Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 72

• 43 495
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
ДЗ, това с разтройство е голяма мъка, доста често ми се случваше когато бях на бялата химия. Даже първият път го провокирах с една зелена салата- докарах се до обезводняване, свалих 4-5 кг за 2 дни. После не допусках да стане  толкова зле и веднага взимах лопедиум и нямах никакви проблеми.

Успех на майчето 🍀

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 11:13 от Чукове на съдбата

# 556
Благодаря ви, момичета!
Страхотни сте както винаги 🤗🤗🤗

# 557
Момичета, сега като съм само на Херцептин дали мога да си позволя една детоксикираща терапия с мед? Вие как мислите? От химията минаха почти 4 месеца.

# 558
  • София
Аз пък съм все с разхлабителни и бялата химия ми беше добре в това отношение - ходех редовно,без да пия лекарства.

Моят вит Д е 24 при норма от 32 до 80 и съм на един спрей Д+К2.Аз и преди година го бях почнала,ма съм много несериозно и след 2м го спрях.Е ,явно сега ще се наложи да съм стриктна.

# 559
Витамин Д не съм изследвала 🤔
Замисляте ме да си пусна...

# 560
Зори, явно всяка лаборатория в различен диапазон отчита стойностите. При мен са  от 50-152. ДЗ, ти нямаш хормонална терапия, нали? При нас с хормоните май и от това се влошава положението.

# 561
Минавам да кажа, че изпратих вс документи на адвокатите. Миля се да се заемат с моя случай. Най-важното е, че още когато са ме преглеждали през 2018 и 2019 е написано, че може да е вероятен рак. Както се сещате това, ще е от решаващо значение, защото никой не ме е проследил, не ме допреглефал,не ме е изследвал, а просто са ме пратили в нас.

Имам цялата образна диагностика. Ми той ракът се вижда още от 2017...
Имам и някаква лезия на дясната гърда, която никой не е следиш и сега не знам имам ли я или не.

Как може бе?! От толкова години да ме мотаят?! А представяте ли с колко народ са затрили?! Толкова ми е смотано, че даже не мога да се ядосам.  Но за себе си знам, пе съм направила каквото е зависело от мвн. Ходила съм на доктор и съм търсила помощ. Не е като да съм била немарлива към себе си. И това хем ме успокоява, да не се обвинявам, хем ме ядосва, че нали уж тия хора затова учат?! Как може?! То не е един път! Това са години от 2017 досега..

Пфф..

# 562
Николче, много е гадно така. Да знаеш, че години по-рано е можело да се провери какво е точно и да се действа...
Моят вит.Д е малко под долна граница. Преди година беше още по-нисък, зимата пих вит.Д, но прекъснах 2-3 месеца. Сега пак го подновявам.

# 563
Koren, без хормонална съм . Явно за това никой не ми е казал да го изследвам.

Николче, ти в Англия ли беше?
Егати немарливите хора. Как може бе... от 2017г да те мотаят.....
Аз също се притеснявам, дали правилно гледат цитоннамаската, на ехографа дали всичко виждат.... абе божа работа.
Ама при теб вече е от некадърност. Те са го видели, ама......

# 564
  • София
ДЗ, въпреки това бих препоръчала да си пуснеш, повечето хора са с дефицит на вит. Д, но не го знаят. Съвременният начин на живот довежда до това - реално никой от нас почти не прекарва времето на слънце, което е необходимо да си го набави.

Николче, много тъпо!

# 565
Николче, разбери какво е това в дясната гърда обезателно!

# 566
За Вит.Д да се включа и аз. Също знам, че дефицитът не е на добре, включително за рака на гърдата. Аз бях с ниски нива миналата година и наваксах с Вигантол. През лятото го спрях и сега съм на долната граница, та почнах пак. Това, че витамините хранят раковите клетки е относително според мен. От друга страна точно те ни помагат да се запазим в добро общо здравословно  състояние, което е важно, за да се справим с антираковото лечение. По време на бялата химия аз пиех доста витамини от групата В (бирена мая и фолиева киселина) по препоръка на трима онколози , сред които проф. Тимчева. Не знам дали са "хранили" раковите клетки, но ми нахраниха кръвната картина, която се беше влошила още от самото начало.

# 567
Благодаря ви, момичета. Аз мисля  че докторът,  който ме гледа всеки път, просто не обичаше чужденци. То беше толкова ясно. Груб,арогантен, отвратителен. Ако бях отишла пак при него,сигурно пак щеше да ми каже че нищо ми няма.

Айде, примерно в бг също не го видяха... Не знам какво да мисля. Наистина мн тъпо.
Ама каквото такова.
🤗

Ще се прибирам октомври месец и в понеделник ще звъня в Панагюрище да видя дали мога да си запиша час.

# 568
  • София
Здравейте,
Извинете, че нахлувам в темата без да съм чела от години, но имам нужда от инфо ☺
Та получих писмо от ТЕЛК ( последно съм се явявала преди 3 години ) явно са се променили порядките. И искам да попитам дали съм разбрала:
1.Не ми казват какви прегледи, а пише ако имате някакви епикризи и прегледи до 12 м назад - демек квото си имам и квото си преценя им пращам??
2.да им ги пратя по лицензиран пощенски оператор - аз уж четох кои са лицензираните, но ако някоя от вас е пращала, моля да сподели с коя фирма?
3.ще преценят след като им пратя дали въобще ще ме викат?
Аз разбирам, че искат да улеснят процедурата, но преди ми се струваше по-разбираемо- получаваш писмо със списък, набавяш ги и отиваш
Хубава неделя от мен ☀

# 569
Лицензирани от големите които се сещам на 1во време са Спиди, Еконт, Български пощи.

Общи условия

Активация на акаунт