Седмокласници 2021/2022

• 30 386
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
И аз, и детето сме съкрушени от предстоящото онлайн обучение. Днес рева със сълзи и каза, че че на 02.09, когато ще е първият им учебен ден, ще отиде пред училището да протестира. Просто няма воля от страна на управляващите да се измисли вариант децата да са на училище. Ще си откарат децата и тая година пред устройствата у дома.

# 301
  • София
При набора коридорите бях разчертани за еднопосочно движение. Децата се движеха вдясно по коридорите и по стълбищата. Не е имало драма. Спазваха си го децата.
И аз си представям тестовете да се правят в класните стаи първия час (или преди часа). И много се надявам да не е една сестра да обикаля по стаите, а при учител. Температурата при нас се мери на входа и основно охраната следи за това. Само в час пик слиза и директора или заместник, за да не става струпване.

# 302
  • Майничка
А защо да не си ги правят сами, големи са вече?

# 303
  • София
Да, децата си ги правят сами. Учителят само ще проконтролира и ако има коронясано детенце ще се обади на родител и ще каже на детето къде да изчака и какво да прави.
Не съм си и помисляла да се вменява на учителите и задължение за някакви манипулации.
Но без никакъв контрол няма да мине. Ще се уплаши някое дете и няма да каже, че е положително и язък за цялата организация.

# 304
  • София
Аз си мисля, че при неразположение и отрицателен да е теста, трябва да се задържи детето вкъщи, не е само корона вируса. Така че учителите ще следят със сигурност за някакви симптоми. И миналата година бяха особено чувствителни при най-малкото кихване. При оскъдицата от присъствени дни, не е добре да си прехвърляме каквото и да е, особено в 7-ми клас.

# 305
Някой знае ли, от кой учебник е тази страница:

# 306
Нямам си и идея. Това за шести или седми клас е? Освен да хвърлиш един поглед на четирите онлайн ученици по английски на съответната страница.

# 307
Някой знае ли, от кой учебник е тази страница:

Учебника/тетрадката е на това издателство
https://expresspublishingbg.com/

Дъщеря ми и синът ми  учат по него.

# 308
Честит имен дун на всички които празнуват днес ( Александра, Александър и всички производни), бъдуте живи и здрави, да си прекарате чудесно на празника.

# 309
  • София
Момичета, подхванали сте сериозната тема за училището и Ковид.
Не съм чела "пожеланията" на МОН за организацията през новата учебна година, но струпването на вратите за каквото и да е мерене/тестване е доста опасно.
Според мен, няма и кой да осигури толкова много безплатни тестове за ежедневен тест на децата. Да не говорим, че както сте казали, те и ресурс нямат кой да минава и контролира дейността.
При нас миналата година беше разделен коридора и това се спазваше горе-долу от децата, но по стълбищата става пълна блъсканица, просто училището е много голямо и учениците са много на брой. И да искат няма как да слизат на разстояние един от друг - всеки иска по-бързо да излезе навън.
По-големият проблем е с извинителните бележки при отсъствие. Ако детето се чувства отпаднало, но е без температура и кашлица, аз трябва да го завлека до личната му лекарка и да висим пред кабинета 2 часа, за да го прегледа, да ми изпише същите неща, които и аз му давам и да ни даде бележка за дните на отсъствие. А там да чакаме и с други болни/здрави и съвместно да си обменяме зарази. При положение, че може да си стои в къщи, да се съвземе за 2-4 дни и да отива на училище.
Трябва да разрешат повече дни по домашни причини - тези 3 дни от директора и 7 дни от директора и учителски съвет са крайно недостатъчни за цялата учебна година при пандемична ситуация.
Вчера от Световната здравна огранизация са изказали мнение, че образованието трябва да бъде присъствено максимално дълго. Дано това помогне на МОН да вземе решение за присъствено обучение.
Не съм съгласна да изискват от мен като родител да ваксинирам детето си, при положение че учителският състав не е ваксиниран. Съжалявам, но щом си в обществена организация - общинска или държавна, и считаш, че работиш в рискова среда, трябва да се ваксинираш. А не да искат децата, да се ваксинират, за да пазят учителите.
Извинявам се на всички, които са учители в този форум, но това е моето мнение. Както лекарите масово се ваксинират, персонала в кухните на заведения и детски градини също, значи и останалата част от образователната система трябва да го направи. Разбира се, осъзнавам че това е едностранна гледна точка, ако бях учител, сигурно щях да мисля по друг начин. Сложно е!

# 310
  • Deutschland/HE
Здравейте,
синът ми е седмокласник в Германия и вчера започна училище.
Първите две седмици ще бъдат тествани по три пъти (понеделник, сряда и петък), а за след това може да минат и само на понеделник-четвъртък. Тестването става в първия учебен час, учителят раздава тестовете и децата сами се тестват, той само проверява резултата и се подписва в тестовата книжка (вчера са им ги раздали, с размер на задграничен паспорт са).  За първите две седмица са с медицински маски навсякъде!!! дори в училищния двор, за след това ще се решава. Училището е с два двора и няколко изхода и всеки випуск си има определена част от двора и излиза през определен изход (който е най-близко до класната им стая). Повечето часове са в класната стая, само по биология, физика и рисуване ходят в кабинета. Учителите са ваксинирани още миналата пролет. Министърът на нашата провинция е поел ангажимент да направят всичко възможно децата да са в училище и само в много краен случай да са на ДО.

Ако дете се окаже с положителен бърз тест, той задължително се потвърждава с ПСР и тогава се карантинират контактните, докато излезе резултата от ПСР детето си остава вкъщи. До сега сме нямали такъв случай Simple Smile.

# 311
  • София
colibri, само за инфорамция - по колко деца са в клас?
В големите градове в БГ сме 25-28 деца. В малките може би 20 деца, тук не съм сигурна.

Както се пееше в една песен на Тодор Колев "Как ще ги стигнем американците?", в случая германците Simple Smile
Тези страни имат традиции в организацията от години. Каквото се реши се изпълнява от всички /или почти всички/, а при нас се водят диспути защо е така решено, като резултат се преразглежда и пуска нова заповед.

Общо взето големите проблеми в огранизацията идват в големите училища.
В малките училища всичко е напълно приложимо и могат нещата да се направят, така че децата да си учат присъствено.

# 312
  • Deutschland/HE
24 деца са в класа на сина ми, а 4поредни години класът на дъщеря ми бяха 29-33 (тук повтарят години, местят се от училище в училище и е плаващо). Дъщеря ми е 11 клас и ги смесват по различните предмети и по етика ще са 43 деца, не са намерили втори учител по етика. До десети клас част от децата ходят на религия, но след това се отказват, а учителите по етика са малко. Щели да бъдат в голяма зала, за да има дистанция.

# 313
  • София
Colibri, стана ми интересно...при пози вид самотестване от децата, има ли реално хванати случаи в клас на позитивни деца. За вашето училище, доколкото знаеш...

# 314
  • Сф
Аз знам, и при моята приятелка е така, Хесен, 10 годишно. В тяхното у- ще само при горните класове са хващали и карантина на съответния клас. Хваща се, но като цяло са се опазили. Сами си взимат пробите. Малките май са с близалка.

Общи условия

Активация на акаунт