Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коя страна на оградата да избера

 • 1 716
 • 27
 •   1
Отговори

Анкета

Коя страна на оградата да избера

Опции:

# 15
 • Мнения: 4 616
Към улицата трябва да бъде само вертикалните дъски.

# 16
 • Мнения: 15 767
Защо? Заради визията само ли?

# 17
 • Мнения: 4 616
-заради визията,
-заради това, което са ти писали, че могат да ти се качват на напречните греди и ще ти прескачат в двора, деца също ще се забавляват,
-заради това, че останалите хора така правят, (но ти, все пак, сама си решаваш)

Най-добре сложи друг тип ограда, еднаква от двете страни, щом това ти се набива в очите.

# 18
 • Мнения: 6 119
Ако те дразни тази вътрешна страна, малко ще ти помогне това, че на мен ми е съвсем приемлива. Simple Smile
Честно, на мен ми харесва тази вътрешна страна да е отвътре и няма как да я сложа наобратно. Та даже и заради катеренето: ами пияни хъшлаци как ще ги спреш? Чиста подкана си е да им сложиш стълбичка за катерене.
Наистина, виж не може ли двете страни да са еднакви, даже и да струва повече.

# 19
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 2 549
От страната на улицата се слага с гладката страна навън. Откъм съседите си я редете както искате, повечето хора си ги слагат с гладката страна откъм себе си заради естетиката.

# 20
 • Мнения: 4 784
То голяма естетика ще стане -от едната страна така, от другите - иначе.

Тази от снимката изглежда добре и от вътрешната страна. И мен малко ме смущава и не ми харесва наклона отгоре, но това е само примерна ограда, не е реалната. Тези напречни греди, ако са отвън, дори и към съседи, са много удобни за катерене. Направо казват - Заповядай, ела.
От друга страна дават големи възможности за украса - да се пуснат по тях влечащи цветя,  храсти, да се аранжират със сандъчета и всякакви други красиви аранжировки. Може на слънчевата страна да се пусне по тях в няколко реда лоза, киви, или нещо друго плодно, шизандра, например. Има едно дребно киви, не му трябва опрашител - аргута. А може и различни клематиси, много неща мога да се сложат.
Ако човек има усет и умения, може да ги направи много красиви, оригинални и функционални. А външната гладка стена не дава такива възможности.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 01:11 от Diorela

# 21
 • Мнения: 15 767
Е да, трябва да е еднакво от всякъде. Едно така другото онака ще ми е още по-грозно.

# 22
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 2 549
Е то по принцип такава ограда се слага отстрани откъм съседите, за пред къщата се избира или нещо ниско наполовина, или нещо по-декоративно. Има и други типове панел, без чак такива яки ребра отзад. За мен това е неподходящ избор на панел за тая цел, ако не са го купили вече хората може да се замислят за друг тип.

# 23
 • Мнения: 15 767
Тази ограда е в задния двор. Има улица която минава и отпред и отзад на имота, но спрямо предния вход на самата сграда, оградата загражда задния двор, тоест няма точно лицева част.
Не знам дали успях да го обясня разбираемо. Ако си представите имота като правоъгълник, къщата е в единия край като входа ѝ гледа навън от правоъгълника, а оградата загражда останалата част от парцела.

# 24
 • Мнения: 4 784
За да няма съмнение, аз разбрах нещо таковаМисля, че е много важно с какво ще бъде обработена/ боядисана, за да е по-издържлива - примерно безир, корабен лак и т.н.
Тук има много и чудесни идеи за видове огради, озеленяване и декориране, организация на двора, езерца и т.н.
https://bg.declic13.org/8187-wooden-fence-a-modern-tribute-to-tradition.html
Между другото, езерце в двора не се прави толкова трудно и не изисква огромни средства, а е прекрасен елемент за отмора.

Още идеи за декорация на огради - има някои много добри идеи , но и много кич.
https://peskiadmin.ru/bg/kak-ukrasit-svoi-dachnyi-zabor-ukrashae … dache-svoimi.html

https://www.domstoki.com/statii/idei-za-dekoraciya-na-drvenata-ograda-v-gradinata

https://bg.decorexpro.com/landshaftnyj-dizajn/zabor/derevyannyj/

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 14:06 от Diorela

# 25
 • Мнения: 15 767
Да, точно такава е схемата.
Мерси за линка, Diorela. Отивам да разгледам.

# 26
 • Мнения: 4 784
Скрит текст:
Тук оградите са малко под "контрол". Естествено и цената има значение. В общи линии нещо такова е грозната страна - виждат се подпорните греди което на мен не ми харесва и ми е грозно, за това е и чуденката. Катерене на външни лица е много малко вероятно, ако това е някакъв аргумент тази страна да не е отвън. Въпросът е изцяло естетически.

Гледам пак оградата, наистина е доста груба отвътре. Може да се направи с по-малко хоризонтални греди - само горна и долна и не толкова груби и дебели. Има много по-елегантни отвътре модели на този тип огради. Тази ми стои някак изработена от кръжока "нямам никакъв вкус".
Вероятно и затова толкова се чудиш.

# 27
 • Мнения: 931
Защо не сложите и отвътре същата обшивка като отвън? Тогава ще сте щастливи и вие.

Общи условия

Активация на акаунт