Милано и Северна Италия - тема 13

• 37 069
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Milano
Яна, не са много документите, а времето е малко.
Трябва да ви се издаде Nulla Osta от Консулството или Посолството в Италия, че няма пречки за сключването на брак с легализиран подпис в Префектурата (поне аз не я виждам страната сред изключенията).

Доколкото видях Консулството в Милано ще се мести на нов адрес от 01.10 и няма да работи от 13-ти до 30.09.

В момента незнам дали входа е свободен. Миналата година беше с час. На мен за подаване за ЛК ми дадоха такъв след 40дни.

Иначе за нерезиденти таксата за сватба в общината е 500 евро, ако е през седмицата до 15.30ч и 596 евро, ако е след това или в събота плюс гербови марки (16 евро мисля).

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 08:31 от regina di cuori

# 136
  • Асеновград
Яна, не са много документите, а времето е малко.
Трябва да ви се издаде Nulla Osta от Консулството или Посолството в Италия, че няма пречки за сключването на брак с легализиран подпис в Префектурата (поне аз не я виждам страната сред изключенията).

Доколкото видях Консулството в Милано ще се мести на нов адрес от 01.10 и няма да работи от 13-ти до 30.09.

В момента незнам дали входа е свободен. Миналата година беше с час. На мен за подаване за ЛК ми дадоха такъв след 40дни.

Иначе за нерезиденти таксата за сватба в общината е 500 евро, ако е през седмицата до 17.30ч и 596 евро, ако е след това или в събота плюс гербови марки (16 евро мисля).
Много благодаря за и формацията.. но май няма да стане, ако консулството е затворено, ниe ще сме там точно в този период, след 25.10., а като гледам и време нямаме, и всичко ми се вижда много сложно, а тази такса 500 евро не знаех за нея , направо ме отказа😂, благодаря все пак за информацията Реджи. Simple Smile

# 137
  • Milano
Моля!😊

# 138
  • Ваpна
Здравейте, извинете ме ако е коментирано преди, интересува ме къде в Милано може да се направи антигенен тест и цената му, тъй като ще ползваме Италотрено м/у Милано и Рим след 1 септември. Благодаря предварително.

# 139
Привет от мен отново. Да дам отчет, че се върнахме от нашата почивка и всичко беше добре, даже удължихме с два дена, че да си напазаруваме по нещо от Милано. По два дни в Бреша, Верона и Милано. Така решихме на място. Здраво си омешахме бацилите с хора от цял свят по влакове, автобуси, музеи, ресторанти и молове. Сега ще се надяваме ваксините ни да са удържали.
Ето и малко снимки.

Много манджа изядохме, но това ми остана като спомен, защото за пръв път го виждах и хапвах - казончели. Нещо като равиоли, но по-специално. С просеко е просто трепач. Ще се опитам да ги направя някой ден у дома.

Това за сега. Благодаря на Мики за ценните съвети.
Simple Smile

# 140
В случай, че България попадне скоро в “червената зона” ще може ли да се пътува до Италия изобщо ако си ваксиниран?

# 141
  • Варна
В случай, че България попадне скоро в “червената зона” ще може ли да се пътува до Италия изобщо ако си ваксиниран?
Това според мен ще е решение на Италианците могат ли чужди граждани от червена зона да влязат в Италия и ако да при какви условия.
Аз следя сайта на нашето Външно, което ми се струва, че редовно се обновява и ин формацията е актуална.
Пиша в гугъл " пътувам за" и излиза на първо място този сайт.

# 142
  • София

Сегашният им декрет е до 30ти август. Така че от 31ви ще се види какво ще решат за по-натам.

# 143
  • София
Здравейте. Плануваме (евентуално) пътуване до Италия с автомобил  между 20 -26.09.

Мъжа ми е ваксиниран, аз не съм.Какво е положението по сухопътните граници до Италия?
Ще минем обичайните граници България-Сърбия-Хърватска-Словения-Италия. Прочетох назад в темата че ако са транзитни държави, не ги пиша в документа PLF, защото иначе подлежим на карантина?
ПСР или антигенен тест изискват  и колко часа важи резултата? Искам да си преценя колко пъти ще ми се наложи тестването Simple Smile
Ще правим нощен преход, като още не знам дали ще има нощувка в Загреб или не. На връщане планираме и нощувка в Любляна. Различни са вариантите. Може би до Италия ще е директен пътя, там ще обиколим и на връщане ще спим в някои от двата града, като предпочитам Любляна.
С две деца сме на 4 г и 10 г. За тях изисква ли се тест? Видях че в Италия е до 6 г, актуално ли е?

Благодаря.

# 144
  • In transit
Диско, много се радвам, че сте си изкарали чудесно...точно вчера си мислех за теб. Чудесни снимки.
Ето ти рецепта за казончели и скоро ще очаквам да ги видя в другата тема. Wink Правила съм ги, лесни са за приготвяне. https://www.visitbergamo.net/it/casoncelli/

aleirbag_1, на всеки 48 часа ви трябва тест.

# 145
  • Варна
Ех, следя ви с интерес. Покрай въпросите за брак в Италия, се сетих за тази невероятна история, която бях прочела и видяла на страницата на фотографката, която е участвала в това приключение. С няколко думи: момичето не знае къде отива, нейният любим и подготвя изненада: брак в Рим. Много емоционална и красива история, споделям линк, ако на някой му е интересно:
И няколко снимки за разкош:
Скрит текст:

# 146
Фотосесията е прекрасна! Веднага потърсих фотографката!

И аз не знаех, че в Милано правите толкова много location weddings И сватбени рокли!

И за да не съм тотално оффтопик една моя телефонна снимка от Милано и горещата препоръка да си планирате освен терасите и музея към Дуомото, когато сте в Милано! Чудесен е! И тоалетните му също! Wink

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 18:44 от Agent Provocateur

# 147
  • In transit
Агентка, мерси за чудесните снимки и препоръки...само в тоалетните му не съм била...Grinning заинтригува ме.

# 148
Disco,   много се радвам ,че всичко е било наред. Не разбрах с кола ли пътувахте? Ако да, дай подробности моля

# 149
  • Milano
Cesenatico:

Общи условия

Активация на акаунт