Коремчето все повече ме издава, че през ЯНУАРИ аз ще ставам мама! - тема 2

• 51 377
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Mimoza88 стискай зъбки още малко, дано скоро отмине и повече няма такива проблеми. Най-важно е бебочето да е добре и да се размине проблема. Големи прегръдки и стиснати палчета бързо да се връщаш у дома.

# 106
Mimoza, бързо да минава това, много е гадно ама наистина заради бебчето стисни зъби. А ние стискаме палци да ти е максимално леко Simple Smile

# 107
  • Пловдив
Mimoza, стискам палци бързо да се овладеят нещата. Стискай зъби и каквото са казали докторите. Мисли позитивно и скоро да те изписват от там. Стига толкова работа, гледай да си добре и да се възстановиш. В коя болница те приеха?

# 108
Благодаря ви🤗
Ами аз съм от Добрич, една си имаме😀
Просто има лекари, които си личи, как работата им е на сърце и такива, които дори май не знаят защо са тук. Днес ме изписват. Но този темерут, който ме изписва дори не ме пита как съм, а влезе и почна да брои на пръсти колко дни съм тук.
Както и да е... ще пия магнерот 3х2 и но шпа 3х2 и покой. Това казаха... спокойна съм, понеже бебчето снощи беше добре. Ако не ме бяха прегледали не знам дали щях да се съглася да си ходя🙈

# 109
  • София
Mimoza88, надявам се вече да си добре и да нямаш повече проблеми. Както и всички останали момичета Simple Smile
Аз вчера бях на преглед, вече е потвърдено, че ще си имаме девойка. Казахме и на баткото, зарадва се доста, досега не знаеше. Е, ако беше и момченце - щеше да е съвсем щастлив.
Все още не съм си записала час за фетална морфология, отново ще я направя в Щерев, но нямаше график за септември. Чудя се кога ли трябва да се обадя, тъй като за тези специалисти не се запазва час онлайн.

# 110
  • Ботевград
Аз си запазих преди 2 дни в Щерев за 07.09 при д-р Искилиева ☺️ Мисля, че ако звъннеш ще има часове за септември вече.

# 111
  • София
Вчера моята лекарка провери и нито Чавеева, нито Калев бяха дали график за септември. Утре мисля да звънна профилактично Simple Smile Ходила съм и при двамата, допаднаха ми като обяснения и обстойност на прегледа, иначе съм чувала, че Искилиева също е добра.
Кога ти е термина _Мама_?

# 112
  • Ботевград
20 януари ☺️

# 113
Здравейте,някоя да се е насочила за раждане в Надежда? Каква е цената за раждане там и ако има някоя раждала вече ако може да сподели мнение

# 114
Mimoza88, надявам се бързо да се възстановиш! Гледай да си спокойна и наистина си почивай у вас (никакви домакински задължения и вдигане на тежко). Не знам какво са ти казали, но аз след излизане от болницата съм на сходна схема (без дуфастон, с повече утрогестан) и мисля, че много помага, особено с напредването на бременността. Бъди позитивна! 🍀

И един въпрос относно лежането и спането - на мен ми бяха направили забележка да не лежа все едно съм на плажа (по гръб), а само на лявата страна. Но въпреки желанието ми все се случва да се завъртя по гръб. Все още ми е много удобно и не усещам да ми вреди. Вие как спите на този етап? Дали е наистина такъв голям проблем?

# 115
Здравейте,някоя да се е насочила за раждане в Надежда? Каква е цената за раждане там и ако има някоя раждала вече ако може да сподели мнение
През 2019 родих там,сега пак се следя и ще раждам там. Цената е 2200,без значение начина на раждане. Като цяло съм много доволна от всичко,но и вътрешната нагласа е много важна. Да,плащаш,и то доста,но за да няма недоволство от твоя страна питаш,това което искаш да знаеш,защото те няма как да знаят пт какво имаш нужда

# 116
И един въпрос относно лежането и спането - на мен ми бяха направили забележка да не лежа все едно съм на плажа (по гръб), а само на лявата страна. Но въпреки желанието ми все се случва да се завъртя по гръб. Все още ми е много удобно и не усещам да ми вреди. Вие как спите на този етап? Дали е наистина такъв голям проблем?
Точно този въпрос ме мъчи и мен, но за нощния сън. Аз спя почти по корем и това ме притеснява. По гръб лежа малко, защото не ми е удобно, а и също съм чувала, че се притиска кръвоносен съд, затова съзнателно избягвам. Но спането по корем не знам как да го избегна..

# 117
Здравейте. Относно спането и аз бях чела така, че трябва да се спи на лява страна. Обаче през деня, когато лежа, се чудя как да чета на една страна. Simple Smile Иначе да спя на лява страна ми е удобно, но често се събуждам на гръб, явно несъзнателно се въртя.
https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/v-kakva-poza-da-s … mennostta-n-24258
Мина поредния ми преглед, в 17 седмица съм, за щастие предната ми плацента е започнала да се вдига, появява се надежда. Simple Smile
Mimoza88 и всички, които сте лежали за задържане, пожелавам ви повече да нямате такива премеждия! Дано и останалите ни подминават.

# 118
Благодаря ви❤
Днес съм малко по-добре...
Но вчера що рев изревах не е истина...мм искаше да ме връща в болницата. Много ме боля...не спря от 15 до 21ч въпреки хапчетата....нз какво е това чудо. Какви са тия спазми😬🤷‍♀️
А що се отнася до спането... аз там пак съм особен случай🤦‍♀️
Още след трансфера немога да спя на една страна, не и без възглавница между краката. А сега дори с възглавница немога. Точно след 1мин не ме свърта сякаш притискам матката, не мога. Не си въобразявам какво ли не пробвах със 10 вида възглавници и пози.

# 119
Mimoza, Добрич не е твърде далеч от Варна. Ако е възможно елате на второ мнение при лекарката, която посещавам: Красимира Желязкова. Избрала съм я след четене на стотици коментари в групите, има много добра техника и е много приятна като човек. На телефона отговаря или тя, или сестрата. Може да обясниш случая си и да ги помолиш за спешен преглед. Само че дори и с час, се чака доста. Но според мен си заслужава да помолиш да говориш с нея и да и обясниш случая ти, ако одобри пътуване, тя би трябвало да установи проблема. Иначе я питах при спешен случай късно вечер или през уикенда къде да ходя: в Майчин дом(частната болница тук) или АГ Варна, каза Майчин дом. Аз там съм раждала и имам идея за организацията там. Ако решиш да се консултираш, телефонът е тук(отговаря и до по-поносими нощни часове, така ми каза):
https://medical-center-5853.business.site/

Общи условия

Активация на акаунт