Милано и Северна Италия - тема 13

• 36 471
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета,
някой може ли да ми каже как стои въпроса с децата навършили 12 год.
Трябва ли да са със зелен сертификат или може и само с тест да влязат? Възрастните и голямото дете сме ваксинирани, но малкото на 12 не е.

# 631
  • Sofia
Трябва.

# 632
И аз така разбирам от темите за Италия. Преди това бях чела тук - https://reopen.europa.eu/bg/map/ITA/7001
където пише, че за деца над 6 години, придружавани от ваксиниран родител е само с тест, без да е упомената горна възраст на детето.

# 633
  • Sofia
Не съм сигурна, но мисля, че над 12 г. не са деца, а младежи.

# 634
  • Milano
От 01/02/22 всеки може да влезе с негативен тест, не само децата. Той е един от зелените сертификати.

Проблема е след това. На 12+ трябва да имат сертификат за ваксинация/преболедуване почти навсякъде - хотели, музеи, ресторанти, барове, всякакъв вид транспорт (изкл.таксита, коли под наем).
Това поне до края на март.

# 635
От 01/02/22 всеки може да влезе с негативен тест, не само децата. Той е един от зелените сертификати.
Проблема е след това. На 12+ трябва да имат сертификат за ваксинация/преболедуване почти навсякъде - хотели, музеи, ресторанти, барове, всякакъв вид транспорт (изкл.таксита, коли под наем).
Това поне до края на март.
Благодаря, хотелите и транспорта не ме притесняват, ще сме с кола под наем и ще отседнем в апартамент, но ресторантите и музеите са проблем. Идеята беше да пообиколим около езерата и няколко по-малки градчета.
Отивам да чета за Испания.

# 636
  • Milano
Моля.
Не важи само за хотели, а навсякъде - Б&Б, резиденс, ваканционни къщи, апартаменти под наем за кратки периоди и т.н.
Дали собствениците проверяват съвестно не мога да кажа. В хотелите - да.

# 637
  • Пловдив
Проверяват всички. Искат green pass преди документ за самоличност даже. Хотел, апартамент, къща през booking, airbnb - няма значение.

# 638
А green pass от тест няма ли да важи за хотел/апартамент? В нашето семейство преболедувахме, но едно от децата не се изследва и сега е без сертификат.

# 639
  • Варна
Сещам се да напиша нещо, което много хора не знаят и остават разочаровани.

Ако човек е направил антигенен тест, когато се е разболял, този сертификат за преболедувал важи само на територията на Бг.
В чужбина не.
В чужбина важи само ако заболяването е доказано с ПСР.

# 640
  • Варна
Ако човек е направил антигенен тест, когато се е разболял, този сертификат за преболедувал важи само на територията на Бг.
В чужбина не.
В чужбина важи само ако заболяването е доказано с ПСР.

това е старо - в повечето ЕС отпадат ВСИЧКИ тестове. Въвеждат ваксинационен паспорт в миналото познат като жълта книжка  , което значи , че отпадат всякакви тестове и антитела и остава САМО ВАКСИНА. Дори  в някой държави искат 3 дози заради омикрона. Ама то това е днес и сега , след 2 - 3 - 5 месеца - студио X.

# 641
Тук мога да се изкажа неподготвена, но защо проверяват след като си влязъл в страната и си чужденец, следва да си изпълнил изискванията?

# 642
Те проверяват всички, не само чужденците.

# 643
Да,ясно че трябва да проверяват всички. Но например в Турция ,само показваш червения паспорт и край. Местните си ги проверяваха за сертификат. Зачудих се по повод това, че искат сертификат преди документа за самоличност.

# 644
  • Milano
Тестове не важат за хотели, апартаменти.

Утре ще обсъждат за безсрочност на бустера, за продължаване на носене маски на открито и през февруари.

Днес беше доста топло, все едно е пролет.

Общи условия

Активация на акаунт