Ваканцията след ОСМИ клас - част 4!

• 28 076
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Само аз ли нямам търпение да го пробутам на коя да е Joy
Вече имам малък опит като тъща...не се отървах от дете, ми ми натрвсоха още едно...но не се оплаквам Simple Smile Важното е да са здрави и щастливи
Като свекърва...дано не съм изкукала ...то това е предимството да съм млада, още съм що годе с акъла си Simple Smile За след години не отговарям...

# 481
  • Между гори и планини
Дето се казва - пази Боже, синът ти зет да доведе!
Хубава, лоша , снахата, щом я обича сина ми и аз ще я обичам. Какво да се прави. Щастието на детето ми е важно. И искам внуци!

# 482
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз към зетьовете нямам изисквания да правят лютеница, но ако майките им правят и дават, нямам нищо против:))

# 483
  • София
Люба, все едно  аз съм писала.УСетих се когато прочетох за син , а аз нали съм с щерка... Simple Smile Изобщо нямам и намерение да акцентирам върху битовизмите.За слугинската работа  акъл мнгоо не трябва.Като й дойде до ... ще се научи.Човек се движи от мерак или зор.Зависи от  мотивацията и ситуацията .Не че гледам  цвете в саксия, но нещата са сведени  до необходимия практичен минимум без особено суетене.Ако ми дойде музата може да се развихря така че да смая всички, но   поддържам успешно имиджа " кълка върху кълка" както  казва Доня Горката ми свекърва.Примирила се е.А аз се забавлявам от ситуацията в нейните очи

Скрит текст:
веднъж отиваме на гости на свеки.Седнала съм на дивана в кухнята и съм зареяла поглед нейде.По едно време мъжа ми  започва да чете виц:  " молих се на Господ да ми прати мил,грижовен  и добър съпруг[.И той ми
 прати.А той като не се е молил- нека му така...Laughing " Започваме да се смеем, при което  свеки недоумява горкия си син.Не стига че не случил на жена ( в нейните очи), ами и чувство за хумор има  с това и се надсмива над себе си/spoiler]

# 484
  • София
Весана, да си жива и здрава! Прекрасен да е празникът!

Наборът е на танцов лагер в Албена. Много му харесва, ама е единственото дете в групата и те го дундуркат като бебе. Танцуват по 5 и повече часа на ден.
Като ви чета, ми става ясно защо съм се разбирала така добре с досегашните снахи (на големия син гаджетата) . Joy  Само за новата нищо не мога да кажа, че я е срам да се запознаем, което ми се вижда малко странно, ама все някога ще се престраши. Общо взето претенциите ми се свеждат до това да е щастлив и веднъж годишно той да помогне за караваната.

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 13:50 от milasara

# 485
Само не се сватосвайте форумски, че ще се пренесат семейните драми в темата Simple Smile

# 486
Ние си приличаме доста с моята свекърва и кусури не си търсим:grinning:
С времето разбрах, че мога да се справям и с хамалска работа, да готвя. Силовите дейности ги  обичам повече. И зимнина мога да правя, ако поискам.
Но харесвам и да се препичам на слънце, и да мързелувам. Не мога да се справя особено успешно с насочването на децата, ще разчитаме на късмет:) Свекърва ми много е натискала за учене.
Не съм мислила какви снахи бих харесала. Малкият иска " селска жена" / като описаното от Доня момиче/ , големият не е споделял нищо по темата. Засега предпочитанията са за какички.

# 487
Честит рожден ден, Весана!
Претенции към бъдещите снахи нямам. Само малко съжалявам тази, която ще вземе набора, ама щом си го избере, ще си го търпи.
Зимнина не правя. Правехме преди години много на село. Цяло лято консервна фабрика, мерси. Компоти не ям, сладка и конфитюри купуваме, когато ни се дояде и каквито си искаме. Аз харесвам най-много от боровинки. Такова така или иначе и да искам не мога да си направя, че боровинките са ми на 200-300 км. В последните десет години само лютеница правехме, но баща ми се занимаваше със зеленчуко-производство и суровината беше налична иначе да тръгна да купувам чушки и домати, че да правя нещо, няма как да стане. И моята свекърва сигурно мисли, че не е случила на снаха, защото хич не примирам да ходя през почивните дни на вилата и да се занимавам с лозе и копане на зеленчуци. Беше се опитала да ми намекне преди години, че по лозето има доста работа. Ами, сори. На мен лозе не ми трябва, нито вино, нито ракия пия. Много съм работила на полето, на село, преди години. И да садя мога и да копам, и да бера, колтуча, вържа. Минали работи. Имам си сега по два почивни дни на седмица и предпочитам да си ги прекарвам както аз си реша.

# 488
Оле, да ви дам моята свекърва. Не пипа нищо и ме работи, само върти един смотан любовник. А моите деца мечтаят за село,домашно мляко и лютеница...то голямата даже професионално си постла досег с фермерство и мечтае за теленце ( и тигърче, и всички животни по света де). Simple Smile
Бих варила лютеница, ма няма къде Simple Smile след някоя година ако закупя някоя селска къщурка...ама с тия летящи нагоре цени, не знам. Трябва да разпитвам из селата от някой познат.

# 489
Vesana, честита да си!
Нека здравето и късметът бъдат винаги с теб! Пожелавам ти безброй чудеса да ти се случват!

Мда, който обича лютеца, ще трябва да се жертва. За останалите има фермерски пазари, а Моника съм я научила да умее да пазарува с ум и разум😉

# 490
Бисето ме подсети, че незнайно как сме възпитали изключително къткане на парите. Нищо не харчи, само вода си купува. Явно толкова много ни се дразни, че харчим всичко до последната стотинка,че предпочита да е на другата крайност. Това не му пречи да си поръчва телешки бийф стек, октопод и т.н, когато е с нас.  Собствените пари си ги пази:)

# 491
Бисето ме подсети, че незнайно как сме възпитали изключително къткане на парите. Нищо не харчи, само вода си купува. Явно толкова много ни се дразни, че харчим всичко до последната стотинка,че предпочита да е на другата крайност. Това не му пречи да си поръчва телешки бийф стек, октопод и т.н, когато е с нас.  Собствените пари си ги пазиSimple Smile
JoyJoyJoy
Разсэдлив младеж си имаш ти 😆

Моят е изключително съобразителен. Винаги се стреми да не ни натоварва финансово, когато си избира нещо необходимо за купуване. Чак понякога ми става едно такова чоглаво...

# 492
Разказът на Аманда ме подсети за една случка преди няколко години. Седим си ние някъде в заведение, на почивка сме, гледаме менюто и си избираме. Наборът оглежда, оглежда и посочва някакви заешки сърчица, дето струват 5 повече от всичко останало. Тогава му обърнах внимание, че в менюто има и още една важна колонка, която трябва да се огледа. Още се шегуваме понякога с неговите заешки сърца. А свекърите гледаха зайци, не е бил лишен от заешко месо.
В интерес на истината, когато е сам се справя много добре с парите. Сега в Калофер изхранването си беше тяхна грижа. Стигнали са му парите и добре си е правил сметката.

# 493
  • Между гори и планини
Аз съм изненадана, че моя върна всички пари които му бях дала за лагера. Имаха възможност да ходят до селското магазинче, но преценил, че всичко е ужасно скъпо и не си заслужава. Само, че беше и много разочарован, като трябваше да ми ги върне 🤣
Моя един път си поръча пилешки сърца, въпреки че го предупредих че са жилави. Такива си бяха, но той си ги изяде. Иначе редовно си поръчва само пилешки хапки с корнфлейкс, направо прави изследване в кой ресторант са най- хубави. Но във Варна си полудява за суши, калмари ни миди.

# 494

Вероятно аз ще съм готина свекърва, стига синът ми да знам, че е наистина щастлив. Но въпреки това правенето на зимнини, много би издигнало снахата в моите очи. Такава дето ще ми е цял ден кълка връз кълка с кафето на шезлонга, мисля че и сина ми ( дано е толкова умен) не би харесал.
                 Тя ,моята свекърва, вероятно същото си е мислила ,ноооо....не и се получи,ама изобщо.Когато отидохме за първи път след свадбата тя ме извика да помагам,че правеше някакви гювечи или нещо подобно.Аз ,градско чедо ,хал хабер си нямам,но решавам да покажа,че не се плаша.Точно след половин час трябваше да викат линейка.Между чуЖките имало и лютииии......такава алергия направих - ръцете ми пламнаха до лактите в яркочервено,задушавах се и цялата покрита с обрив.Маминият такъв сканадал и вдигна,разрита всички торби с чушки и домати  и добре,че не  изпотроши направеното.Та след това ,като посегнех да режа нещо и от всички страни викове - не пипай.
                  Та,Доня,моето издигане в очите на свекървата не се получи с правенето на зимнина. Yum

Vesana, честита да си! Здраве,късмет и много щастливи години с любимите ти близки и приятели!

Общи условия

Активация на акаунт