Седмокласници 2021/2022

• 30 322
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • София
ra2, бъди силна и подкрепяй болните. Дано бързо се възстановат и лошото да отмине.
Много успешна година желая на всички.
Моят тийн има голямо желание да се върне в клас и тръгна рано днес, сам без да се налага да го будя. Ще видим до кога.
Родителска присъствена имаме днес, ще видим учителите, ще ни разкажат как виждат нещата и колко трябва да помагаме от вкъщи.
За маски в училището на малкия, също само по коридорите, голямия не знам, той е изпълнителн и си я носи редовно.

# 601
  • Пловдив
ra2, стискам палци и изпращам колкото мога положителна енергия. Не че ще помогне много, но съм сигурна, че всички сме мислено с теб.

Моята ми пише по вайбър, че учителката им по химия (която е нова за тях и ги вижда за пръв път) им обяснила в часа, че хората, които се ваксинират, не ползват мозъка си по предназначение. Детето е възмутено и ми се оплака. Нямам против госпожата да си има своите убеждения, но такива приказки категорично нямат място в час.
Много бързо бих закусило с такъв учител! Спешно бих отишла при директор и оттам по пътечката Инспекторат и РЗИ.

# 602
Моят започва първа смяна от 7:30. Хич и не гори от желание да ходи на училище. Преди малко обаче получи първата похвала за активно участие по история, а тя не е от любимите му предмети. Вчера караха само час на класа. За маските нямам никакви илюзии, че ще се носят съвестно от всички. И миналата година някои учители изискваха стриктно носене, други не. Когато е някъде с мен на закрито си носи маска, но няма как да знам какво точно прави в училище. Честно казано обаче точно това не ме притеснява особено. Все пак моят е всекидневно по няколко часа на тренировки в залата, където естествено не може да се тренира с маска. Много деца са, от целия град, на различна възраст. На този фон един училищен клас изобщо не го броя за чак толкова рисков. Плюс, че ние сме ваксинирани, момчетата са ваксинирани, баби и дядовци също.

# 603
  • Mars Hotel
ra2, стискам палци и изпращам колкото мога положителна енергия. Не че ще помогне много, но съм сигурна, че всички сме мислено с теб.

Моята ми пише по вайбър, че учителката им по химия (която е нова за тях и ги вижда за пръв път) им обяснила в часа, че хората, които се ваксинират, не ползват мозъка си по предназначение. Детето е възмутено и ми се оплака. Нямам против госпожата да си има своите убеждения, но такива приказки категорично нямат място в час.
Много бързо бих закусило с такъв учител! Спешно бих отишла при директор и оттам по пътечката Инспекторат и РЗИ.
О, абсолютно! Чакам я да се прибере, за да ми разкаже подробно какво  и как се е случило, и ще говоря с директорката.

# 604
  • София
Днес се зачудих, кои предмети от изучаваните в 7 клас - раздел А, влизат в балообразуването при получил се "равен бал" между кандидатите - след подреждане по оценки от НВО и оценки от балообразуващите.

Това с идеята, че по тях трябва да се набляга и да се изкарат възможно най-добри резултати в училище, ако се попадне в такава ситуация. (Нямам никаква идея дали при класиранията се стига до този 3-ти показател за балообразуване, или това е в изключително редки случаи)
Та, първо се бях притеснила, че в раздел А от учебния план попадат всички предмети, заедно с ФВС, ИИ, Музика, ТП, които детето счита за второстепенни и не им обръща внимание.

Но на сайта на РУО пише – български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизации, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда. Това са предметите, на които се взема оценката от раздел А, като средноаритметична оценка .

Сега, не знам как стои въпроса с вторият ни език - руски. В програмата пише " РЕ (ИУЧ)". Предметите, които са изучавани ИУЧ влизат ли в раздел А на уч.план, т.е. оценката им взема ли се при изчисляване на средоаритметичната оценка от раздел А? А тези които са ФУЧ ?

Пиша го с идеята, че може и друг да има подобно чудене. Знам, че сме много далече от този момент, ама аз да съм информирана.
Благодаря на отзовалите по поставените въпроси и се извинявам, ако вече е коментирано, но ми е много трудно с търсенето в бг.мама - нещо съм зле технологично.

# 605
  • София
Нашите са ги информирали, че маските са задължителни само в коридорите??? Аз просто не мога и не искам вече да се ядосвам по темата. Всичко е само на хартия навсякъде.
При нас е същото - задължително по коридорите само...

Любимата учителка, с която беше по ЧП в 5-ти клас, сега ще й води химията. И друга учителка по ЧП, която също била много мила, ще е пак при нея - но по биология. С две думи - детето е много доволно. Другите учители се запазват. Тук аз съм доволна заради мат и бел. Само по физика има нова и неизвестна 'величина' - дано да се спогоди и с нея.

Няма да казвам как се нагласи тази сутрин - с къса риза, кръстът е навън. И голички глезени, дънките са тип 'рибарски', веят се някъде там между колената и глезените Open Mouth Знам че съм консерва, ама пък навън сутрин е студено (разхождам песа раничко, та знам.)

# 606
Ims, ИУЧ е от раздел Б - разширена подготовка. Взема се средноаритметично от предметите, които ти си изброила. Без разните му музика, рисуване и прочие. Стига се до този критерий обаче наистина много рядко и няма нужда да се тревожиш предварително.

# 607
  • София
Не разбрахте ли от споделената публикация за тийновете, че те са с нарушена терморегулация Joy Синът ходи с дълги дънки, защото не искал да му виждат краката, нищо че тръгва в 8:30 от вкъщи. Щерката по къси панталонки, независимо, че излиза в 6:45. За утре си е спретнала тоалет от тениска отрязана до под гърдите. Пита брат си: "Добре ли съм така?" А той ѝ отговаря: "Тази тениска ти е омаляла" Joy

Светлица, ако се притесняваш, че ще навредиш на детето, дай ѝ на лични данните на тази персона да я разнесем из социалните медии. Омръзна ми от учители, които наливат конспирации и пропаганда в главите на децата. Те да си вярват в каквото искат, но за пред децата да се придържат към това, което е одобрено в учебниците.

Скрит текст:
В нашето училище имаше един учител по музика, който е популярен с ТВ изявите си в исторически предавания, твърдейки, че в България християнството е дошло, преди още Христос да се роди, че английската кралица пиела бебешка кръв, че В. Левски бил женен за италианска баронеса и имали деца, че Г. С. Раковски бил таен лидер на масооните и т.н. И че всичко това било скрито в тайните подземия на Ватикана, но той го бил видял. Та това го проповядваше и в часовете по музика, докато децата се подхилкват и го записват на телефоните си. На РС го раздаваше твърде артистично - извън границите бих казала. Ами съвсем реално родителите се притесняваха дали този човек няма да превърти в час и да се случи нещо с децата ни, при все че изглежда безобиден. Не изкара повече от година.

ra2, дано условията в болницата са приемливи! А майка ти, от ден на ден да укрепва!

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 20:46 от Gorg0nzola

# 608
  • София
Не разбрахте ли от споделената публикация за тийновете, че те са с нарушена терморегулация Joy
Да де... Но аз всеки път се изненадвам, като я видя така облечена Joy

Ти да видиш - ще 'спестим' един сборник. Синът ще преизползва сборника по математика на кака си.

# 609
И моят все мрънка,че му е топло,обаче се прибра с жилетка,нямало смисъл да му се виждат ръцете(леко окосмяване има).
За мерките-двама преподаватели са им казали,че не е нужно да са с маски.Те не спазвали нищо и били живи и здрави.Моят даже си чистил чина,на кабинетна система са.Програмата ще се дава ден за ден и вече има дата за входно по химия.Изписали са 4 страници преговор.Утре на род.среща ще ни кажат какви помагала и уч.тетрадки трябва да се закупят.

# 610
  • Сф
Момичета, нещо в Школо нищо не виждам. Трябва ли ми някакъв нов достъп или дневника не ни е готов? Забравила съм вече, влизам с профила на детето. Трябва ли да звъня в училище за достъп?

# 611
Оф, довечера съм на родителска.
Предложих на ММ да отиде той вместо мен, да се запознае с майките - не ще. Rolling Eyes
Много ми е досадно. Губене на време...

А и все се изкушавам да вляза в конфликт с класната по някоя тема...
Да свършва годината и да заминаваме от това училище, докато не са я изключили мойта заради нахалната й майка!!! И да отивам да ги почвам в гимназията!!!

# 612
  • Mars Hotel

Светлица, ако се притесняваш, че ще навредиш на детето, дай ѝ на лични данните на тази персона да я разнесем из социалните медии. Омръзна ми от учители, които наливат конспирации и пропаганда в главите на децата. Те да си вярват в каквото искат, но за пред децата да се придържат към това, което е одобрено в учебниците.

Честно да си призная, не знам изобщо да предприемам нещо. Дъщеря ми се прибра и я заразпитах от вратата още. Тя не може да цитира точно, явно това за ваксините е било част от дълга и несвързана тирада засягаща капитализма, печалбите на фармацевтичната индустрия, фалшивите новини и неумението на хората да използват мозъците си по предназначение, където е намесила и ваксините, твърдейки, че "никоя корпорация няма да се загрижи за теб толкова, че да ти направи безплатна ваксина без задни мисли". Дъщеря ми се кълне, че учителката е звучала налудничаво, но едва ли е редно да действам на база нещо толкова мъгляво. Накарах се и на нея, че действа като жълт вестник и вади думи от контекста. Като иска да ми се оплаква, да ми дава факти, а не преразказ в свободен стил. Засега май ще изчакам и ще видя дали това ще се повтори.

Иначе въпросната учителка явно е същия тип като вашия "конспиратор", защото намерила време да им обясни и как варненското златно съкровище било 2000 години по-старо от египетските съкровища, намерени в пирамидите. Та така...

# 613
  • Майничка
Че то си е така. Варненското злато е датирано от средата на 5-4в.пр.н.е., а най-старата пирамида е от средата на 3в. пр.н.е.🙂
Аз съм в леко недоумение - класната на момата няма да й преподава, т.е., ще я виждат само в час на класа.
Любимата й учителка е била болна и още се възстановява, та засега са със заместник по химия и без учител по физика. Сменили са им учителите по история и БЕЛ, уж е за добро. Входни - след 2 седмици.

# 614
  • Mars Hotel
Че то си е така. Варненското злато е датирано от средата на 5-4в.пр.н.е., а най-старата пирамида е от средата на 3в. пр.н.е.🙂
Не го оспорвам. Просто се учудих, че е намерила време И за това в часа по химия.
Спирам по темата, че оспамих.

Общи условия

Активация на акаунт