. Освен всичко друго там ако има достатъчно добра политика за следене, превенция, профилактични прегледи в по-ранна възраст, много от нещата са лечими и може бързо да се справим с тях. Мога да ти дам конкретен пример - изследване на дебелото черво, т.нар. колоскопия в Германия се прави след 50години, т.е. за нас е сравнително рано. Оказва се обаче, че процента на заболелите от рак на дебелото черво се е качил, защото не се правят прегледи и много късно се открива. Няма информация, че един от първите признаци е нетипично кървене при ходене до тоалетна. Много малко хора го правят, така и се открива прекалено късно. А това е един от видовете рак, който може сравнително лесно да се контролира и да се открие преди да е фатално. И това повярвай ми няма нищо общо с пандемията в момента.

# 669
  • Germany
Точно вчера гледах едно интервю със собствениците на Бионтех, чиято основна дейност е създаването на персонализирана ваксина срещу рак, та работи се и в тази посока, но е много по сложно отколкото си мислим. Както обясниха в интервюто - един и същи вид рак, при 2 души има само 3% прилики. Няма как да има универсално лечение в тази ситуация. Сега с парите от ваксината за ковид, ще си подбутнат другите разработки и да се надявам, че скоро ще има сензация и в тази област.

# 670
Geia аз имам доста близки познати починали от рак или с починали от рак в семейството и това не са хора без превенция и контрол . А и не са хора , които и чието семейство не са опитали всякакво лечение, което е невероятно скъпо и драматично начинание. Ужасно тежко за близки и познати.  Големи драми , голяма тъга и загуба на много свестни хора. 
Аз не съм лекар. Споделям лични наблюдения и преживявания.

Но на мен ми стига тежките новини и пр. и не ми се спори кой как би могъл да се предпази. Ако е така лесно и безпогрешно ... Но виждаме всеки ден че не е .

По повод
...В България по последни данни - от последните 33 починали от вируса, 32 са неваксинирани.
Имаш в предид, че малко хора са ваксинирани? Да, това всички го знаем много добре.
За ефективност при тези ниски % ваксинирани, под 15 май беше, не може според мен да се прави извод. Защото просто населението е неваксинирано ... Ако беше 0% ваксинирани щеше да е 33 от 33 ...
По - дорбе да се даде пример с Германия, Испания, Исландия и т.н. за да се правят изводи. Но на мен не ми се занимава с това. Има си служби да правят сметките.

Moni мисля една компания с опитите за HIV ваксината не успяха, но за мен по-голяма драма е рака. Ако там успеят си заслужават според мен всички медали.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 12:42 от bella-ciao

# 671
  • Немция
Разбира се, че превенцията при рака не е вся и всьо, но е част от успеха в борбата с болестта.
Познавам германка, която сега е на пенсионна възраст и преди доста години при профилактичен преглед на дебелото черво й откриват малък участък със злокачествен налеп. Благодарение на ранното му отстраняване е жива 20 години по-късно.

# 672
Бибит всеки знае нещо и познава някого. Всичко е толкова въпрос на шанс, че по-добре да не говорим повече и да не предизвикваме съдбата. Лично аз не смея.
Гея извинявай , че казах че е цинично. Изтрих го. Доста ми е емоционална темата. Прочетох пак. Да, не се казват много неща навреме. Не знам защо.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 12:58 от bella-ciao

# 673
  • Немция
Белла, никой не иска да предизвиква съдбата. Правим, каквото е възможно, другото няма как да го повлияем.

# 674
Хора, не се карайте, на всички ни е писнало от това, което продължава вече много дълго. За себе си мога да кажа, че виждайки разликата между Бг и Де, която е голяма по отношение на мерки, спазване и т.н., на всички е ясно защо, правя каквото може, за да приключи това по-бързо, както тук, така и в Бг. Там обаче все едно бях в някаква паралелна реалност без ковид,  няма какво да ви обяснявам, видяли сте го. Щеше да е много хубаво, ако беше вярно, но не е, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт