Милано и Северна Италия - тема 13

• 36 575
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • На морето!
Ще може да посещава всичко детето, понеже е под 12г. Само за влизане в Италия му трябва.
Има проблем с безплатното паркиране.

Ще има по-затягащи мерки през декември.
Всичко е все още хипотеза, но по новините казаха, че една от тях е карантина за идващи от Източна Европа.
Супер, ако това наистина стане вероятно просто няма да тръгнем. 🙄

# 406
  • Milano
Тази седмица би трябвало да бъдат внесени в Парламента, другата да се обсъждат и да влезнат в сила през декември.

Различни неща се хипотизират - намаляване на валидността на грийн паса от 12 на 9 или 6 месеца, намаляване валидността на тампоните, някои губернатори искат локдаун само за неваксинираните и т.н., карантина за влизащи от Източна Европа - така мина по новините с едно изречение.

Не е казано, че ще го гласуват. Но го има като вероятност.

# 407
Дано не променят изискванията и успеем да осъществим пътуването.
Ние ще летим за Милано(кацаме в Бергамо) на 03.12 и на 05.12 се прибираме .
Ще отседнем в NYX Hotel Milan by Leonardo Hotels близо до Централната гара в Милано за 2 нощувки. Плануваме посещение на Техн. музей и Аквариума(ако има време и  природния музей) и разходка в центъра. Понеже сме с малко дете и ще трябва да ползваме метрото (изглежда ми удобно).
Молбата ми е за съвет относно:
 - Билет/карта(24 часа) за метрото може ли да се купи от касов апарат? Надявам се, че във всяка метростанция има такава възможност. Обикновен билет е 2 евро(90 мин.), карта за 24ч - 7евро? Карта за 24 часа, доколкото разбрах важи от часа на валидирането, а не за календарен ден - ако я валидирам на 04.12 в 12ч на обяд мога да я ползвам до 05.12 до 12ч на обяд?
- Другият ми въпрос е хранителните магазини - дали работят в събота и неделя (едни солети или вафла/шоколад, ако се наложи за малкия).
Мерси предварително за помощта.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 16:30 от meche_72

# 408
  • Milano
Да на всички въпроси.

# 409
  • На морето!
Тази седмица би трябвало да бъдат внесени в Парламента, другата да се обсъждат и да влезнат в сила през декември.

Различни неща се хипотизират - намаляване на валидността на грийн паса от 12 на 9 или 6 месеца, намаляване валидността на тампоните, някои губернатори искат локдаун само за неваксинираните и т.н., карантина за влизащи от Източна Европа - така мина по новините с едно изречение.

Не е казано, че ще го гласуват. Но го има като вероятност.
Благодаря много за информацията! Ще запазя апаратамент с право на безплатна анулация след 15.12

А аквариумът работи ли в момента?

# 410
Здравейте.

На централната жп гара в Милано има ли място за оставяне на багаж?

# 411
  • Milano
Има.

А аквариумът работи ли в момента?

Работи.

# 412
Здравейте. Благодаря за отговора. Имам още един въпрос - при купуване на билет за катедралата вътре и до покрива с асансьор може ли посещението да се започне първо от покрива, за да успеем да хванем дневна светлина?

# 413
  • Milano
Новият декрет със затягащи мерки ще влезне в сила от 06/12/2021 и ще важи до 15/01/2022 (но може да бъде продължен) И в бяла зона (цялата страна в момента), впоследствие само при преминаване в жълта или оранжева зона на областите.

- Грийн паса ще бъде 2 типа: супер грийн пас (ваксинирани или преболедували) и базов (ваксинирани, преболедували и тампони);

- За притежателите на супер грийн пас няма ограничения;

- За тези с тампони се ограничава достъпа до ресторанти (на закрито), барове, театри, стадиони и т.н. рикреативни мероприятия;

- Базовият пас става задължителен в хотели, регионални влакове и градски транспорт, които досега бяха изключени.

На практика тампоните ще важат само за хотели, пътуване, ходене на работа.
Валидността им остава същата.

Грийн паса за ваксинирани ще важи 9 месеца.

П.п. в следващите дни ще излезе заповед на кмета за маски на открито в Милано - p.zza Duomo, Corso Vittorio Emanuele, Galleria V. Emanuele, via Dante, Castello Sforzesco.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 13:04 от regina di cuori

# 414
  • Sofia
Цитат на: regina di cuori link=topic=1356211.msg43863112#msg43863112 date=

П.п. в следващите дни ще излезе заповед на кмета за маски на открито в Милано - p.zza Duomo, Corso Vittorio Emanuele, Galleria V. Emanuele, via Dante, Castello Sforzesco.

Уффф, дано изчака до понеделник.

# 415
  • Milano
Би трябвало да е от този уикенд, според медиите.

Тази година не е  Black Friday, а Black week😉 - намаленията са цяла седмица - до 29 -30.11.

Прекрасно време вчера:

Реклама 😂🔝🔝🔝:

"Най-хубавото нещо на Рим е влака за връщане в Милано"...съгласнаааа😂.

Здравейте. Благодаря за отговора. Имам още един въпрос - при купуване на билет за катедралата вътре и до покрива с асансьор може ли посещението да се започне първо от покрива, за да успеем да хванем дневна светлина?

Вчера питах служителите за качване на терасите. Отговорът беше, че се започва с терасите, после асансьора те сваля долу в Катедралата и подземията. Важи 3 дни. В паса влизат още Музея на Дуомо и църквата Сан Готтардо.

Аз имах някакви спомени, че можеш да започнеш откъдето искаш, но щом така казва...

# 416
  • София
Новият декрет със затягащи мерки ще влезне в сила от 06/12/2021 и ще важи до 15/01/2022 (но може да бъде продължен) И в бяла зона (цялата страна в момента), впоследствие само при преминаване в жълта или оранжева зона на областите.

- Грийн паса ще бъде 2 типа: супер грийн пас (ваксинирани и преболедували) и базов (ваксинирани, преболедували и тампони);

- За притежателите на супер грийн пас няма ограничения;

- За тези с тампони се ограничава достъпа до ресторанти (на закрито), барове, театри, стадиони и т.н. рикреативни мероприятия;

- Базовият пас става задължителен в хотели, регионални влакове и градски транспорт, които досега бяха изключени.

На практика тампоните ще важат само за хотели, пътуване, ходене на работа.
Валидността им остава същата.

Грийн паса за ваксинирани ще важи 9 месеца.

Благодаря за информацията.
Не успявам да се ориентирам напълно какво е разрешено и какво не с обикновен ПСР или антигенен тест.
Ако съм с ПСР, мога да съм в хотел и да позвам градски траснпорт. Но мога ли да седна да хапна някъде на закрито или да посещавам катедрали, галерии, замъци и тн?
П.П Защо базовият пас, отново включва и ваксинирани и преболедували?

# 417
  • Milano
Ако ви е по-лесно ще дам друг пример като  с германските 2G (ваксинирани или преболедували) и 3G (ваксинирани, преболедували, тест) , в случая наречени супер грийн пас (2G) и базов (3G) пас (сертификат).

За да отседнеш в хотел и да пътуваш със самолет примерно се изисква 3G  - трябва да имаш някакъв сертификат, за да го направиш било то ваксиниран, излекуван или с тест. Хора без такъв (над 12г) не се допускат.

За ресторанти на закрито, дворци, галерии и т.н. се изисква да имаш 2G - супер грийн пас - тоест само ваксинирани или излекувани могат да ги посещават. Тези с тампони или без сертификат - не.

В градския транспорт и регионалните влакове проверката ще е на случаен принцип.

Целта е да се накарат неваксинираните да го сторят и да не вдигнат заразата по празниците.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 13:05 от regina di cuori

# 418
Тоест, ако правилно разбирам, човек, който е ваксиниран, е в категория супер грийн пас и може да ходи навсякъде. Така ли е?

# 419
  • София
Тоест, ако правилно разбирам, човек, който е ваксиниран, е в категория супер грийн пас и може да ходи навсякъде. Така ли е?
Да ваксинираните са супер грийн, но явно аз ще откажа пътуването, защото ще съм с ПСР или антиген, което значи че никъде няма да мога да ходя. Всъщност може и да отида и просто да седя отвън и да гледам, докато ваксинираната ми приятелка разглежда навън. Как стои въпроса с изхранването в този случай? Ако в хотела примерно няма ресторант или и да има може би не мога да го посещавам? Може ли да пазарувам от магазин нещо за хапване с ПСР тест?

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 12:11 от Aila

Общи условия

Активация на акаунт