Ваканцията след ОСМИ клас - част 4!

• 28 030
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз не знам дали ще се стигне до задължителната литература това лято. Девойката по-скоро е на котешка вълна, направо си е осиновила Уинстън с всички полагащи се грижи, включително и почистване на тоалетната. Вчера ми каза, че когато порасне и заживее самостоятелно, ако се наложи ще яде хляб и сол, но без животинче няма да остане. Иначе онзи ден голяма група деца (от стария и новия клас, ясно ми беше, че ще ги събере) ходиха на Витоша, та много доволна се прибра (аз бях на тръни цял ден, ама карай).
Записахме час при Палавеев към края на месеца, ще ви кажа после впечатления.
А иначе днес много се натоварих, то и през медиите мина призив за кръводаряване, за близък човек е и направо ми се е свило сърцето. Мъжът ми отзова от наша страна, а аз се моля да имат шанс хората, че е много тежко при тях повече от година...
Та да сме здрави най-вече.

# 586
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята чете,  не съм следила колко, но постоянно е с някоя книга.

Не стана ли време да сменяме класовете на темите вече?

# 587
Деветоклакната, ако са сменили, можем и ние да преминем в по- горен клас.
Харесвам девятката. 🙂

Ред, дано се справи вашият близък, дано!🧙‍♂️🍀

# 588
  • София
Благодаря, Биси.
Майка е като нас. На почти петгодишно детенце.

# 589
Ред, стискам палци да се оправят и приятелката ви, и твоят свекър.

Ния обича да чете и ваканциите чете по много (през учебната година все не й стига времето за колкото й се иска). Сега пак се върна с 2 нови книги. Но си чете само неща по неин избор. Чете на бг или на ае, на фе не проявява интерес. Тя и на ае не проявяваше, когато беше за ниво адаптирани книги. Към задължителната литература не е посегнала (освен една страница от Гъливър, която не я грабна). Но я чувам, че се терзае и се навива, че ще я почне Simple Smile. Аз пък едвам се сдържам да спомена, че има 2 раздела от математиката за 8 клас, които не е усвоила, чакам сама да се присети.
Вече сме любопитни кой ще е новият класен. Аз съм заложила на някой учител по математика, а тя на учителката по рисуване, трябва само да измислим какъв е залогът на облога Simple Smile.

# 590
Задължителната литература няма как да ги грабне от първата страница. Аз почти изчетох книгите и на двете деца и установих, че трябва да имаш търпението да прочетеш 20- 30 страници и после става интересно.
Съвременните автори са хора, които знаят, че днешните читатели нямат това търпение, пишат с мисъл да бъдат четени, харесвани.
Моят е със съученици в момента. Мисля го, защото излезе късно. Определено си намери и приятели от класа, а в началото като по правило мърмори.
Имаме много готини съседи на морето. Едната жена е пенсионирана учителка по математика, каза, че е разпускала след училище с метъл.
Ред, стискам палци.

# 591
  • София
Това с хеви метълът и подобен вид музика като терапия ми е познато.
Веднъж бяхме на сватба, на която часове наред слушахме Алла Пугачова и едни доста по-млади хора от нас пощуряха от танци. Прибрахме се посред нощ и един час слушах Рамщайн на слушалки докато се успокоя така, че да мога да заспя. 😁

# 592
  • Някъде в Европа...
Слънчевата, мерси! Полезно четиво. Най-хубавото е, че повечето неща вече ги прилагам.
Ред, искрено съчувствие.

Четене ли казахте?! 😃 Аз мълча..🤣. При моичкия лятото тече с пълна сила, какво ти четене...Той няма време да ми пише дори...3 дни нито дума, само едно сърчице по месинджър...Много ще да е зает на Слънчев бряг 🤣. Днес и баща му трябва да се е появил там, при това след почти 5-месечно отсъствие от страната, а той като се върне обича да се "показва" на околните, та предполагам е във вихъра си сега (ско ме разбирате)....Нека, особено щом и детето е при него (то през останалото време и не получава нищо, де)..и на синковеца съм казала да не го жали..и без това се виждат за 10-тина дни през годината...
Та, така....Аз се чудя дали да не сменя стария диван, което пък значи да сменя тапетите, шкафа за телевизора, та и килима 🤣 (харесах сив диван, при кафява сега стая)..и най-вероятно ще го направя, стига баща ми да ми "уидиса" за лепенето на тапетите...

# 593
Имаме много готини съседи на морето. Едната жена е пенсионирана учителка по математика, каза, че е разпускала след училище с метъл.
На сърце са ми такива хора. Simple Smile
Знаят как да разпускат и намаляват напрежението.

Изключително много се изкефих на откриването на учебната година в училището на младежа. По традиция им пускат Welcome to the jungle на Guns n Roses и Highway to hell на AC DC. Подготвят ги за живия живот. Joy

# 594
  • София
Ааа, Air, всичко сиво подкрепям отвсякъде аз!
Действайте. 😃

# 595
  • София
Ред, и на мен ми попадна призивът за кръв във фейса и го споделих, аз не мога да дарявам. Дано се намерят хора, че не са малко. Flowers Four Leaf Clover
И аз се лекувам с такава музика, наборът също.
Десетте книги за лятото ме впечатлиха и мен. Simple Smile

# 596
  • Някъде в Европа...
Ааа, Air, всичко сиво подкрепям отвсякъде аз!
Действайте. 😃
И аз 😃..кухнята ми е бяло и сиво, детската е тъмна сонома (по-сивкавия нюанс) и сиво, на път е холът да стане в сиво, бяло и по-жълто дърво 😃. Само тъпия коридор е със старите дървени ламперии, побърква ме този червен нюанс на дървото, но в интерес на истината стой аристократично, няма никаква драскотина по нея, баба ми я поддържаше в перфектен вид и направо ще си е кощунство да я махна или боядисам с блажна боя....

# 597
Десетте книги за лятото ме впечатлиха и мен. Simple Smile
Вие ме шашнахте... честно. И сега не знам повредата в чий телевизор е. Joy
Сега не си спомням кой клас беше - май втори за трети и през лятото прочете към 25 книги (пак с уточнението не с обема на "Война и мир").
Ама онова лято му беше за пръв и последен път тази бройка. Grinning

# 598
  • София
По традиция им пускат Welcome to the jungle на Guns n Roses и Highway to hell на AC DC. Подготвят ги за живия живот. Joy
Яко. Simple Smile
На щерката звънецът за влизане/излизане от час в първи клас беше саундракът към Mortal combat. 😂😎

Почнахме Дядо Горио (четене на глас). Мъка е. Пансионерите на мадам Воке са пенсионери и ударенията в имената почти никога не са на правилното място. Не знам как е възможно да не ги запомня. Или го прави нарочно, за да я поправям, не знам. 🙄

Откъм музикален вкус на тийнката обаче, не мога да се оплача. Освен нейните си модерни банди, ме изненадва, че слуша групи като Queen, Metallica, Nirvana, Bon Jovi и System of a down.

# 599
Илит, Joy Как се съгласява да ти чете на глас? Не мога да си представя да го накарам да направи подобно нещо.
Не знам какъв музикален вкус има, наясно съм, че не съвпада с нашия.По пътя полудя от избора на песни. Кара ни да сменяме радиостанции, защото еди коя си песен му била втръснала, колко много хора са направили кавъри. А ние даже не знаем въпросната песен, че съществува. Дребното харесва това, което слушаме с баща му.

Общи условия

Активация на акаунт