ТУЕС - 9 тема

• 69 459
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Това, че има малко часове не е проблем. Трябва да се има в предвит като се записваш. Обаче самото преподаване не е на ниво. Достатъчно говорих за математиката и повече няма да коментирам за нея
А сега де!  Как се мери нивото? Не е ли с резултатите на завършилите?
Няма как да си успешен, ако не работиш сам за това.  Ако имаш късмет с каризматичен учител - прекрасно, но и в този случай трябва да грабнеш сборниците и да тренираш.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 20:48 от xxxxxx

# 586
Това, че има малко часове не е проблем. Трябва да се има в предвит като се записваш. Обаче самото преподаване не е на ниво. Достатъчно говорих за математиката и повече няма да коментирам за нея
Ето, наскоро споменах някакви мои странични наблюдения, че ТУЕС е оптическа илюзия, и сега някой преминал го потвърждава. И вече сме обвинени в конспирация и саботьорство дори. Simple Smile Подриваме авторитета на топ институция.

Хубаво, че си се усетил. Дано имаш време да наваксаш, ако не си почнал още по време на престоя.

Защото малко иронично - уж професионална гимназия, или поне такава, целяща продължаване в някой ТУ. Учене за професия инженер, без сериозно владеене и разбиране на математика == кауза пердута (генератор на дронове).
И не слагайте състезателна математика и СМГ, не са задължителни, по-скоро са дребен бонус.

# 587
  • София
Родителите /децата в  което и да е  "елитно" училище все се оказват в даден момент от нещо недоволни, така че едва ли ще стигнете до  консенсус в този спор за математиката.  Математиците били слаби, защо така, не подобавало на училище с  много висок приемен бал.... Сега (може и преди да го е  имало, нямам идея)  има учител в 8 клас от СМГ, работещ с изисквания като за МГ, оценяването му явно също е такова, режещо - ми пак са недоволни хората.  Защо се учат неща, които не са по програма, защо  оценките  на тестове масово са толкова ниски..Нямам дете в училището, но детето на приятели е там - въпросният  учител казал, че на  някакъв предстоящ тест през декември щели да валят шестици. Ми сигурно  е бил натиснат след оплаквания на родители. Та сигурно истината е нейде в средата.. Ама никога няма единна позиция и по въпроса коя е златната среда.  Simple Smile. И е така във всички "елитни " училища.

# 588
  • София
Явно изначално представите не са били ясни.
Софтуерното инженерство е малко по-различен вид инженерство. И да математика трябва, но трябват и много други неща - логика, абстрактно мислене, желание.
Да не говорим колко различни дейности обхваща IT, софтуерното инженерство е само едно.

Но идеално училище няма, разбира се, че винаги има и недоволни от едно или друго.

ПП С най-добри чувства към младежа - казва се "предвиД". И сина ми поправям така, не е персонално.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 21:47 от Lana

# 589
AlphaCentauri напълно съм съгласен с теб.Хаха, наистина се чувствам като част от саботьорство сега. Всеки път, когато се критикува нивото по математиката,  веднага започват да се оправдават с технологиите, като че ли са две напълно различни измерения и не позволяват да се каже дума срещу училището.

# 590
  • София
Защото малко иронично - уж професионална гимназия, или поне такава, целяща продължаване в някой ТУ. Учене за професия инженер, без сериозно владеене и разбиране на математика == кауза пердута (генератор на дронове).
И не слагайте състезателна математика и СМГ, не са задължителни, по-скоро са дребен бонус.

Е, е, е!  Във ВУЗ се влиза с оценка от НВО и/или приемен изпит по математика.   Плюйте, жалвайте се,  местете се в други училища, ако си нямате други занимания - нивото се определя от изпитните резултати.

# 591
Да твърдите, че резултатите от изпитите зависят единствено от начина на преподаване в училище, е абсурдно. Учениците постъпват в училище, защото преди това са доказали своята интелигентност. Резултатите не се определят само от преподаването, а и от усилията, които отделят за самостоятелно учене, както и от мотивацията им да слушат в час. Разменете учителите на ТУЕС с тези от някое квартално училище и вижте след година дали резултатите ще са коренно различни, както твърдите, или ще се запазят почти същите.

# 592
  • Къде ли не
Добре де, D.Ivanov32, в какво искате да убедите аудиторията, и имате ли предложения за положителна промяна, че аз нещо не разбирам!? И стига вече с тая съсипана интелигентност след постъпването в училището! Все пак се влиза с две нво- та, за които част от децата се подготвят от пети клас. Това ли е критерия за интелигентност!? Видяла съм няколко входни по математика еми не, не бяха за възхищение!
Моят син е при учителя от СМГ втора година. На НВО в десети клас имаше 92 точки без никакви странични подготовки. За мен това е достатъчно предвид броя часове по математика.

# 593
Аз по тази тема няма какво повече да коментирам. Изказах си мнението по много въпроси, но всички се фокусират само върху това, че съм споменал, че нивото по математика е слабо, и ми повтарят едни и същи неща - че това било технологично училище и др. . Едва ли не ме изкарват, че съм някакъв таен агент или човек, който цели да навреди на така великия престиж туес, само защото съм осмелил да си изкажа критика. Не казвам, че е някакво ужасно училище, но мисля че има по-добри избори, само защото има някои проблеми по които не се обръща никакво внимание. Жалко, че си мислите, че в туес всичко е перфектно и че училището е някакъв рай.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 00:42 от Анонимен

# 594
  • Къде ли не
Жалко, че мислите какво си мислим ние, а не мислите какво говорите Вие. Нищо де, не е лошо да има такива коментари, та да се намали малко тая истерия около туес и интелигентните деца да идат в по - добри училища, а не да си опропастяват бъдещето в туес.

# 595
  • София
... Жалко, че си мислите, че в туес всичко е перфектно и че училището е някакъв рай.
D.Ivanov32 ,  не знам какво си мислиш, че правиш, зациклил си се, и ако не намериш изход ,  ще се самоунищожиш. Остави нашите мисли, нашите проблеми и отговорността за нашите решения на нас.   Натрупал си отрицателна енергия -  освободи се - пусни си музика, иди на Витоша, медитирай,  рисувай, спортувай, прави любов, а не война.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 05:13 от xxxxxx

# 596
той ви говори за математика, вие му говорите за отрицателна енергия, боже

# 597
  • Beyond the Frontiers
той ви говори за математика, вие му говорите за отрицателна енергия, боже
Всъщност довода с математиката беше оборен няколко пъти, но някак този потребител все на него се връща.

Ясно е, че има деца, на които това училище не харесва. По една или друга причина са се преместили. Защо обаче държат да обяснят тук, колко е лошо училището, при доста по-различни фактически резултати, като ниво след външно оценяване например, не разбирам.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 19:29 от Galactic Voyager

# 598
  • София
Не казвам, че е някакво ужасно училище, но мисля че има по-добри избори, само защото има някои проблеми по които не се обръща никакво внимание.
Възможно е да има по-добри училища, но те не са "технологично училище". Има математически, има езикови, има обикновени, така да кажем. 
Подобно на ТУЕС е "Джон Атанасов", може би Телекомуникациите - това са училища, които едно време се казваха техникуми, където се учеше освен основната програма и различни професионални умения. И сред тези с насоченост ИТ - ТУЕС е най-доброто, според мен.

# 599
Родителите /децата в  което и да е  "елитно" училище все се оказват в даден момент от нещо недоволни, така че едва ли ще стигнете до  консенсус в този спор за математиката.  Математиците били слаби, защо така, не подобавало на училище с  много висок приемен бал.... Сега (може и преди да го е  имало, нямам идея)  има учител в 8 клас от СМГ, работещ с изисквания като за МГ, оценяването му явно също е такова, режещо - ми пак са недоволни хората.  Защо се учат неща, които не са по програма, защо  оценките  на тестове масово са толкова ниски..Нямам дете в училището, но детето на приятели е там - въпросният  учител казал, че на  някакъв предстоящ тест през декември щели да валят шестици. Ми сигурно  е бил натиснат след оплаквания на родители. Та сигурно истината е нейде в средата.. Ама никога няма единна позиция и по въпроса коя е златната среда.  Simple Smile. И е така във всички "елитни " училища.
Дано не е натиск, а просто да е доволен от тях човека Simple Smile В нашия випуск до сега натиск не е сработвал (не по мат).

Изискванията на всички математици, които аз познавам са високи. Учи се, изпитва се, взима се допълнителен материал, необходим за специалните предмети. Учителите имат часове за консултация, както казва учителката на сина ми - безплатен урок, но е по желание. Та - желание да имаш.

Пиша това не, за да споря с горните потребители,а за да разсея съмненията, които ще се породят у родители, четящи темата. ТУЕС не е математическа гимназия, няма профил МАТ, но заложеният материал се усвоява, надгражда се и нещо отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт