Милано и Северна Италия - тема 13

• 37 005
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • In transit
Елза, на сръбско-хърватската граница митничарката ни провери сертификатите и декларацията за Хърватия. Като минахме получихме и двамата с мм смс-и, че е извършена проверка на телефонния номер регистриран на сайта им Enter Croatia.

Аз-мама, влезте в Италия през Нова Горица - Гориция. "Пункта" се води Виторио Венето, на името на улицата, по която минавате. Малко след Постойна има отбивка от магистралата вдясно посока Нова Горица. Пътя е скоростен, но мисля, че не е магистрала. Като наближите Нова Горица се отбийте вдясно към Семпетер. Минавате през центъра на Нова Горица и в един момент става Гориция. Grinning Ето цялото име на "пункта": Confine di Stato Gorizia (via Vittorio Veneto) ITA - Šempeter pri Gorici SLO

# 106
  • София
Елза, на сръбско-хърватската граница митничарката ни провери сертификатите и декларацията за Хърватия. Като минахме получихме и двамата с мм смс-и, че е извършена проверка на телефонния номер регистриран на сайта им Enter Croatia.

Аз имах предвид, че PLF-а в Италия няма кой да провери ако няма пункт както беше видяла ти.

Иначе хърватите са стриктни, аз много мразя да минавам оттам по принцип. От Сърбия винаги проверяват супер стриктно дори и преди Ковид. Всеки път един и същи въпрос- ракия, нафта? Grin

Иначе оригинално мислех да вляза при Триест, страшно ми харесва панорамният път там, но заради минаването през Унгария ми се удължава много и евентуално на връщане ще го направя.

# 107
В началото на Юли влязохме и 3 дни по-късно излязохме от Италия и влязохме в Швейцария без никой да провери нищо! Ниенте! На отиване през прохода Стелвио, на връщане през царския път.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 23:57 от Agent Provocateur

# 108
  • EU
относно ПЛФ въпросът е Кои страни сте посещавали през последните 14 дена, но не транзит, затова Сърбия и Хърватска и словения не се пишат. От там следва, че не подлежиш на карантина. Пълнихме го без проблем. МОля пжелайте ми бързо преминване на Калотина Simple Smile)) Обещавам, да изпращам снимки от Тоскана !

# 109
  • In transit
Evi, приятна почивка. И да не забравиш после да пишеш как сте изкарали.

Елза, никога нищо не са ни питали хърватите нас. Само сърбите един път на влизане дали носим алкохол...
Добре, че този път на връщане никой не ни пита дали носим алкохол, че бях напълнила един сак с вино. Joy

# 110
  • София
относно ПЛФ въпросът е Кои страни сте посещавали през последните 14 дена, но не транзит, затова Сърбия и Хърватска и словения не се пишат. От там следва, че не подлежиш на карантина. Пълнихме го без проблем. МОля пжелайте ми бързо преминване на Калотина Simple Smile)) Обещавам, да изпращам снимки от Тоскана !

Ха, интересно, като го попълвах преди в инструкциите пишеше изрично и транзитните. Сега се замислям дали да не си мина през Сърбия и аз :smiles

Скрит текст:
Редактирам се, още си го има : I have been / transit in the following countries and territories in the last 14 days.

Стискам палци да минете бързо и лесно и да няма опашка от гастарбайтери! И приятно изкарване в Тоскана!

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 22:46 от ElzaFB

# 111
evi, приятно изкарване и ни дръж в течение! Ето още от моето разследване-  днес от МвНР пак ми казаха, че не знаят за такова нещо и също човека ми предложи да влезем през Гориция , като не пишем Сърбия. От нашето посолство в Рим най-накрая някой вдигна ( не дай си боже нещо супер спешно да имаш) и една лелка ми каза, че не е чула за такова нещо, прехвърли ме на един мъж, който каза че преди два дни е пътувал и никой на границата Словения- Италия не е отбивал, също предложи Гориция. НО... току що получих имейл от Италианското посолство тук, който потвърждава поставянето под карантина ако си минал през Сърбия.... Ако във въпросния ПЛФ наистина не се пише номер на ЛК и кола, те наистина не могат да хванат от къде си преминал... Въпросът е ако до дни ни вкарат в оранжева зона, какви ще са промените? Защото аз вече се замислям дали да не си идем само в Словения и от там на момента с решения накъде да ходим, а именно надолу към Хърватия или...Незнам защо си мисля ,че Хърватия и Словения ще е по-свободно от Италия..... Оффф, надух ви главата, ама пътува ми сееееееее Mask

# 112
  • София
evi, приятно изкарване и ни дръж в течение! Ето още от моето разследване-  днес от МвНР пак ми казаха, че не знаят за такова нещо и също човека ми предложи да влезем през Гориция , като не пишем Сърбия. От нашето посолство в Рим най-накрая някой вдигна ( не дай си боже нещо супер спешно да имаш) и една лелка ми каза, че не е чула за такова нещо, прехвърли ме на един мъж, който каза че преди два дни е пътувал и никой на границата Словения- Италия не е отбивал, също предложи Гориция. НО... току що получих имейл от Италианското посолство тук, който потвърждава поставянето под карантина ако си минал през Сърбия.... Ако във въпросния ПЛФ наистина не се пише номер на ЛК и кола, те наистина не могат да хванат от къде си преминал... Въпросът е ако до дни ни вкарат в оранжева зона, какви ще са промените? Защото аз вече се замислям дали да не си идем само в Словения и от там на момента с решения накъде да ходим, а именно надолу към Хърватия или...Незнам защо си мисля ,че Хърватия и Словения ще е по-свободно от Италия..... Оффф, надух ви главата, ама пътува ми сееееееее Mask

Лелеее, после разчитай на официалните институции да знаят...

През Гърция не ви е вариант, после до Северна Италия имате повече път отколкото през Унгария ако минете (всичките варианти ги бях преглеждала). Единствено с ферибот до Анкона ви е по-близо, но е доста по-дълъг пътя със самия ферибот.  А с колко всъщност ви се удължава през Румъния и Унгария? При мен са около 400 км и още една нощувка, ама вече ги преглътнах, за да ми е мирна главата.

Не се притеснявай, на италианците декрета им е до 30 август, а сега всички са отпуска, няма кой да седне да пише промени. Освен това те дори Франция и Испания не порязаха, а откога са и двете в жълта/червена зона, ние имаме още доста до червена, а пък за жълта няма да се занимават. Пропусни Сърбия в ПЛФ-а, не пиши никакви данни за кола и лични документи, даже и Хърватия не я пиши никъде, само Словения, защото там ще спите.

Аз от толкова месеци ги следя тия италианци, че вече имам чувството, че правилата са им по-строги отколкото реално ги следят.

# 113
  • In transit
Az-mama, определено в Словения и Хърватия е по-свободно...поне беше преди месец. Предполагам си видяла, че адриатическа Хърватия е в оранжева зона. Там е пълно с туристи, централна и северна е много спокойна. Ако те интересува мога на лични да ти препоръчам хубав хотел в Любляна. Оттам до Гориция се стига за по-малко от час.

# 114
  • София
az-mama2, аз сега видях, че ще ходите до Комо. Ако случайно някъде ви направят проблем за пътуването през Сърбия, винаги можете да отскочите с колата до Швейцария за няколко часа и да влезете пак в Италия - един нов PLF и можете да стоите нови 36 часа в Италия (и дори не трябват сертификати и тестове). Резервацията си ви стои в хотела, но реално сте напуснали страната според правилата. Голям пропуск им е на италианците това според мене.

# 115
Комо ни е опция разходка за един ден, зависи положението със наводнените части. Ние сме 7 дни на едно място около Гарда. ....Така .....и следобяд продължи моето разследване- разгледах подробно Формуляра- попълва се  на коя дата ще влезеш, къде е мястото където ще пребиваваш, с какво пътуваш- паспорт или ЛК ( номера на документа е optional), номера на колата с която пътуваш също е optional.  На  intermediate stations  също пише  optional. Значи спокойно не съм длъжна да напиша подробно от къде минавам. Сега говорих пак с външно, щом не си показваш номера няма как да разберат по кой път си минал. И спокойно ще пропусна Сърбия. Промяна в изискванията няма да има до 31 август ( дори ние да влезем в оранжева зона), правителството е отпуска, нови решения ще се приемат след 1 септември.

# 116
Правили сме с кола маршрута София - Игуменица - Бари - Рим - Флоренция - Цюрих - Будапеща - София. Беше много яко!

Игуменица - Бари с ферито бих го направила абсолютно пак! Особено за да съчетая прибиране в БГ с почивка в Пулия!

# 117
  • In transit
az-mama, ти не пишеш ЛК и номер на колата в ПЛФ-а, но като минаваш границите ти записват данните от ЛК всеки път. Така, че ако реши някой да провери или да се заяде винаги има начин да разбере откъде сте влезли. Не искам да те разубедя, просто уточнявам, че ни проследяват откъде накъде минаваме.

# 118
  • Milano
Buon Ferragosto (15.08) на всички!

Това ми е любимият празник.😍🥳🥂🌞

Честит Имен Ден на именниците, на първо място на мен🤣🤣🤣!

# 119
Честит имен ден! Бъди щастлива! А прави ли се нещо специално на този ден като традиция?

Общи условия

Активация на акаунт