"Монескин" мания- нека я споделим заедно!

• 34 690
  • 164
  •   1
Отговори
# 150
  • София
"Монескин" шестват из европейските фестивални сцени това лято и ми се прииска да споделя едно видео от Полша, в което свирят заедно с Том Морело: https://www.youtube.com/watch?v=h_676TKvOS4

# 151
  • София
Докато всички се надяваме да не са се разпаднали окончателно, изпълнението на Дамяно от преди ден на Сан Ремо. Невероятна песен, перфектно заснето, светлина, обстановка, емоция и най-накрая .... Дамяно в класически изящен италиански стил - от глава до пети, заедно с бижутата :

https://www.raiplay.it/video/2025/02/Sanremo-2025-seconda-serata … 7e79fc56d83f.html

# 152
  • София
Попаднах някъде, в момента не помня къде, на инфо, че работели вече и  съвместно над нови парчета... А дано ! Heart

Иначе от вчера първото му  изпълнение ми хареса много повече от някак по-различната  версия на "Born with a broken heart". Но това е разбираемо, де, аз винаги съм харесвала италианските им парчета и като група повече.

Скрит текст:
Съвсем скоро  (след месец и малко) поне ще чуя на живо "The loneliest" на цигулка като част от кросоувър албума на Дейвид Гарет. Heart

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 23:44 от Просто русалка

# 153
  • София
Тази вечер Виктория ще свири с Дюран Дюран на Сан Ремо - около 23-23.30 часа българско време.

# 154
  • България
На мен новото творчество на Дамяно не ми харесва. Песента на Labrinth беше оригинална, уникална, отличаваща се, всичко останало от Дамяно ми е като песните на Шон Мендес/Джъстин Тимбърлейк - вяло, слабо поп.
Самата песен Born with a broken heart е скучна, не знам защо са я избрали.
Засега Дамяно като продукт не ми импонира.

# 155
  • София
И на мен ни ме харесва посоката, която пое. Съвсем различна енергия имаше преди. Не знам това ли е неговото. Гледах интервю, в което го питат дали има шанс да се съберат отново, той казва че не се мразят и това вероятно ще се случи, но сега имали нужда да правят техните си неща. Странно е, че товя определя като свой стил. Наистина нищо интересно и отличаващо се. На Хари Стайлс повече ми докарва.

# 156
  • София
Също предпочитам музиката, която правят с групата, но пък той много ясно и подробно обяснява защо е предприел тази промяна: https://www.musicconnection.com/damiano-davids-bold-new-euro-vis … vQ3Fk5yu35XowbC5w

Трудно ми е да си представя как отново ще се върне към рокерската си страна, но се надявам това прекъсване да доведе наистина до израстване и узряване на творчеството им в следващите години. Те са били много млади, когато славата ги връхлита, затова е нормално да се променят с помъдряването.

Посоката не е толкова изненадваща, защото при създаването на групата Дамяно първоначално е бил отхвърлен от Виктория като евентуален вокалист, тъй като бил много "поп" ориентиран Simple Smile. Всичко се получило от втория опит. Иронията в цялата ситуация е, че неговият глас просто е създаден за рок музика.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 12:52 от Inanna

# 157
  • България

# 158
  • София
Нещо специално от Дамяно:

# 159
Много ме е яд. Не мисля, че някога ще се съберат. Харесвам Дамяно и в новите му изяви, но съвсем друга беше магията.. Жалко.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 16:39 от 50 Shades of Purple

# 160
  • България
Интересното у Дамяно е гласът, който звучи добре в песните на Мснескин. С този дрезгав глас поп песните му не ми допадат. Изключение е тази на Labrinth.

# 161
  • София
Многократно беше казано от тяхна страна, че се намират в почивка, а не са се разпаднали като група. Надявам се да ги видим отново заедно следващата година.

# 162
  • София
Попадайки на темата, споделям, че уважавам творчеството на тази група и имам някоя и друга любима тяхна песен.

Поздрав с две парчета с пожелание за една страхотна събота.

Много ме е яд. Не мисля, че някога ще се съберат. Харесвам Дамяно и в новите му изяви, но съвсем друга беше магията.. Жалко.
Жалко е, защото като група носят друга енергия - зареждаща. Поне са ни оставили неостаряващи хитове.

# 163
  • България
Преди дни излезе първият му албум Funny Little Fears.
1.   "Voices"   
2.   "Next Summer"   
3.   "Zombie Lady"   
4.   "The Bruise" (featuring Suki Waterhouse)   
5.   "Sick of Myself"   
6.   "Angel"   
7.   "Tango"   
8.   "Born with a Broken Heart"   
9.   "Tangerine" (featuring d4vd)
10.   "Mars"   
11.   "The First Time"
12.   "Perfect Life"   
13.   "Silverlines"
14.   "Solitude (No One Understands Me)"

Линкове към всички песни:
Скрит текст:

Voices е в Манескин стил, харесва ми тя, Tango. Като цяло се залага на носталгията към музиката от 60-те, 70-те, 80-те. Tangerine прилича на песен от нашумелите през 2023-2024 Elliot James Reay (напомня на Елвис Пресли и Рой Орбисън) и Stephan Sanchez. Съавтор в албума е работил с One Direction. В Tangerine много си личи начинът на пеене от преди 10 години на One direction (най-често ги пееше Хари Стайла) в припева. Албумът е приятен за слушане, но не е шедьовър. На английски не се предава емоцията както на родния език.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 00:32 от ferencliszt

# 164
  • София
Не съм привърженик на този стил, но за мен в албума няма нито една неслушаема песен. Всички те са свързани с най-личната и съкровена страна на Дамяно. Харесвам "Perfect Life", "The First Time", "Tangerine", "Solitude (No One Understands Me)", "Tango" и др.

И един фрагмент от изпълнение на живо от онзи ден:

https://www.facebook.com/reel/716774850805154?locale=bg_BG

Общи условия

Активация на акаунт