Ваканцията след ОСМИ клас - част 4!

• 28 098
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Да се включа ли на слабо време оплакваща се от климатици...? На работя е 16 градуса.Няма  зиме, няма лете.Ако  имам неблагоразумието да ида на работа по  рокля или  сандал- съм обречена на гибел.Могат да ми ампутират крайниците без да усетя.Отвратително е.Слагам един шал на краката и един  на раменете( върху  сако).Излизам навън  с пушачите да се стопля.Всичко  трябва да е с мярка.

# 436
  • Между гори и планини
Това също е много неприятно. В Ямайка живота е такъв на силно охлаждащ климатик, ходи се винаги с жилетка. От вкъщи с климатик, на кола с климатик, после в магазина с климатик и всичко пуснато на ледени температури.

# 437
В офиса бях така Simple Smile Лете със сако и шал ( държах ги в офиса), зиме с обувки и рокля ) имах доста обувки в офиса пак за тази цел) Simple Smile

# 438
Много се радвам, че още сме на смесен режим на работа, защото не харесвам климатици. А в нашата стая само аз не искам. Държат го на 19 градуса, но и на толкова ми е студено през лятото. Не обичам големи разлики между навън и вътре. Лятото вечно мъкнех лаптоп и се изнасях на терасата в офиса.

# 439
  • Някъде в Европа...

Мама Мони, как без климатик, днес щяло да е най-топло. Аз се радвам, донякъде, че ще съм на работа почти цял ден, та ще спестя жегата.

Когато слагаха климатици поставиха само в големите стаи, където са по няколко човека. В тези с по един човек уж щеше следващата година. Да ама не. Пари нЕма, действайте! Имам един вентилатор, а стаята ми е май югозападна. Вече ми е топло, а още няма десет часа. Следобед отивам в стаята на директорката (има климатик), която е отпуска.
Мама Мони, ако това ще те успокой аз сега съм облечена и в камуфлаж, и с кубинки 😁, западна канцелария, без климатик...Вентилаторът не работи...
Ама не се оплаквам, де, просто те успокоявам 😁. Щом е лято и е топло, няма какво да ме сломи 😁

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 14:01 от AIR

# 440
След 15г работа с мъже в общ офис и лятото с жилетка, маратонки, дълъг панталон.. Накрая един колега го стегна кръста и си изпросихме отделяне в друго помещение. Зимата сме с конвектор, а лятото климатик на аванта от голямата зала Simple Smile
Излизала съм в 12ч на обяд и ходех по улиците да ми се стоплят крайниците, случвало се е да изляза с работната жилетка и 20мин да се чудя хората защо ме гледат странно

# 441
Как на 19' климатикът? Че то това е студ. Вкъщи ги държа между 27 и 29', на работа на 26, че там е по-топло. Аз не искам да ми е студено. Искам да ми е приятно и да не тече вода от мен.
Изкарах и аз два чудесни дена в планината. В Калофер и в Карлово беше близо 40', но горе по-високото беше чудесно. В събота качвахме Ботев първо в жега, след това поехме от заслон Ботев към Карлово и ни пра час и половина проливен дъжд с градушка. Дъждът сам по себе си не беше такъв проблем, но трясъкът на гръмотевиците в близост успя леко да ме поизнерви.
Наборът е прекарал също чудесно шестте си дни в Калофер. Снощи като се прибра, разказва надълго и нашироко. За това време не се бяхме чували изобщо. Щял вече да ходи на всички състезания. Отдавна му бяха предложили да го обучат да работи със Sportident системата и като не му се бяга, да ходи и да участва в организацията. Едно, че пак ще участва във веселата част, и второ администрирането се заплаща.
Моите и двамата от малки пътуват и с чужди хора - по лагери, състезания. Малко ми беше притеснено в началото, но свикнах.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 14:50 от ston

# 442
  • sofia
ИзпуснАх ви!
Моите и сега отказват лагери с непознати. Иначе с класа или поне с няколко познати деца в групата са ходели винаги. А да ги юрна по баирите е почти невъзможно вече. Последно по Врачанския балкан за 3 дни през 2019. Сега ме отрязаха без да се замислят. Ако им предложа басейн+преход може и да ги прилъжа да се раздвижат.
В офиса е на 25 градуса климатика, но сме двама и няма ядове. Колегата повечето време не си е на бюрото, та си го  глася по мой вкус.
Вкъщи нямаме климатици. Тези дни в стаите е 28-29 градуса, като номера е към 10 ч. най-късно всички прозорци се затварят и се отварят чак вечер.... най-вече важи за западните стаи.

# 443
  • Между гори и планини
Последните нощи тук е 29° което е необичайно за планина. Чудя се, дали да отварям прозорци нощем, само мухи и жега влизат. Май откакто живеем тук такъв мор не е имало. Като заваля оная вечер, 10 минути след това, площадката пред къщата беше суха 😳
Младежа излезе чак сега до града. А моето кафе стои на двора и не изстива, направо го пия със зор.

# 444
  • София
Въздухът в София мирише на нещо адски нетипично в късния следобед днес. Лъхна ме като излязох от офиса, около нас е същото, а става дума за 5-6 километра по права въздушна линия.
Все едно на нещо изпечено с много лек сладникав нюанс. Само далечно на гофрети мога да го оприлича, но естествено не е това.
Някой друг да го усеща?
Вероятно пак е нещо, свързано с жегата.
Имам много странно обоняние с ниски прагове, долавям много слаби миризми, които останалите хора почти не усещат, но пък ако за другите нещо направо вони неприятно, аз не го усещам.

# 445
  • гр.София
Ох , Ред ,и аз се опитах преди малко да обяснявам,че въздухът ми мирише на печен. Особено е.

# 446
  • София
Значи поне се успокоих, че не си въобразявам. 😃

# 447
  • Между гори и планини
Разтопен асфалт и автомобилни гуми...
При мен сутрин и вечер ухае на рози, въпреки, че от жегата цветовете бързо прегарят. Толкова е горещо, че и мухите се крият 🤣

Отивам да поливам градини, после засядам под асмата.

# 448
  • Sofia
Значи поне се успокоих, че не си въобразявам. 😃
Хич не си, и аз го усещам цял ден, и вътре вкъщи, на отворен прозорец.

# 449
  • гр.София
Все едно се разтапя сладкарница.
Доня,много красиви рози!!

Общи условия

Активация на акаунт