Коремчето все повече ме издава, че през ЯНУАРИ аз ще ставам мама! - тема 2

• 49 799
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
  • Ботевград
Привет и от мен, момичета💖
Ние се прибрахме от морето и минах прегледа. Бебка е добре. Пораснала💗Върви със седмица напред, но това не сме го обсъждали. За втора фетална и аз се чудя дали да повторя в Щерев или да търся някой друг 🙄Иначе трябва да отида началото на септември.
Оставиха ме месец без абсолютно никакви хапчета.. Фолиевата свърши.. Няма да пия витамини за сега. Плодове и зеленчуци иии много течности.
Ям супи..Застройвам си с жълтък.. Та нали след това врят тези застройки.. Хапвайте си. Не се вманиачавайте прекалено.
Иначе в жегите с децата се крием вътре. Вечер по хладното правим разходки.
Чувствам се добре и времето минава неусетно бързо.. Наслаждавайте му се 🤰

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 23:11 от _Мама_

# 76
Моята доза е по 2 вечер вагинално. И през деня постоянно имам някакви изпадания на лекарството. Притеснявам се да не ми се случи точно когато отида и да потъна в земята от срам. Simple Smile Като ходих предния месец на преглед и доктора ми каза още месец. Значи вече може да го спирам.
Бубенце каква е връзката на утрогетсан с колата маска
И аз слагам но вече го наляма и след седмица го  спирам. Ти до коя сед ще го слагаш

# 77
  • Пловдив
Хоп и аз в темата. Вчера бях на преглед и изследвания.... иии хемоглобина вече
отива под долна граница. Назначиха ми желязо, някаква нова , уж много хубава и добре усвойма формула - Смарт хит ферум. За гъбичките ми изписа Макмирор 24 дена, което ми се вижда мноооого време, но от днес ги почвам, каквото е казал лекаря това. Друго нищо не ми назначи да пия , нито витамини, нито биозин. Който аз мисля да почна от другия месец на своя глава. Морето мина много хубаво , само с малко притеснения покрай един кърлеж , който детето ми намери и го хванах в Несебър ... Колкото и странно да звучи. Пазете се, носете дълги дънки, клинове и се мажете с репеленти да си спестите главоболия и обикаляне по лекари. Бебето е пораснало 15+2 го изкара, дръпнало е с 2 дена и каза лекаря на 98% момченце. Между другото и аз имам такова чувство. Само всичко да е наред!

# 78
Здравейте, момичета. Вчера и аз се прибрах от морето и очевидно съм настинала или хванала някакъв вирус.. Болки в гърлото, запушен нос, главоболие, разстройство.. изобщо не се чувствам добре.. Според Вас какво мога да пия в този случай? Ще се обадя и на АГ да го питам и той какво ще каже..

# 79
  • Ботевград
Парацетамол.. Стеримар за нос. Чай.. С мед и лимон..За разстройство смекта или  пробиотик☺️Бързо възстановяване💓

# 80
Здравейте, момичета. Вчера и аз се прибрах от морето и очевидно съм настинала или хванала някакъв вирус.. Болки в гърлото, запушен нос, главоболие, разстройство.. изобщо не се чувствам добре.. Според Вас какво мога да пия в този случай? Ще се обадя и на АГ да го питам и той какво ще каже..

Може да си вземете и Биозин мама или някаква коластра за засилване на имунитета, за да подпомогне оздравяването.

# 81
Да Биозин мама определено и аз препоръчвам. Предния път пих, сега се колебаех, но го почнах. През юни се заразихме с вирус от племенника (който влезе в болница даже), моят син беше два дни с температура и кашлица, мъжа ми също два дни с темпераура, а аз се разминах само с упорито кихане и опити за подсмърчане. Отделно знам, че някой от компонентите на биозина подпомага усвояването на желязо. Предния път ми беше паднал хемоглобина чак в 8-9м,  сега на изследванията ми е по-висок от колкото ми е нормално, а не съм си променяла много режима на хранене.
За болки в гърлото от дете се лекувам с нишадър - при леко неразположение слагам (с навлажнен пръст колкото мога в края на бузите, към гърлото). Минава много бързо и мисля че и при бременност няма противопоказания. Бързо оздравяване.

# 82
Здравейте. Започвам 17 г.с и още не съм усетила бебето, първа бремеността ми е. Нали е нормално, че вече почвам да се притеснявам.
В 15 г.с и 4 дни бях на преглед , беше много щура, не се спря. Докторкаха каза , че е 116 грама.

# 83
Аз съм сега в 15 и абсолютно нищо не усещам. И за мен е леко стресиращо това, но знам че при всеки е различно.

# 84
Според мен няма нищо притеснително. Аз тези дни започнах да усещам бебока, с баткото на по-късен етап започнах да го усещам, защото бях с предна плацента. Не бих се притеснявала щом на прегледите всичко е наред 🤗😘

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 02:18 от dimsito

# 85
Аз го усетих за първи път в 17 гс и 4-5 дни, и то съвсем леко едвам доловимо побутване отвътре, така че е нормално.

# 86
Здравейте. Започвам 17 г.с и още не съм усетила бебето, първа бремеността ми е. Нали е нормално, че вече почвам да се притеснявам.
В 15 г.с и 4 дни бях на преглед , беше много щура, не се спря. Докторкаха каза , че е 116 грама.
С първа бременност е съвсем нормално до 20 седмица да не го усещаш, или да не знаеш, че е то. Аз го усетих преди седмица някъде 2, 3 пъти, вече всеки ден, но на мен ми е 2ро и горе доло знам какво да очаквам.
Не го мисли. Щом прегледите са ок, няма какво да се притесняваш:)

# 87
С първата бременност съм започнала да го усещам много плахо 17-18 седмица, като чак към 20 разбрах, че това е бебето Simple Smile Сега го бях усетила няколко поредни дни трябва да проверя коя седмица, но ми се видя рано (14-15 ли беше) - след обяд, след хранене, докато седя на стол (на работа). Обаче от тогава нищо Simple Smile или поне не толкова ясно.

# 88
Аз също не го усещам още 16г.с.
Моя приятелка каза да не се шашкам, тя с 1вата е усетила бебето в 18та, 2рото дори по-късно. Каза, че е поредното нещо, което е строго индивидуално Wink
Аз не съм била на преглед вече 21 дни. Чакам с нетърпение понеделник❤

# 89
  • Ботевград
Добро утро 🌞
И аз бебка я усещам много плахо и не често.. Няма какво да го мислите. След 20 седмица вече ще са по-силни и ще ритат по-отчетливо и редовно ☺️
Вчера сутринта например си беше доооста силничко, еднократно побутване. От тогава само тази сутрин имаше леки вълнения 😁

Общи условия

Активация на акаунт