Милано и Северна Италия - тема 13

• 36 532
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Milano
Да, 6 месеца.
Целта на Правителството е ясна.
70-80% от интензивна терапия в болниците е no-vax.
Не съм чула някой да се притеснява по въпроса за валидността на бустера.
Може пък да не ни трябва лятото, а дано!
Или да го удължат. Няма да си блъскаме главата отсега.

# 571
  • На морето!
Обърках се в линкове и уточнения, може ли да обобщим?
От 1.02 в Италия се влиза със зелен сертификат + тест, като зеления сертификат за ваксина е валиден до 6м след втората доза или до 6м след бустерна?

# 572
Дами, само да кажа радостно, че пак ще идваме за две седмици лятото и ще повторим хотел Corallo. Това е първото място, на което ходим два пъти, значи, представяте си колко ни е харесало Heart Eyes Hug

# 573
  • Milano
Как ще се влиза от 01.02.22 още не се знае.

За момента се влиза по посоченият от теб начин до 31.01.22.

За валидността на ваксините е правилно.

Ли Лу, отлично.😊

# 574
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали място за настаняване в Милано - опитах да направя 2-3 пъти резервация в airbnb и уж е налично мястото, а отхвърлят резервацията (може би защото сме от Бг?). Вече се отчайвам леко...
Ние сме 4ма - 2ма възрастни - аз и моя приятелка - и 2 деца на 11 и 15 г. от 4 до 7 април за 3 нощувки. Гледам места за около 700 лв. за 3 нощувки - преди няколко дни имаше и на по-ниски цени, но започнаха да изчезват DisappointedDisappointedDisappointed
Периода, който сте избрали съвпада с един от най-посещаваните Панаири - на мебелите (5-10/04) и цените са космически (погледнах в Букинг).

Ново: Отменили са Salone del Mobile от 5-10 април за 7-12 юни!

змейковица, опитайте пак в скоро време. Ще започнат да валят откази и съответно хотелите и апартаментите даже ще се надяват на нови желаещи. Дано свалят цените! Simple Smile

# 575
Опитвам се да си изясня нещо....Ако имам поставена бустерна доза и пътувам към Италия с автомобил, мога да вляза в страната с сертификат за ваксинация + допълнителен антигенен тест (до 24 часа) или PCR (до 48ч) + plf form, нали така?
От приложението re open Europe уточнението е само за пълен ваксинационен курс и да са минали 14 дни. И за бустер ли да важат тези 14 дни?

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 11:36 от Joana85

# 576
  • Milano
PCR до 48ч. преди влизането в страната, не 72ч.
Пълният ваксинационен курс е от 2 дози (или монодоза Янсен).
Бустера е допълнителна (половин) доза.
Валиден е веднага, не след 14 дни.

При нас сертификата пристига на теория до 48ч. след поставянето й, на практика - на следващия ден получаваш смс.

# 577
PCR до 48ч. преди влизането в страната, не 72ч.
Пълният ваксинационен курс е от 2 дози (или монодоза Янсен).
Бустера е допълнителна (половин) доза.
Валиден е веднага, не след 14 дни.

При нас сертификата пристига на теория до 48ч. след поставянето й, на практика - на следващия ден получаваш смс.
Да, поправих се (48 часа е), благодаря Simple Smile В такъв случай ако не успеем за 48 часа да влезем в страната, тъй като плана е да пътваме с автомобил, ще трябва по пътя да се прави нов тест.

# 578
  • Пловдив
Не знам дали има значение, но аз съм с еднодозова /Янсен/ и бустер от петък. За Италия ми дава, че бустерът не ми е активен. Вероятно трябва да минат 14 дни.
Пробвах за различни държави в ЕС - за Австрия валиден веднага, за други след 7 дни, за трети - след 14 дни.
Ще видим на кой ден ще се валидира за Италия. Иначе в момента ваксината ми е активна /пак според приложението/, но вероятно от 1 февруари няма да е, защото ще е на над 6 месеца.

# 579
  • Milano
Моят бустер e от 08.01, смс пристигна на следващият ден - валиден веднага, същото и на съпруга.

Това което съм написала за валидността му, в т.ч. превод 3-4 стр. назад е от ЧЗВ на Правителството.

Вие свалили ли сте си новият QR код на бустерната доза?
Какво точно ви изписва?

П.п. От любопитство - защо са ви сложили Янсен, като сте млади хора?
Тук на възрастните ги слагат, защото ваксината е от типа на АЗ.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 17:26 от regina di cuori

# 580
  • Пловдив
regina di cuori, свалила съм новия сертификат за бустера и проверявам с приложението с третата опция booster. От вчера дава това, преди имаше друг надпис
По въпроса за Янсен - в България през цялото време имахме избор с какво да се ваксинираме. Янсен беше личен избор по много причини, включително, че бяхме и преболедували преди това.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 15:06 от jul

# 581
  • Milano
jul, мерси за разяснението.

Такъв екран (оранжев) излиза, ако избереш "бустер", а сложиш кода на първичната ваксинация.

Така пише😊, а и веднъж ми светна по същия начин в Макдоналд'с (преди бустера) и после проверявах вкъщи. Явно бяха сложили третата опция по погрешка.

Бустера се изисква за влизане в старчески домове, дискотеки и т.н.
Ако си само с 2 дози се иска и тест (както пише и в твоят случай - оранжев екран).

Моят:

Докато ако ВСЕ ОЩЕ не е валиден излиза така във вариант "бустер" или супер грийн пас:

П.п. това е сертификата на детето с първа доза от събота 15.01.22.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 15:50 от regina di cuori

# 582
  • Пловдив
Хм, имам съмнение, че проблемът е дали приложенето го отчита като бустер. След последните решения на ЕС бустерът се отбелязва като 3/3 или 2/2 за еднодозовите /преди беше 3/2 и 2/1/. Нищо чудно да го хваща като втора доза и за това да се чакат 14 дни. Обаче подобно неприемане има и за хора с 3/3.

п.с. regina сега ме подсети да пробвам с другите 2 опции - и с двете е прието, зелено! Явно не го приема за бустер. Ще чакам ъпдейт на приложението за бустера да мога да ходя на дискотека, иначе се водя поне ваксинирана за Италия Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 15:59 от jul

# 583
  • Milano
Все още са затворени, ще трябва да изчакаш😂.
Не мисля, че има проблем в приложението.
Все пак бустера е с нов код.
Може качването във вашата система да е по-бавно.
На нас го отразява веднага.
Ако не са минали 9м от ваксината ти е нормално да го отчита зелено.
Проблема е като станат 6м какво ще отчита.

# 584
Попадам на правилната тема и съм много щастлива! Вчера си взехме билети за април за Бергамо, и сега се губя в дебрите на изискванията за влизане в Италия. Общо взето, ги разбрах, но все още имам въпроси. Как се казва приложението, което сте показали на по-горните снимки? От пътуващите възрастните сме с бустери, но са сложени 8 месеца след 2 доза, дали е ок? Децата на 6 и 11 не са ваксинирани засега, тест достатъчен ли е?
Извинявайте, ако досадих, но толкова се зарадвах на темата, че бързах да се разпиша, без да съм чела много назад.

Идвали сме няколко пъти в областта. Иска ми се да заведа децата да видят Венеция, а може би и Чинкуе терре. Обикновено не рискувам с пътуванията, но вече две години се ограничаваме, и не се издържа. Дано ни се получи на всички!

Общи условия

Активация на акаунт