Коремчето все повече ме издава, че през ЯНУАРИ аз ще ставам мама! - тема 2

• 51 377
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
Аз написах ... и сега се чудя, че май усетих бебо. Дали усетих не знам, може и да си въобразявам. Но шофирах...като потрепване беше... към 18ч. Сега преди малко пак усетих, но май има и някакво движение на червата, че съвсем се обърках какво усетих😀😀😀
И седя и се смея.. звъннах на мъжо викам май усетих бебето, и той така се зарадва, вика "футболистка" 😀 нали казаха 70% девойка... та.. хаха голям сме цирк Simple Smile ма са много хубави тия емоции...дори да не съм усетила бебчето.
Само такива дано ни предстоят на всички❤

# 91
Здравейте, прекрасни бъдещи мами! Лека и успешна бременност и раждане желая на всички Blush
Аз започвам 18та г.с. и съм с термин 7.01.2022. Живея от няколко години в Англия, но вече имам доста лош опит с местното здравеопазване и ако е рекъл Господ, планувам прибиране и раждане в България.
Първите наколко месеца ми се гадеше постоянно и денонощно, но вече съм доста по-добре. Мъчат ме само едни разширени вени и сенна хрема.
Иначе от скоро започнах да усещам бебо, лекичко и предимно вечер като полегна и се отпусна след дългия работен ден. Но казват, че някои започват да усещат доста по-късно, особено при първа бременност.
Хубава вечер на всички! И ако може пратете накой градус от България, че тук е 15 и толкова да ми липсва лятооо Nature Sun With Face

# 92
Мами, някой пробвал ли е този чай и чувал ли е отзиви?

# 93
Здравейте бъдещи мами, радвам се за новата тема.. Да ви кажа мен ме мъчат от време на време киселини и освен това съм в 17 г.с вече, но започнах да имам теч от гърдите и съответно ме цапа... Освен това имам течение, което когато правих микробиология нямах гъбички, но сега така ми се е засилило, че не знам от какво може да бъде, а докторката ми е в отпуска.. Някой дали има подобни проблеми и как се справяте?

# 94
Здравейте бъдещи мами, радвам се за новата тема.. Да ви кажа мен ме мъчат от време на време киселини и освен това съм в 17 г.с вече, но започнах да имам теч от гърдите и съответно ме цапа... Освен това имам течение, което когато правих микробиология нямах гъбички, но сега така ми се е засилило, че не знам от какво може да бъде, а докторката ми е в отпуска.. Някой дали има подобни проблеми и как се справяте?

Здравей, аз съм с киселини от самото начало, всяка вечер пия студено прясно мляко и ме успокоява.  Аз също съм 17г.с трябваше до сега да ми направят серклаж , но понеже имам гъбички стана един месец се лекувам. И сега отново ми взеха микробиология да видим сега какво ново си имам то дори е видимо доста течение имам .

# 95
Здравейте,момичета. Следя ви от самото начало, но не съм се включвала досега.Моят въпрос е колко често ходите на прегледи? В момента съм в 15г.с с термин 28.01,като ходя при двама различни лекари.На последният преглед обаче при лекарката която ме следи по здравната каса,нямаше преглед с ехограф,тъй като се полагали само 3 за цялата бременост, а до следващият преглед при другият лекар има още 2 седмици,което ще е точно месец от последния път когато видяхме бебето.На мен един месец ми се струва доста време   и ми е малко притеснено.

# 96
Ако няма проблеми и те да изискват допълнително наблюдение всички ходим веднъж месечно. С нетърпение си чакам утре. Simple Smile
Аз също съм със жълтеникаво течение. Предния месец при микробиологията ми излезе ешерихия коли. Приемах антибиотик, но явно не съм успяла да я излекувам.

# 97
Мами, някой пробвал ли е този чай и чувал ли е отзиви?
Аз го пия. Допада ми на вкус.

# 98
Здравейте,момичета. Следя ви от самото начало, но не съм се включвала досега.Моят въпрос е колко често ходите на прегледи? В момента съм в 15г.с с термин 28.01,като ходя при двама различни лекари.На последният преглед обаче при лекарката която ме следи по здравната каса,нямаше преглед с ехограф,тъй като се полагали само 3 за цялата бременост, а до следващият преглед при другият лекар има още 2 седмици,което ще е точно месец от последния път когато видяхме бебето.На мен един месец ми се струва доста време   и ми е малко притеснено.

Тази  бременоост в началото ходих на 2 седмици първите 2 месеца  - но месецът преди нея нямах цикъл, та беше, за да се види че се развива нормално. Сега  на около месец +/- малко, предишната бременност също така бях. Иначе да - по каса се полагат 2 ехографа за цялата бременност (над 35г бях чула, че има и трети, ама моят лекар нещо май си го спестява засега като информация). На останалите прегледи ме гледа с ехограф, но си го плащам. Месец не е много, напълно нормално е Simple Smile
Другите изследвания по здравната каса са 2 кръвни картини с кръвна захар и урина - обща, обикновено началото и края ги дават, 2 микробиологии (също), хив (по желание), хепатит и сифилис, кръвна група (еднократно, ако нямаш от преди официално картонче с печат). Всичко останало се заплаща и е по желание. Тъй че според здравната система, даже и на месец е много Simple Smile

# 99
  • София
Аз не съм била на преглед от малко повече от три седмици, с нетърпение си чакам прегледа утре. Не се следя по здравна каса, в началото имах леко зацапване и по-често имаше прегледи. Лекарката ми смята, че щом се чувствам добре и бебето се развива нормално, няма нужда от притеснения (лесно е да се каже). От днес съм в 16 седмица, надявам се утре да има информация за пола, миналият път дори по-рано ми каза Simple Smile

# 100
Аз понеже ходя в репродуктивна клиниката на частно и на ЖК при друга докторка, общо взето и на двете места прегледите ми са на 1 месец, но така ги завъртях, че на всеки 2 седмици съм при някой Simple Smile иначе, да, месец, месец и нещо и на мен ми се вижда много.

# 101
Относно прегледите аз ходя на 4 седмици, днес на прегледа ни казаха, че баткото ще си има братче ❤ На следващият преглед ще ми правят изследвания за кръвната захар, иначе всеки път изследват урина, теглят ме и ми мерят кръвното 🤪 иначе бебока си расте добре, но аз съм отслабнала с 3 килограма от предният път 🙈 Още от време на време повръщам, но значително по-малко от преди 🤗

# 102
  • Ботевград
dimsito, Честито момченце 💙
Аз днес си взех болничния и си пуснах за антитела (отрицателна кръвна група съм).Качила съм 4кг 😬, а ги усещам като 104😁. Записах си час за 07.09 в Щерев при д-р Искилиева.
Бебка днес е супер активна цял ден 🙈💓
И чак ми е странно, как не се спря цял ден🤣😂

# 103
Здравейте мами,
Аз за съжаление не мога да се похваля с много хубаво. Чаках си с нетърпение прегледа на 9.08 и да си взема болничния...но на 7ми влязох в болница след цял ден болки. Приеха ме за системи и наблюдение. Не ми дават да ставам, само до wc. Терапия 3х1 дуфастон, 2х2 утрогестан, 3х1 но шпа, 3х1 магнерот и банка или 2 с но шпа и магнезий.... вчера бях добре, днес пак с пълна сила. Нз какво става. Не ме и пускат да си ходя. Видеозон имах само в събота вечер. Бебето беше добре, но от тогава не са ме гледали. Не знам трябва ли, не трябва ли. Не казват защо точно са болките, само че трябва покой и че трябвя да ги спрат. И в нас само с хапове нямало да стане. Вс ме боли от лежане...4 дни лежа🙈 почнах вече мн да се тревожа.

# 104
Mimoza88, кураж! От сърце желая да овладеят това състояние и скоро да си вкъщи спокойна!
И моите прегледи са на 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт