Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 72

• 43 530
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Да, DZ, дават ти протокол и с него в магазина.

# 541
Коренче, на мен хематолог и ЛЛ, в различно време ми казаха, че витамини не е подходящо да пия, защото хранели раковите клетки. Изписаха ми антибиотик без витамини( наред с него), точно по тоя повод.
Да де, аз точно затова не смея да пия, все пак питам някой ако има опит.

# 542
Да, DZ, дават ти протокол и с него в магазина.
Благодаря 🤗

# 543
Аз още преди протокола си взех перуката.

# 544
Аз си взех протокола от болницата, където правех вливките. От регистратурата на онкоотделението. С този протокол отидох в социални грижи, представих го там. След около месец ми се обадиха, че вече има издадена заповед да ми бъдат отпуснати тези 128 лв. През това време вече си бях купила перука. И се бях разбрала с продавачката, когато си получа заповедта да звънна в магазина да ми кажат, кога ще имат пари в касата да отида да ми върнат тези 128 лв. Отидох пак до социалните да си получа заповедта и с нея отидох в магазина в уговорения ден. В магазина им оставих заповедта, а те ми дадоха 128 лв.

# 545
  • София
Дефицитът на Вит Д е свързан с доста заболявания, вкл. няколко вида рак, един от които на гърдата.
Има доста изписано по въпроса. Не взимам само през лятото, предписан ми е от ендокринолог заради начална остеопороза, знае, че съм с рак.
В Александровска имат апарат и правят разчитане за костна плътност, аз ходя там при проф. Боянов, но има и други лекари.

# 546
Коренче,
В момента в аптеката на Софарма на пазара на Младост 1 се извършват измервания на костната плътност с апарат Ахилес. Ако имаш карта на Софарма цената е 7 лв. Няма никакво облъчване с този апарат.
Аз съм на 51 г и за пръв път си правя такова изследване заради химеотерапийте и резултатът е в жълтата зона. Някой от вас правил ли е това изследване и какви са резултатите?

# 547
  • София /Абсурдистан
Аз съм правила, в нашата поликлиника имат апарат. В началото на жълтата зона бях и аз.

# 548
Корен63,
След като започнах хормонотерапия с Фемара, минах на преглед при ендокринолог, назначените изследвания установиха дефицит на вит.Д.
Ще приемам два месеца и отново изследване.
За костна плътност ми беше препоръчано изследване след като съм приемала лекарството поне 6 месеца.
Трябва да се следим не само на предвидените профилактични, но и за евентуални странични ефекти от продължителната хормонотерапия.
Ходих и на гинеколог, от там ми препоръчаха контролни прегледи на шест
месеца.
Та така, календара ми е пълен.

# 549
Благодаря на всички за отговорите 🤗

Пак съм с въпрос. Ново 20-се дет се вика. То вярно всеки организъм по различен начин приема химията. Не ми се е случвало на мен.
Та поредния ми въпрос....
Майка я мъчи разстройство.Сутринта от 1 до 5ч е ставала. Днес нищо й нямаше до 18ч и наново започнало.
Сестра ми й взела Адирекс.
Вие какво пихте?  Оф, и двете сме минали химии, ама такова нещо за пръв път ни се случва 🙄

# 550
Аз имах 2 пъти и пих лопедиум, минаваше ми и 2та пъти само с 1 хапче.

# 551
Олив, Баба Яга, а вашите нива на витамин Д какви са? При мен макар и близко до долна граница все пак е в референтните стойности. И какъв препарат приемате?  Гари, мерси за информацията. Аз съм на 44 и досега не съм изследвала костна плътност.

# 552
Сега беше 44, изписаха ми Вигантол.
За първи път го изследвах преди четири години и беше 7,6.Голяма изненада за мен, много обичам слънце и само гледам да съм на припек, но явно не е достатъчно

# 553
  • София
Корен, преди няколко години го изследвах и не помня точно, но беше под долната граница. За да и Ок обаче се счита, че трябва да е по-близо до горната, поне при остепороза, а аз имам начална такава. Затова ендокринолога ми предписа почти непрекъснато да то взимам, пия Вигантол по 7 капки на ден, само лятото спирам за 2 месеца. По този начин съм почти в горната граница.

# 554
Dz, два пъти започвам да пиша и двата пъти нешо става и не довършвам поста.
За разстройство аз съю вземала лопедиум, но аз нямах почти. Само на последната вливка еди  два пъти ме понапъна. 
Иначе знам, бобено зърно сурово. Кафеено зърно. Оризова вода. Лимоните са ясни. 
Лопедиум и имодиум. 
Също така Линекс.  Знам, че е пробуотик, обаче пак помага.

За вит Д, аз от години, откакто съм в тая държава имам ниски стойности. Дори съм чупила ходилото си от нищото.  Казвам им на тия  че имам Хашимото,  те ми викат нямало нищо общо. Това не е вярно, разбира се.

Свързах се с адвокати и в момента трябва да им изпратя вс документи,които имам аз.
Ще ги разгледат и ще кажат, дали ще пое ат случая. Поне, ако не друго, в тази държава мога да ги осъдя за лекарска немарливост и съгрешава диагноза. Ще им се незнае и некадърниците.
Тоя конкретния доктор, може да не му отнемат лиценза, но ще ме запомни много добре.

Общи условия

Активация на акаунт