ТУЕС - 9 тема

• 72 404
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Има ли други на които не достига малко за паралелките с програмиране? Ние също чакаме второ класиране - 1.75 под чертата.

# 331
  • София
Осмокласниците ще са в 9 блок на ТУ до преместването в ремонтираната сграда. Поразгледахме днес вътре.  Доста мизерно наистина Sad Не са мръднали нещата от десетилетия.

Много жалко, че трябва в подобна обстановка да учат. Колкото и да се абстрахираме си оказва влияние.

# 332
  • Къде ли не
Simple Smile успех на новите туесарчета!

# 333
  • София
Хора, кажете ми че си струва.

След видяната днес обстановка, в която учат в момента в ТУ, не мога да спра да мисля как може едни от най-умните деца, с такива постижения и резултати, да са поставени в подобна мизерия.

Къде е ръководството, къде са бизнесите от АзТУЕС? Толкова ли няма друга алтернатива и как може този ремонт да продължава толкова дълго...

Много се разочаровахме днес. Толкова труд и загърбени други отлични възможности за да попадне в тази мизерия ежедневно.
Обещанията за връщане в сградата втори срок ми звучат все по несигурно от всеки, който попитаме.

Вашите деца как приемат средата в ТУ? Предимствата на училището компенсират ли това?

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 20:36 от aela

# 334
  • Beyond the Frontiers
Ами и аз съм елитна гимназия завършила. Двете ми деца са/бяха в "елитно" училище.
Не виждам някаква разлика в базата...
Никога не съм смятала, че материалната база е важна.

# 335
  • София
Galactic Voyager, не знам. И на мен вчера така ми изглеждаха нещата.

Но разходката в 9 блок ТУ ми подейства страшно депресиращо. Излющени стени, протекли тавани, мизерни тоалетни, изкъртени осветителни тела, архаични табла. Обидно е някак.

Сравнявам с обстановката в НПМГ например, но дори и в квартални училища е в пъти по-добре.

Естествено, че никой не кандидатства в ТУЕС заради лъскава обстановка и сграда.

Следим училището отдавна, не сме пропускали ТУЕС фест. Но още на първия ТУЕС фест, който посетихме в собствената сграда на училището преди години, се чудех как е възможно, при такава подкрепа уж от бизнеса, базата да е толкова запусната и занемарена.
И години по-късно, във временната сграда, виждам че ситуацията е дори по-зле.

Както и да е. Освен да се приеме това като някаква ъндърграунд особеност на училището...

И да се надяваме, че завръщането в тяхната сграда наистина ще се случи в разумен срок.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 13:56 от aela

# 336
За съжаление не е въпрос на подкрепа от бизнеса, а от държавата. Дълго време сградата на ТУЕС дори не беше на ТУЕС. Няма как да се ремонтира нещо, което не е твое. В момента ремонтът се проточва много. Но някак не мисля, че строителството е от компетенциите на ръководството или бизнеса.

# 337
Ами ако после ще продължат в техническия пак ще е това базата, така че ще свикнат от сега. Техническия е реномиран университет. Едва ли на децата им пречи да си учат.

# 338
  • Къде ли не
Децата поне ще се научат да не съдят по опаковката.
За това чия е отговорността вече съм писала.

# 339
От вас разбирам в какво условия учат децата ни:) Никога даже не са и споменавали за обстановката. Явно не им пречи.
Вече не се и надявам за новата сграда, но току виж ме изненадали...

# 340
За мен, когато човек наистина иска да се развива в някоя
(научна) област сериозно, обстановката е най-малкият проблем. Важното е да се предостави добра възможност за учене: добри преподаватели, адекватна учебна програма и материал, достъп до нови технологии  и съвременни знания. Да избирам училище по материалната база е все едно да избирам професор по цената на костюма му. Учениците на Теодоси Теодосиев заради базата ли пътуват с влак до Казанлък всяка събота? Пътуват, защото искат да научат. Това е което синът ми иска да прави, не да пребивава в петзвезден хотел.

# 341
Това са високи технологии, не се занимават на пазара да  продават зеле. Да нямат пък толкова пари да си боядисат. Не е сериозно

# 342
Ние не се спряхме та ТУЕС, но понеже още следя темата и много ме досърбя езика да се изкажа по темата - Ясно е , че най-важното са знанията, НО става въпрос за елементарни човешки условия, не за 5 звездни изисквания.Вярно, че програмистите, като цяло, са "над нещата"....ама честно първото нещо, което ми направи впечатление като гледах снимките на училището ми се набиха на очи мизерните условия....
Наистина при най-скъпо платения бизнес, колко ще им струва да помогнат на общината да направи качествен ремонт на децата ?!
И не не ни отказа това, а просто младежа даде заден, че това може би не е неговата бъдеща професия, но ще продължи да ходи на курсовете на Телерик, които между другото са безплатни, но условията са напълно човешки...

# 343
  • Къде ли не
Ама каква община какви фирми!? Сградите са Технически университет, училището е на Технически университет. Всяко нещо минава през ректора. Ако имаме претенции, то поне е редно да знаем у кого да търсим отговорност. Ама още не знам някой да е звъннал на ректора да го попита, защо са му толкова мизерни сградите.
Университетските служители гледат на учениците и учителите като на някакви натрапници. Имат претенции за това как ИМ отварят прозорците и вратите, вие се чудите защо не боядисвали!

# 344
Ами редно е да имате претенции, като става въпрос за децата ви и това, че до сега никой не е питал ректора защо са му такива условията, не звучи сериозно.
Щом знаете към кой да отправите претенциите е редно да го сторите.
Както казах, не сме там и аз не търся лично отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт