Седмокласници 2021/2022

• 30 359
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • Mars Hotel
Аз пък, да ви кажа, май леко взех да откачам. Миналата нощ сънувах, че моята е изкарала 73 точки на изпита по БЕЛ и 62 по математика. И насън се чудех за къде ли ще ни стигнат. Smiley Колко ли ще съм зле като наближи НВО-то...

# 196
Въййй, Светлица, закъде си се разбързала, успокой топката, ние сме още на вълна ваканция, а ти къде отиде, направо в университета ще я пратиш още малко, бива ли така, не ни изпреварвай.

# 197
  • Пловдив
Гери,на нас НТГ ни е в челните места,но все по-сериозно обмислям строителния.

# 198
  • Майничка
Ако бях на нейните години и сегашния акъл, бих избрала ПГАС или ТЕТа, пък езикът щях да си го уча сама.

# 199
  • Пловдив
Ами за протокола техническите при мъжа ми изкарват доста прилични суми.

# 200
  • Майничка
Не е за парите, а просто с колкото повече и по-разнообразни практически физически и интелектуални предизвикателства се сблъскаш във възраст, когато все още се учиш, толкова повече умения развиваш и узряваш.

# 201
  • Пловдив
Точно ,смятам че е изключително полезно и дава много по-разширен кръгозор. Изобщо не смятам за логично да запише английската при положение,че плащам години наред да го учи,за испанския същото.
Онзи ден учителката по испански каза ,че половината ученици са й от испанската и девойката е малко над тяхното ниво.
Някаква инерция виждам в избора на езикови гимназии. С каката не се подлъгах,надявам се и сега да направим правилния избор.
Има великолепни специалности в строителния,а проблем с математиката уж няма. Мъжът ми е завършил ТЕТ и твърди същото и за там,но признавам ,че не съм го отваряла дори. Предстои да го видя-все пак има доста време.
Не е за парите, а просто с колкото повече и по-разнообразни практически физически и интелектуални предизвикателства се сблъскаш във възраст, когато все още се учиш, толкова повече умения развиваш и узряваш.
Това го осъзнах с каката.Докато нейните връстници летяха в облаците, тя учеше вече икономика и казваше "Светът на парите се оказа сложен". Съвсем различен мироглед й даде НТГ.

# 202
  • Разпиляна във въображението
Здравейте отново! Хич не съм редовна, но ще трябва - отново ни предстоят матури Simple Smile

Може ли да помоля за препоръка за сборник по математика? Дали има подходящ, който обхваща 5-7 клас?

# 203
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Muriel здравей! Да тази година отново ни чакат матури, а с теб и в 7 и в 10 клас.
Аз също искам да попитам, знаете ли кои глави от Немили-недраги се изучават, че хич не ми се рови и търси.

# 204
  • София
ninanb, в Христоматията по литература за НВО са включени следните глави от “Немили-недраги”: 1, 2, 3, 5, 10, 16 (откъс), 17-епилог.

# 205
  • София
И моят ще започва утре Немили- недраги. Досега близо месец мъчи Стивън Кинг.
Иска да му търся и задачи за степени, че не ги разбирал тях.

# 206
  • София
Здравейте отново! Хич не съм редовна, но ще трябва - отново ни предстоят матури Simple Smile

Може ли да помоля за препоръка за сборник по математика? Дали има подходящ, който обхваща 5-7 клас?

При нас препоръчват тези сборници по математика
Текуща подготовка по математика за национално външно оценяване в 7. Клас Просвета http://www.e-uchebnik.bg/book/viewBook/7189
Сборник за 7 клас на Просвета https://www.e-uchebnik.bg/product/sbornik-zadachi-po-matematika- … ik-po-vsyaka-tema
Сборник за 7 клас на Коала прес https://www.koalapress.com/book/sbornik-po-matematika-7-klas
Има и на изд. Архимед помагала предполагам, в доста училища ги ползват...да споделят другите
Иначе 5-7 клас има един Справочник с формули, примери и подобни на Просвета https://www.e-uchebnik.bg/product/spravochnik-po-matematika-5-7- … -uchebna-programa

Затишие, докато се изтърколи август и хоп на старта на 7 класната писта!
Чете се Бай Ганьо, по малко, някакво домашно по математика на части се праща от класния, но ентусиазмът клони към 0, надявам се наесен да се позасили хъса за подготовка.

# 207
  • София
Не се бях загледала в авторския колектив на първото помагало. Много приятно съм изненадана.

Ние още сме на вълна ваканция. Надявах се после да ни е вълната рожден ден. Дано да се разберем някак с вируса. И после е любимият 15.09.

Навсякъде чета с какво нетърпение децата чакали да се върнат в класните стаи. Ако това е ефект от вируса, значи вЕрно е време да си сложим алуминиевите шапки, че много се е побъркал света.
Но като гледам моето се успокоявам. Същият си е като ние едно време. Нямал нищо против 15.09, но след него никога да не идва 16.09 и следващите. Още от 15.09 започва да пита кога е коледната ваканция и защо са толкова много време без ваканция.

# 208
  • София
Валя и моите деца пуфтят като се сетят за началото на учебната година. А и ние с баща им - също. Явно сме си такъв типаж - недолюбващ школото. Навремето имах едни съученички, които плачеха със сълзи, когато завършвахме гимназия. Честно и до ден днешен не мога да ги разбера. На всичкото отгоре, синът и тази година ще стартират на 1-ви септември. Официално откриване е на 15-ти, но от 1-ви до тогава преговор и адаптация. Т.е. вероятно няма да пишат отсъствия и бих могла да го оставя у дома на 1-ви (сигурно първия ден нищо няма да правят) и така да стартираме плавно, с 3 учебни дни първата седмица, четири - втората и т.н. Но доколкото го познавам, той ще се притеснява и ще настоява да отиде, повече от страх, отколкото от желание.

# 209
  • Mars Hotel
Хаха, и ние сме така - само като се сетим за 15 септември и на всички вкъщи дружно ни се насълзяват очите. А най-много страдаме, че заради уроците по БЕЛ и математика тази учебна година ще трябва сериозно да ограничим пътуванията и ще трябва да си висим в София уикендите. Ще се жертваме, къде ще ходим...

Общи условия

Активация на акаунт