ТУЕС - 9 тема

• 70 052
  • 738
  •   1
Отговори
# 285

ayaivanova, направили сте си профил, за да ни разправяте как да не уважаваме учителя, засрамете се

# 286
ayaivanova, какво прави детето ти в това училище, когато не желае да уважава учителите?!? Какво правиш ти като родител...!?! Или дай да им обясняваме "новите ценности" как всеки им е длъжен и "трябва да си заслужи уважението"!?!?!  Не! Твоето дете трябва да си заслужи уважението и мястото в училището, иначе - вратата!

Малко им е даже това наказание! Подигравка с учител!!! Как може такова нещо?!?!? Да го била приемала с хумор! Ами, не, няма да го приема с хумор, дори изобщо не трябва да го приема! Е*аси и възпитанието на тези деца!!!

# 287
Знаете ли, преди години, когато детето ми съобщи, че иска да кандидатства в ТУЕС и леко ми се изправи косата, знаейки, че той няма достатъчно математическо мислене и никога преди това неинтересувал се от технологии. Седнах, обясних му, че това училище е различно от всички останали, изискванията са много високи, но пък предлага изключителни възможности за развитие, стига наистина да искаш да се развиваш в тази посока, а не просто да имаш диплома от ТУЕС. Той настояваше, че иска да учи там. Воден от огромното си желание, положи усилия и го приеха. Аз все още бях обезпокоена дали ще се справи с материала, който е специфичен и изисква да се полагат системни усилия. Започна учебната година в осми клас и думите му, които в крайна сметка ме успокоиха бяха - направил съм правилния избор, това е моето училище. Класът му е чудесен, класните ръководители, които е имал са изключителни и като хора, и като учители. Участва си винаги в инициативите на училището, въобще доволен е. Да, и той е минал през всички преподаватели, които смятате, че не заслужават уважение, но съм му обяснила, че взискателността им към тях е единствено и само за тяхно добро, за да разширят потенциала си, а не да дремят по чиновете. Приема всичко като предизвикателство, което трябва да премине и в интерес на истината нещата му се случват с лекота.

Не е имал нереалистични очаквания, защото преди това съм му обяснила каква е средата в училището. Той се е настроил към действителните обстоятелства и това му помага да се справя спрямо възможностите си. И никога не би си позволил неуважение към учител, колкото и да смята, че го "заслужава". И това не означава, че се чувства подчинен, а това, че се съобразява с характера и светоусещането на човека срещу себе си. Той просто е такъв и 10 простотии да направи срещу него, той няма да се промени. Важното е да има взаимни компромиси, за да се постигне разбирателство и за двете страни. Останалото са просто никому ненужни проблеми.

# 288
  • София
ayaivanova, какво прави детето ти в това училище, когато не желае да уважава учителите?!? Какво правиш ти като родител...!?! Или дай да им обясняваме "новите ценности" как всеки им е длъжен и "трябва да си заслужи уважението"!?!?!  Не! Твоето дете трябва да си заслужи уважението и мястото в училището, иначе - вратата!

Малко им е даже това наказание! Подигравка с учител!!! Как може такова нещо?!?!? Да го била приемала с хумор! Ами, не, няма да го приема с хумор, дори изобщо не трябва да го приема! Е*аси и възпитанието на тези деца!!!

Еми права сте, но наистина и ayaivanova е права. Според сина ми, там личните отношения са доминиращи. Класният ръководител(учителката по английски) слива професията си като класен ръководител и учител по английски, което поне за мен не е коректно и морално. Не е добре ти да бъдеш прицела на учител и той да си го изкарва това в дневника.

# 289
  • София

Нямам честа да Ви зная, обаче не бих си позволила толкова категорично да говоря за човек, който не познавам, и то неуважително. Моля, дръжте се малко по-подобаващо в изсказванията Ви и спазвайте уважителния тон. Желая да отбележа първо, че не е коректно да слагаме всички преподаватели под един знаменател, понеже детето ми не съгласно с методите на нечий си класен - има невероятни преподаватели. Освен това, детето ми е изградило правилните отношение и връзки само със сериозни хора, а не с боклуци, извинявам се, ограничени в мисленето си и позволяващи си да си хвалят с титли и положение! Освен това - вратата обичат да посочват, пак с извинения, дърти консерватори, ако не и феодали, страхуващи се от промените в света, неспособни да приемат, че не всичко се върти около тяхното виждане и правила. Аз не желая да срина училищната организация с мнението си, но считам, че тя трябва да има наистина елитното ниво да намира компромиси, а не да апелира учениците да си търсят ново училище, за най-малки предложения за подобрение, понеже, например, при нас кодът си пише на лист и живеем във време, в което РАМ-та е 8КБ, а и като цяло - само ние знаем как е добре!

Съгласна съм обаче за наказанието - трябва да е по-голяма, все пак само неразумен човек би се шегувал с ограничен екстравертен преподавател от университетски тип без чувство за хумор! Подобно на това да си биеш главата в стената - безсмислено е.

# 290
  • София

Нямам честа да Ви зная, обаче не бих си позволила толкова категорично да говоря за човек, който не познавам, и то неуважително. Моля, дръжте се малко по-подобаващо в изсказванията Ви и спазвайте уважителния тон. Желая да отбележа първо, че не е коректно да слагаме всички преподаватели под един знаменател, понеже детето ми не съгласно с методите на нечий си класен - има невероятни преподаватели. Освен това, детето ми е изградило правилните отношение и връзки само със сериозни хора, а не с боклуци, извинявам се, ограничени в мисленето си и позволяващи си да си хвалят с титли и положение! Освен това - вратата обичат да посочват, пак с извинения, дърти консерватори, ако не и феодали, страхуващи се от промените в света, неспособни да приемат, че не всичко се върти около тяхното виждане и правила. Аз не желая да срина училищната организация с мнението си, но считам, че тя трябва да има наистина елитното ниво да намира компромиси, а не да апелира учениците да си търсят ново училище, за най-малки предложения за подобрение, понеже, например, при нас кодът си пише на лист и живеем във време, в което РАМ-та е 8КБ, а и като цяло - само ние знаем как е добре!

Съгласна съм обаче за наказанието - трябва да е по-голяма, все пак само неразумен човек би се шегувал с ограничен екстравертен преподавател от университетски тип без чувство за хумор! Подобно на това да си биеш главата в стената - безсмислено е.

Напълно съгласен съм с вас, ayaivanova. Ние знаем как да си научим децата! Училището е затворено в стереотипите от изминалия 20 век или поне учителите!

# 291
ayaivanova, ако не сте наясно, във форума се говори на "ти". Ако толкова държите, ще Ви говоря на Вие, понеже явно това е най-важното за Вас!
И отново ще повторя - невъзпитано дете/ца с груби родители. Само такива може да не уважават учител, че и да търсят вината в него.
Вие, която наричате учителите "боклуци", ми говорите за уважителен тон?!?!!

В крайна сметка може да изкараш някой от селото, но не и селото от него!

# 292
Наблюдавам интересен феномен. Като настане момент за кампанията по кандидатстване след седми клас и по някакви странни причини се започва с негативните мнения за училището. Иначе през учебната година всички си мълчат. Малко странно се получава, наистина.
Не знам как да си го обясня този феномен. Simple Smile

# 293
  • София
Наблюдавам интересен феномен. Като настане момент за кампанията по кандидатстване след седми клас и по някакви странни причини се започва с негативните мнения за училището. Иначе през учебната година всички си мълчат. Малко странно се получава, наистина.

Тогава може да се акцентира върху миналата година и да се даде крайно мнение.

# 294
Stanislav_sofianeca е бил приет миналата година  в училището Simple Smile, поне така коментира Wink.

# 295

Тогава може да се акцентира върху миналата година и да се даде крайно мнение.
Нима?
Вероятно очаквате да се случи нещо, което да изтрие нещо негативно, което се е случило по-рано през учебната година ли?

# 296
Ама те дечица, милите! Ходете си прочетете уроците, вместо да сипете глупости за учителите в училището и да се правите на родители!

# 297
  • София
Stanislav_sofianeca е бил приет миналата година  в училището Simple Smile, поне така коментира Wink.

Според публикациите му е бил приет в ПГ по телекомуникации. Друг му е бил nickname-a, ама пусто като се смени се сменя и назад, но в цитатите остава стария Wink. Леко се зачудих на изказа в тези категорични публикации, пък то какво било.

# 298
  • Къде ли не
Шмърцуплянку, наистина е така! Но бала продължава да расте. 
За методите на преподаване по специалните премети не бих си позволила да имам претенции.
Към обичайно заподозрените учители дето изправят на нокти нежните родителски души - също. Всеки от тях до тук е доказал в определени ситуации, че целта му е да научи децата на труд, отговорност и последователност, а не да ги мъчи залудо!
Това, че ги викат при директора за всяко малко провинение и ги наказват също подкрепям. Бързо се научават, че не могат да си правят каквото искат и трябва дисциплина, а за мен това се важно когато говорим за преобладаващо мъжко училище.
И в нашия клас е имало ситуации, заради които са ходили при директора. Някои са ми се стрували пресилени и смешни, но не съм оспорвала наказанията. Ами каквото за един това и за всички.

# 299
  • София
Няма да коментирам нищо. Само ще кажа, че може би някои хора от този форум ... Стават за нещо. Ако Кършакова е тука, Сори, ти не си от тях Simple Smile . ayaivanovа - Ива? Нека махнем стереотипите от 20 век, която почти всички вие може би използвате, ама дори не ѝ знете името. Пак ПГТК си е по-елитно, щото ТУЕС е една измамна схема. Щом не се съгласявате и не можете да приемете мнението на другите може би мястото не ви е тук. Имам изградено мнение, но вашите стереотипи от 20 век възпират. Разбирам защо не се приема дигитализирането на образованието. А за учителката по програмиране - Не знае много езици и тя се води по стереотипите на МОН, които ако всички ги следваме - Няма да стигнем до никъде. Оставам без думи, пиша есе за легализирането на евтаназията и марихуаната. Айде.. Ще се видим някой друг път, когато се успокойте и форума стане по-friendly за чуждо мнение. Ок? Айди Чао. Хубав ден ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт