Седмокласници 2021/2022

• 30 320
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • в очите на дъщеря ми
Девойки, развеселихте ме, нещо не съм във форма, но Вие ме усмихнахте. Прекрасната замина сутринта, като на модно ревю, сети се за маската в последният момент, след училище отиде на гости на приятелка, че я чакала "тежка година" и за последно да се позабавлявала....а дано, ама надали......като ми се обади по телефона, беше доволна от себе си, взела участие по математика и англ. език/ госпожата по езика е нова и е едно от страшилищата на училището/. Вчера беше драма у нас, има вероятност да ни сложат карантина и тя се спука да реве, че няма да ходи на училище, гледах и не вярвах на ушите си....тези деца съвсем се пошашавиха, да реве, че няма да ходи на училище..... къде отива този свят.....
utro и аз съм така в училището, все питам и имам мнение, няма шанс да мълча, дано избутаме  тази година, без да ми турят снимка на вратата, с цел да не влизам в училището.
ra Богородица да е с Вас, да Ви закриля и помага.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 18:56 от Мамзел Нитуш

# 616
Благодаря ви.
Да дам и аз отчет за първия учебен ден. В същата класна стая са, същият класен. Нова учителка е по химия и физика, една и съща, по двата предмета. Първите контролни вече са насрочени за 28,29,30.09. Правили са преговор днес. Препитвали ги, който искал, вдигал ръка и отговарял. Подвързва си учебниците колкото и както може сама. Били чисто нови и й е неудобно да ги остави да се мърлят докато стигна до това.
Носещите маски не били много, и повечето били под брадата. Учителите правили забележки да ги сложат правилно, но не се случило, вероятно не са били достатъчно настойчиви.
Пак не седи с най-добрата си приятелка, много е недоволна.
Майка ми е добре и днес, сатурация трайно над 90%, без температура, пие си хаповете, щъка с проходилката и вече ме ядосва с приказки. Оня ден заглавието си не можеше да каже, така че ОК, да мърмори.
Вливането е почнало много късно и още продължава. Засега без странични ефекти. Но портът се е прецакал. Бясна съм, 2 седмици отлагахме заради него, дискомфорт голям да се сложи и сега не може да се ползва!

# 617
ra2, радвам се че майка ти има някакво подобрение, дано се задържи и все напред и нагоре да върви, а щом и теб почва да те дразни с приказването е добър знак. Пожелавам и мъжа ти да има добър резултат от процедурите, продължаваме да се молим и да стискаме палци, не губи надежда и кураж, ако трябва се скрий в някое ъгълче и си поплачи за да ти олекне когато ти стане тежко на душата.
А туй с манджорната, една препоръка, навиваш някаква аларма да те подсеща, че ако пак забравиш и вземеш да заспиш ще стане някоя беля, една приятелка така беше направила, а я предупредих да не слага яденето вечерта че от умора ще заспи, ама кой те чува, турила яденето, заспала и по едно време се събужда и уеща дима който нахлул от терасата вътре в апартамента, замалко едното и дете ( той е вече голям на 21 - 22 год. някъде) замалко да се задуши защото стаята му е до терасата, на следващия ден ми разправяше какво е станало, Господ да ви пази и закриля.

Слагам в скрит че ще стане много дълго, да ви кажа при нас как протече днешния ден в училище.
Скрит текст:
1ч. - нищоправене, били с учителката по ИИ, ТП и БДП, замествала е тази по НЕ, 2ч. и 3ч. - писали нещо като преговор по БЕ, до др. седмица ще е така, др. седмица в четвъртък казала че ще е входното, после щяла да им каже кой ден по какво ще е, не ги е изпитвала, трябвало само да си водят записки,  към края на третия си поговорили малко, 4ч. - Мат., писали каквото писали и малко д. р., пак др. седмица но в петък входно, 5ч. - ГИ, нищо не са правили май, но им казал че ще им даде входното, ден и дата неизяснени, уж на телефоните щели да го правят, който неможе на хартия, 6ч. - ТП, нищоправене, за др. час им казала че щели да чертаят стари разрушени къщи, и 7ч. - ИУЧ БЗО при класната, пак нищоправене, говорили си, съобщила им е че уч - ката по История дете и било болно и може да нямат час утре, сигурно ще я заместват.
Още не са почнали и част от учителите отсъстват, за входните мислех че ще се забавят както преди, но явно пак се готви нещо в кухнята горе и гледат да избързат. Питах я дали са били с маски вчера и днес, каза - не, само понякога в коридора и пак не всички, та дотук с предупрежденията, четенето на правилата, и т. н., всеки си прави каквото си поиска. Оплака се че като се върнали след първия час в кабинета, миришело ужасно, отворили прозореца да се проветри, обаче уч - ката като отишла за втория час казала да го затворят, питах я - ми на директорката не ли и е миришело, а тя вика, как да и мирише, то трябва да излезе и пак да влезе за да усети, пък и сигурно Б.. пак е пърдял, има едно момче в др. буква за което казват че много пърди, и май е всеки ден, добре че не е при нашите, сигурно щяха да го пратят в най - далечния ъгъл в стаята и най - близо до прозореца.
Ехххх, отчетох се, оплаках се, олекна ми, а инфото го получих чак когато девойката беше пред нашия вход, звънна за да ми каже че е там, почна да ми разказва, аз и казах че като излезнем ще ми разкаже дословно - поне това го може, тук може да си направи един преразказ и то като за цял роман.

А аз сега да попитам др. седмица защо само един ден ще се почива, нали преди беше по празници два дена, или аз пак нещо не съм разбрала.

# 618
  • Русе
Че то си е така. Варненското злато е датирано от средата на 5-4в.пр.н.е., а най-старата пирамида е от средата на 3в. пр.н.е.🙂
Аз съм в леко недоумение - класната на момата няма да й преподава, т.е., ще я виждат само в час на класа.
Любимата й учителка е била болна и още се възстановява, та засега са със заместник по химия и без учител по физика. Сменили са им учителите по история и БЕЛ, уж е за добро. Входни - след 2 седмици.

Смята се, че пирамидите са построени около 3 хиляди години преди Христа. Не 300.

# 619
  • Майничка
Мдаа, приемам забележката. Направо съм изяла по една нула отзад на тези векове!🤣🤣🤣

# 620
  • София
Тони, от 2-3 години се почива точно на деня. Ако се падне събота или неделя да е празник, почива се понеделника.
Ако това ти беше въпроса.

# 621
Точно това ми беше питането, само че има хора които точно тогава ще се натряскат и на работа няма да могат да отидат, ние определено ще си го отпразнуваме но по друг повод.

Сутринта девойката се събудила преди алармата, стана оправи се и замина, като преди това се посмяхме, а ся да ме пита някой за какво - що няма да мога да кажа защото забравих, а на вратата докато и намерим обувките толям шаш беше, някой решил да ги премести, дали с причина или за да си спретнат шегичка, или пък са решили че на някой ще му станат и се е оказало че 36 - 37 номер са му малки незнам, а точно във вторник ги взехме и и викам ей туй - то, два дена и на третия да и ги откраднат, майка ми и ги откри и детето се успокои.
Та днес се етих че сега като са на училище ще почне да се изморява и няма да си ляга късно, а на сутринта да се чудя дали ще стане навреме, направо си е пушка, дори и да и се спи пак ще стане, тръгне и пристигне навреме в училището. Вчера си отиде с ежедневните дрехи, днес реши с блузата и горнището, за утре каза само с горнище, блузата ще е друга, дотук с обличането на униформената блуза, последните дни като бяха присъствено юни месец едната уч -ка им казала - важно е отгоре да сте с горнището а отдолу с каквото си поискате, някой ако иска може отгоре с друго яке а отдолу с униф. блуза, демек едно от двете винаги да е на гърба, та си казах - какъв е тогава смисъла от това да имат униформа, та такива ми ти работи.

Скрит текст:
renydent
q незнаех за тези неща, сега поне от теб ще знам защо за такива неща слагат глоба, аз като ходя на зъболекар винаги е имало климатик.

# 622
  • Пловдив
Аз да похваля училището за ДО, всички учители се обадиха лично, пратиха манериала …. Можело значи.
Тони, те са забранени навсякъде, където има струпване на хора, препоръката и да не се пускат, но при 40 градуса няка как да го спазят хората.

# 623
Емии, браво, значи затова може човек да се поопече в собствен сос, разбирам че са мерки за добро ама и в собствения сос ще ви дойде в повечко за толкова часове.
Браво на вашето училище, радвам се че са толкова организирани, поне някой да е доволен от възможностите и организацията на училището.

# 624
Здравейте!
Честит празник! Да сме здрави!

Да дам отчет за снощната родителска среща - ами не успях да мълча. Особено, когато класната заяви и на родителите, че в нейните часове щяла да позволява без маски, ние да сме вземели решение. И вече моментът на върховна наглост - щяло да има проверки най-вероятно, но тя предварително щяла да уведомява децата, та да не сме се притеснявали. И това е учител, който трябва да учи децата да спазват правила и дисциплина, всъщност ги учи да заобикалят такива и то касаещи изключително важни неща - здравето.
Казах, че не е безопасно да са в час без маски. И че има заповед, която се отнася да всички ученици.
Познайте дали някой каза нещо по въпроса! Значи не спирам да се удивлявам на овчия акъл на повечето родители. То мълчи като пукал, бе. Няма мнение по въпроса. Ми за какво изобщо си отишъл на родитеска среща, щом нищо не те интересува?  
Само някои се обадиха, че децата щели да получат алергии от маските, да се изпотят, да им прилошее и направо да припаднат.
И на мен не ми е приятно, че детето ми ще трябва да се мъчи часове наред с маска, но това е положението.
Взето е решение от министерството и се отнася за всички.
Но така е в нашата мила държава. Никога няма да стигнем цивилизованите общества.

Хубавицата днес е с цикъл. Тооолкова много я болял корема, че се наложи да пропусне урока по математика. Казах й, че училището следобед няма да пропусне. Обясних й, че това не е болест и не следва да става причина човек да не си върши ежедневните ангажименти.
Вашите момичета така ли се тръшкат по време на цикъл?

# 625
  • София
Момичета, нещо в Школо нищо не виждам. Трябва ли ми някакъв нов достъп или дневника не ни е готов? Забравила съм вече, влизам с профила на детето. Трябва ли да звъня в училище за достъп?
И при мен в Школото липсва баткото.Звънях им и те ми казаха,че училището трябвало в платформата  да запише децата(така аз го разбрах).Сега  чакам,но май ще звъня на класната,че вчера пропуснах РС.

При нас има нови учители по няколко предмета.Най-хубавото,че смениха математичката,новата хареса на детето.

# 626
  • Сф
И моята се тръшка при цикъл.Лежи. Не ходи на тренировка. Тя , май ще се отказва, но и казах да съобщи на треньорката, не да се покрива
За маските...Утро , и в нашето училище май не ще е стриктно с маските. А беше. Предполагам,че и директорите вече вдигнаха ръце, като виждат хала в държавата. Права си, но ..няма смисъл.Моята ми разправя как се прегръщат по коридорите, навън.Това е резултат от цялата политика " нема такъв вирус", " ваксините са вредни" и т.н. Самите деца вече им писна,убедиха ги, дори и мислещите ,че " нема страшно". Като пламнат класовете, стигне и до учителите , ще минем на ДО. Нима някой чува болниците ,че са претоварени? От началото сме на " божа работа" и " каквото дойде" ,тук в бг. Парадоксална е и проверката на Рени от РЗИ. Просто абсурд до абсурда. Много от нещата изобщо ги няма по нормалните държави. Да наблегнем на ученето, че да си пратим децата по цивилизацията. Сега с кв , нещата съвсем лъснаха, объркана държава вече години наред ..

# 627
Утро, и мойта мома е с тежки болки при цикъл. Тая попара съм я сърбала и аз едно време и знам за какво става дума, наистина боли ужасно много. Имало е дни, в които ако мога да стоя вкъщи, съм лежала по цял ден без да мръдна. Ръката си да шавна, и болката се усилва и удря като нож в корема. Когато е било невъзможно да остана вкъщи съм се направо дрогирала с лекарства, на работа съм изкарвала с мускулни инжекции през 4-6 часа или хапове, двойна-тройна комбинация ако няма кой да прави мускулните.
Ето сега, и гарджето е наследило същите ужасни болежки. При мен е било първия, максимум и втория ден, при нея държи поне 3 дни силни болки. Досега е била на ДО, та е ставало, при присъствено не знам как ще я караме. Напълно я рабирам и съм склонна да търся начини да остава на легло за тия дни. Бележки ще пишем, кои от мен, кои от ЛЛ /което ме подсеща да питам ЛЛ какви опции има от нейна страна за това/.
За овчето поведение на родителите - познато и ужасно дразнещо. На 4 очи мърморят и се оплакват, на родителска слеща или изобщо среща с класен/преподавател мълчат като за.ници. И се подмазват очеизбодно.
Като работим по 6-12 часа с маски, да не сме изпопукали?! Ни алергии, ни задух съм чула някой да е получил. Разранява се зад ушите от по-стегнати ластици, но и на това колегите са намерили колая- слагат по една марличка под ластика за изолация и става. Щях да се задуша в пълно бойно противоковидно облекло един път, когато бях объркала уплътнението на качулката и го бях сложила върху шлема, а не под него, но това в училище не се ползва, така че не виждам къде им е проблемът.
П.С вчера готвих с навита аларма и често обикаляне покрай печката, справих се без аварии.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 10:08 от ra2

# 628
  • addicted
Вчерашният ентусиазъм завърши със ядно затръшната врата на багажника вечерта и буреносното "Това беше един ужасен ден!".
Ооооо, Господи дай ми сили.. Това е само ден 1, какво ще правим по-нататък? А имах наум цяла тирада за безобразно ниския ѝ резултат по математика на входното ниво в школата където ще ходи на уроци, замълчах си, че знае ли се..

# 629
ra2, знам, че някои са със силни болки. Но при нашите деца сякаш не са се урегилирали нещата още. Знам ли. Може пък наистина да я боли много. Ще й кажа да изпие един Бусколизин.

За днес имат домашно по математика 10 задачи.
Вие почнахте ли вече с домашните?!

Общи условия

Активация на акаунт