Седмокласници 2021/2022

• 30 380
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Според мен най -добре е да се раздават тестове от училище и родителите да си ги правят на децата вкъщи, и след това да ги представят.
То би било добре, но колко може да се разчита на честността на хората, за мен николко, иначе нямаше да сме на тоя хал. Българите, за съжаление, си шмекеруват според личния интерес.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 10:01 от P.Sh.

# 286
И в нашето училище са доста деца и ако ги тестват там се опасявам, че ще става едно струпване, което е опасно. Иначе нямама против да ги тестват, но има смисъл ако се тестват целия клас.

# 287
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали частен учител по-математика ,който да преподава онлайн.

# 288
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Гена честити ви учителки Grin И аз така с надежда подпитвам и казвам на всеки, че има нужда от учител по БЕЛ, но за сега нямам късмет. Ще почнем за сега с тази от миналата година, която направи чудеса с детето по български, но по литература хич я няма.
Аз също нямам против да се тестват децата, но някак си с една сестра и 1800 деца никак не ми се вижда как точно ще се случи, а при голямата даже са 2300 ученика.
Набора снощи ме събуди в 1 през нощта да ме уведоми, че го боли гърлото и не можел да заспи. Едвам се съсредоточих да му кажа какво да изпие от наличните лекарства. Сутринта вече почти не го боляло, но му се спяло.

# 289
Нямам идея как е организирано тестването в другите страни, но щом там работи би трябвало и при нас да стане, но - няма. Залагам, че ще бъдат единици училищата с 90% желаещи за тестове. Маските също не са долюбвани от учители/родители и деца. Ваксините и те не са приоритет в България. И "любимото" ДО отново ни зове. Миналата година при нас поне изкараха до последно (преди националното ДО) присъствено. Тази година имам съмнения, че ще е по-зле. Примирила съм се, правя каквото трябва за мен и детето. Приела съм и ДО, и ПО и няма да влагам излишни страсти - няма смисъл.

# 290
  • Сф
Лагера ни няма да е на морето, а на планина, където не е червена зона. Искат от фирмата и от у-щето антигенни преди заминаването на децата. Интересно, дали някой ще се заинати и какво ще стане..Това е по воля на у-щето, не заповед на министъра, доколкото разбрах. И факт, знам няколко лагера в момента, е не по програмата, а спортни, никой нищо не им е искал. Браво на нашето у-ще, да видим бай Ганьо дали ще направи цирк, заминаването предстои, на тест сме в понеделник. Дано всичко е наред при нас!

# 291
  • Пловдив
Прочетох идеите на МОН и се чудя някай от тях влизал ли е скоро в училище. Как ще стане това еднопосочно движение по коридорите, като много от училищата са с едно стълбище. Във физкултурния салон при нас играят 2 или 3 класа. Както писах има класове без класни стаи. Изобщо не мисля, че това е приложимо в голяма част от училищата. На хартия може да е ок, но реалностите са други.

# 292
  • Варна
renydent Може ли линк към идеите на МОН?

# 293
Миналата година при нас имаше схема кои класове кое стълбище да ползват, от кой вход да влизат, излизат. Не знам успяха ли да запомнят всички тези правила за малкото време, което прекараха в училище. Мисълта ми обаче е друга. В училище схеми, посоки, разминавания на часове между някои випуски, обаче в междучасието половината са накуп един върху друг по павилионите за закуски. На път за училище и обратно пак са си на групички и по-често са деца от различни паралелки, групират се по местоживеене. Та цялото това напъване с n на брой от сложни по-сложни схеми на придвижване няма кой знае какъв смисъл.
За мен най-ефективно би било тестване поне веднъж седмица. Нещо лесно, което децата да могат сами да правят например в час на класа. Просто този час трябва да е първи за деня, а не последен както е обикновено. Който излезе положителен отива директно на безплатен pcr за потвърждение/отхвърляне. Не виждам друг работещ начин. Синът ми е всеки ден на тренировки заедно с деца от други училища. Другите също ходят на нещо. Кой на спорт, кой на танци или пък просто се разхождат, играят с приятели, които учат в други училища. Почти всички имат братя, сестри, които си имат своите близки контакти. Та, този напън за несмесване на потоци в училище не върши никаква работа реално.

# 294
МОН отново се напъват, колкото да се каже, че нещо правят. Безсмислени идеи. Та те самите учители не носят маски, не спазват правила, а искаме децата да го правят.
И при нас имаше сложни схеми на движение, но това не пречеше всички деца от 6 клас, които ходят на занималня да са заедно след обяд. В салона играят два класа. В лавката всички класове. И какъв е смисълът.
Единственият вариант и според мен е тестването, но явно нямат желание и пари за тази мярка. Иначе нямаше да залагат тези 90% съгласие. Уточнявам, че и аз предпочитам някакви тестове със слюнка или каквито там по-щадящи са измислили хората. За антигенните от носа няма ресурс по училищата кой да ги прави.

# 295
  • Сф
При нас са на двора по фвс. Нека тестват, така поне в началото може да се хване зараза, не като пламне класа. При нас мереха температура на входа, ама сега не знам, отдавна беше Simple Smile и за малко. Също надявам се , повечето ни учители да  са ваксинирани вече. Един починал имахме, ужас..

# 296
  • София
Пак се опитват да демонстрират загриженост, но без никаква мисъл.
В това 'еднопосочно движение' как ще се включат тоалетните? Отиваш, после сигурно трябва да минеш през друг етаж или да излезеш от единия вход и да влезеш през другия, за да спазиш посоката ли?...

А без да знам, че една съседка работи към мон, се изказах един път, че там ги събират с конкурс по тъпота и тя много ми се разсърди.
Но след подобни проекти и предложения, как да не си го помисли това човек?!?

# 297
  • Пловдив
renydent Може ли линк към идеите на МОН?
Нещо не успявам от телефона. Напиши “ насоки мон” и излиза веднага. Бая страници са. Много са мислили хората.

# 298
  • Пловдив
Гена, чудесно са се наредили нещата при вас! Сигурна съм, че ще има успех! 🍀

Някои деца тепърва заминават на лагер по програмата на МОН "Отново заедно" (как звучи само...), пък на нашите им излезе програмата за училище - от 1.09. - изцяло онлайн! Без коментар!
Забравете, че ще има някакво развитие с тестовете. Ще я караме като миналата година. Просто в България образованието не е приоритет. Нищо никой не направи за да отвори училищата така както трябва. Имам информация как стоят нещата в чужбина и още повече ме е яд.

# 299
  • Пловдив
Ханна, то в държавата никой нищо не прави. Всичко е на автопилот. За образованието никой нищо не мисли.

Общи условия

Активация на акаунт