Отговори
# 615
В предишен пост сложих инфо, че финализират Беззаконните земи на 9.02.на 16 еп.
Пипилота, съжалявам, ако ви го финализират набързо, това е много неприятно.
Ех, сега се демотивирах за Халка, а доста ударно го започнах тези дни.

Благодаря Пепелче, уж следя темата, но това съм изпуснала. Тъкмо се зачудих защо започват да стават хубави неща в сериала. Макар да има още много материал, явно рейтинга не е задоволителен. Яд ме е за такива сериали, но какво да се прави, поне да има що годе логичен и най вече щастлив финал.

# 616
Лу,Gift Heart сетих се и се върнах отново в  темата Flowers Hibiscus за Хазал С., в която хубаво си гледахме и говорихме едно време .
Там ще прочета какво сте обсъждали за Халка, че съм от любопитните, дето обичат спойлери.
Хем да се информирам защо и къде се загуби Еркан. Simple Smile

Пипи, Flowers Cherry Blossomдано ви е хубав финалът и да не е много смачкан!

# 617
Цитат
Всъщност Каан син ли е на Джихангирови или е някое друго дете, не разбрах.

Пепелче, син е на Дженгиз хан, отглежда го Хюмейра, той го дава на нея, а тя пък е дъщеря на главния или един от двамата главни мафиоти. Баща ѝ е убит.

Отлична идея да четеш темата Wink. Началото на сериала е през м. януари 2019 г. - началото на тема 7. Фаталната - нали по онова време Еркан и Хазал се разделиха. Новините за новия сериал на Еркан "Masum ve Güzel - Невинна и красива" са на последните две страници на текущата тема, но ние толкова сме и изписали през Новата година. Само с Вера сме и Вили от време на време.

"Халка" /според мен заглавието на български трябва да е "Кръг"/ е много качествен сериал. От неприетите от турската публика - сюжетът е изпълнен с тайни и сложни взаимоотношения, със символика. Не става да се гледа между другото. Отлично заснет, с много добър каст. Спирам, в темата там съм се изказвала за качествата му.

# 618
Лу, 😍 благодаря!

Точно чета за онези дни на раздялата на Хазал с Еркан и си спомних всички емоции тогава.
Продължавам и с темата и със сериала. 😂

# 619
Вие, в тази тема сте "ужасни" /шегичка с добри чувства/ - препоръчвате ми или си коментирате нов/стар сериал, аз го заглеждам, увличам се по него, след това се появява нов, процедурата се повтаря и вече гледам 3-4 сериала, някои от които се снимат все още в момента и трябва да си записвам на лист кой епизод на кой сериал съм изгледала LOL

Изгледах 2 от 4-те преведени серии на "Скрито" - не е зле като начало, но не знам дали ще продължат с превода. Същата платформа /или студио/ снимаха "Алеф" и по-късно видеата с преводи бяха свалени, може би поради авторски права или други причини. Дано и с този да не стане така.

Прави ми впечатление, че в няколко от последните сериали  - "Всичко за брака", "Неверният", този /"Скрито/, се набляга на взаимоотношения от различен характер в семейния живот - рутина, изневяра, отношения с деца и реакции на деца - все неща, които са част от реалността и преди, и сега - в по-съвременния живот.

Тъй като по-нагоре коментирате "Халка" - може ли името на руски или ако не е нахално - някакъв линк? Дори и да го финализират предсрочно както май споменавате, зазвуча ми интересно, пък колкото толкова.

# 620
Халка можеш да го гледаш на бг тук.
https://www.vbox7.com/play:9348884d24?p=playlist&id=2322196

# 621
  • Sofia
Не знам дали сте коментирали вече, но "Скрито" е турска версия на американския "Аферата". Когато той вървеше преди години, всички сезони бяха достъпни и преведени из бг торент сайтовете.

# 622
jfjallen, свалят ги заради авторски права. Сега, преди втория сезон на "Алеф". Но във Вк, в групата за "Карадайъ" не е изтрит. Обаче е затворена, затова не дадох линк. Трябва да поискате членство. "Халка" е финализиран отдавна, излъчваха го през 2019, руското заглавие е "Кольцо". ТРТ1 са излъчвали доста сериали с нисък рейтинг, затова мисля, че причината е друга - политическа. Сегашните им теми са Алпарслан, Барбаросите, Кипър /приключи снощи с рейтинг около 3/, Искендер, Хаджи Байрами Вели и на техен фон Апартаментът на невинните и Организацията с тайните служби и героичните им подвизи. В Халка и мафията няма грам патриотизъм и възхвала на държавата. Даже имаше глоба от турския цензор РТЮРК заради сцената в която Хюмейра трябваше да избере кой от синовете ѝ да живее и кой да умре. Финалът му е леко отворен, но след като няма втори сезон, е логичен турски - да убием всички. Защото беше ясно, че писаниците за друг актьорски състав са за наивници.
Впрочем цензорът сложи измислена глоба на "Присъда" и ако приложат същия стандарт за "Организацията", трябва всяка седмица да го глобяват. Но не го правят. Спрях го, не помня - след 5-6 серии, не издържах на насилието.

# 623
Благодаря за информацията. Аз успях да изгледам 5 серии от "Алеф", на 6-тата, странно защо, компютърът ми я блокираше като "опасна", по-скоро сайтът. Но, независимо че харесвам странни, езотерични, философски неща, и независимо че много харесвам Кенан Изи.... /офф, с тези имена.../, някак си не ме "грабна", но все пак бях и в началото, така че не знам дали съм права.

Не знаех за тези "глоби", звучи ми много "неандерталско", по-скоро диктаторски. Светът върви напред, 21-век сме, историята си е история, реалния живот е друг.

Мисля, че стигнах до 7-ми епизод на "Присъда", хареса ми и не знам защо е бил глобяван, не виждам нищо притеснително относно турските ценности, но.... там явно нещата са други по принцип.

# 624
Глобата на "Присъда" е за "използвани сцени на насилие, с които населението на Турция може да свикне." Затова сравних с "Организацията". Има глоба и за "Yaşak elma - Забранената ябълка" - за насърчаване на интимни отношения извън брака и липса на морални ценности Joy Очаквам подобна глоба и за "Присъда" - там може и извънбрачно дете да се появи.

# 625
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Дизилер,  ще ти отговоря защо аз "минавам" през руския. Защото български превод има не на всички сериали, които искам да гледам и защото руските преводни сайтове са много спретнато и удобно подредени - веднага можеш да намериш сериала, който те интересува.
Няма  сайт за преведени на български турски сериали, който да е направен по такъв прегледен начин. Аз уважавам много труда на момичетата, превеждащи сериалите (можеш да ми вярваш, че съм искрена, защото самата аз съм преводачка по професия), но понякога не мога да се ориентирам в техните групи и да намеря, каквото търся. Отделно и това, че понякога се чака цяла седмица за превод..

Аз се кефя много на Влюбения еркек. (Дизилер да си затвори очите:smile:)
Много сладки Алперен и Бюшра. А Ясемин Ален като я гледам, през цялото време си я представям в ролята на мащехата на Снежанка. Много подходяща ми се вижда.
Обаче е много хубава жена, факт. Но много дразнеща героинята ѝ. От тези, дети ти се приисква да им извиеш вратленцето.Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 16:36 от Светълчо

# 626
Светълче, 😍 като гледам Еркека не мога да спра да се усмихвам глупаво.
Алперен и той как сладко се подсмихва, сигурно ми се чуди на ума. 😂
Хубава е Ясемин Ален, ама така странно фъфли сякаш е със старческо чене, а не с красиви импланти в устата.

# 627
Horse Racing Horse Racing

Хайде на трейлър 2  за новия 10 епизод на Легендата! Nature Fire

Превод на руски:

https://vk.com/video-46308288_456248283

# 628
Гледах го и аз Erkek severse. Имам чувството, че Алперен Дуймаз още не е излязъл от образа си в Последно лято. Продължава с леко бабаитския и хъшлашки маниер, а ролята му на неустоим за жените бизнесмен и баровец предполага съвсем друг тип излъчване. В "Мразовито", "Бодрумска приказка" беше много по-убедителен като влюбен и ухажващ. Даже в "Чукур" беше къде-къде по-секси. Тука е малко като инфантилен стар ерген. Бюшра ми харесва като образ, само от време на време можеше да я посресват, че така ми е леко нечистоплътна с тази вечно рошава и мазнееща коса.
Иначе сериалчето е приятно и леко за гледане. Сценарият не блести с особена оригиналност, но тъй като е за интернет-платформа, съм с надеждата, че ще е добре композиран и предварително обмислен, а не писан в движение според интереса на феновете.
Аз сега се мъча да си догледам "Приказка на острова".  Голям зор - превъртам, гледам по 10-15 мин. и заспивам, пълна скука. Бях спряла да го следя лятото и викам да си го довърша, ама не знам колко ще издържа така. Поне любовта на екрана се оказа истинска. Айча Туран имаше късмета да играе досега с най-готините актьори, но така и с никой не се хареса. Алп Навруз - същата работа. Дано най-после да са намерили това, което търсят.

# 629
ГГ, 😍 много точно си описала играта на Алперен, но на мене ми стига само да го гледам (както в оня виц за грузинец на балет: " Ты только ходи"). 😂

Ама в Чукур какъв готин злодей беше!!! ❤️

И отново единомислие за Бюшра и леката й немарливост. 😉 😜

Общи условия

Активация на акаунт