Ваканцията след ОСМИ клас - част 4!

• 28 064
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
  • Между гори и планини
И в САЩ е било така, но като гледам племенниците си, до много късно бяха на родителска хранилка, едната е 25 и още я издържат, хем живее отделно. Там нещата доста се променят и американската мечта отдавна е само мечта. Аз съм самостоятелна от 20 годишна, а след гимназията сама си изкарвах парите. Съгласна съм да помагам финансово, само ако виждам че учи здраво. Ако не, да работи и да се издържа.

# 511
Единственото ми изискване за зетя е да е живял сам преди да се вземат. Такъв дето мама го е дундуркала не ща!
С две ръце се подписвам тук. Simple Smile
Търсете военен 🤣..те, на 19-20 г влизат във военното училище и 5 г., искат - не искат, се оправят сами 😉, при това на режим...
AIR, ти пък ги изпрати в 9-та глуха Joy
С военен знаеш ли кога ще има "диван чапраз" ли беше там, какво беше... Joy

# 512
Аз пък не бих ги пратила да живеят самостоятелно в апартамент на  по 17- 18 години, а ние с баща им да се ширим в къща. А не ми се вярва да могат на тази възраст да си позволят нещо различно от малък апартамент. Ако искат, ще ги пусна, но няма да ги гоня. Струва ми се нечестно. Къщата е строена от дядо с идеята в нея да живеят много хора. Но аз съм малко смахната в това отношение, харесвам съжителство между различни поколения, всички близки да са наоколо. Има и трудности, но е и весело.

# 513
Весна, бъди здрава щастлива и много обичана!

# 514
От мен също поздрав за рожденичката!

# 515
Къщата е строена от дядо с идеята в нея да живеят много хора. Но аз съм малко смахната в това отношение, харесвам съжителство между различни поколения, всички близки да са наоколо. Има и трудности, но е и весело.
Извинете ме, днес съм на всяка манджа мерудия, но пък за сметка на това не ми е за първи път. Smile

И аз харесвам този тип съжителство - като големите италиански фамилии. Заздравява родовите връзки, подкрепата и приемствеността между поколенията.
Всеки си знае ролята и задълженията, подсилващи родовите връзки. И ето как възниква мафията. Joy

# 516
  • София
А, с военни ми мирише на твърде много ред, ние не сме по тая част. 😆

# 517
  • Някъде в Европа...
😃...Имала съм известен опит 😉( с2-3 гаджета и мъж офицер) и наблюдение (с баща офицер)..от женската позиция, смело мога да кажа, че не разчитат и не чакат на жената "да ги гледа". Може пък в моето обкръжение да са се случили такива мъже...Относно реда, си е по-скоро до човека и май "старите" военни много по държат на негo (при баща ми няма "тън-мън", но точно това го прави супер точен и стабилен човек, освен това е и добър), докато младите в цивилния живот бягат от него...Едно ги е обединявало обаче всичките - излязат ли в отпуск, първото, което казват, е: "ще се обръсна чак сутринта на първия работен ден" 😃

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 18:59 от AIR

# 518
  • Между гори и планини
Мъжът ми е бивш морски пехотинец, сега ми става ясно защо строява синчето в 2 редици 🤣 Само с мен удря на камък, че съм рогат добитък.

# 519
А, ако новото поколение военни са като тези момченца, не🙂

https://www.videoman.gr/bg/130018

# 520
  • София
А, Доня, според мене надминаваш морските пехотинци отвсякъде. 😃
С най-добри чувства, но тези ред и дисциплина, които са ти наистина важни, на мене например са ми страшно далечни. То затова най-важно е един ден децата ни преди всичко да си намерят себеподобни половинки, много е трудно дългосрочно
и безконфликтно  съжителство/ партньорство между хора, които са диаметрално противоположни.

# 521
  • Някъде в Европа...
Ред, точно така мисля и аз. Затова и писах, че искам за снахата си да е, доколкото се може повече, еднаква на сина ми...Според мен, приказката, че противоположностите се привличат и допълват, е пълна глупост, когато става въпрос за съжителство. Равно е на постоянно пренебрегване на собствените желания и от двамата...

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 19:54 от AIR

# 522
  • София
Абсолютно съгласна!
Дребните, но многобройни битови разногласия могат да станат особено разрушителни с времето.

# 523
Ние имаме " пресметливостта" на възрастните хора, преценката на житейския опит, но удари ли те любовта, не го мислиш. Впускаш се в приключението. Или е сполучливо, или не. И обикновено мама не може да те спре.

# 524
  • София
Малък офтопик, обаче, момичета, ми трябва добър пулмолог. Някой да може да препоръча? Свекър ми нещо не ни изглежда хич добре с дишането, той е с ХОББ, има си лекарка, дето го следи, но нещо имаме чувството, че тя вече малко отгоре и с отегчение го кара - пациент 80+ с хронично заболяване... Сещате се. А видимо се влошават нещата.

Общи условия

Активация на акаунт