Ваканцията след ОСМИ клас - част 4!

• 28 007
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Ние се ваксинирахме още пролетта за собствено успокоение. Не че се бях запритеснила особено, но смятам, че щом има начин трябва да се възползвам от достиженията на цивилизацията и да минимизирам възможния риск. Убедихме и родителите си. За децата, ние с баща им вземаме решение, преценихме, че е за тяхно добро да имат ваксина и ги ваксинирахме. Не ме е грижа ни за учителите, ни за останалите родители, ни за съучениците им. Тяхна работа. Да правят каквото решат, но ще е адски глупаво при наличие на ваксини, да откараме още една година ДО. Моите деца имат сложени и някои ваксини, които не бяха в имунизационния календар. Ако имаше как, щях да им сложа и тази срещу варицела и да им спестя един възможен херпес зостер в бъдеще.
Това е  моето мнение, ти го изрази с точните думи🤗

# 661
  • София
Ама тя ваксината срещу варицела съдържа отслабен жив вирус. На мене не ми е ясно дали вирусът на Херпес Зостер не остава пак в организма. Навремето като се ваксинирах така и не намерих инфо по въпроса.
Стон, клепоух е, ама малко, не е от тези с почти липсващите уши. 😃

# 662
  • София
Много е хубав Уинстън и Тереза също.
Понеже се наложи да отида до ЛЛ, взех и децата и им взехме и здравнопрофилактичните карти. Попитах я втори път, дали има някаква допълнителна информация за ваксинирането на деца срещу ковид, няма. И пак с половин уста предложи да изчакам. Иначе аз и ММ, свекърва ми и моите родители се ваксинирахме и сме по-спокойни.

# 663
  • о`майна лунна нощ е
Много миличък и пуФкаф Уинстън! Радвам се на всяка животинка, с която децата растат и се радвам, че и наборът има другарче, което да почеше и да заиграе.
А той - след като миналия ден се преумори от изписването на десетина думи по немски, пак е изпаднал в летаргия и енергоспестяване. А месецът бързо се топи и началото на учебната година дебне зад ъгъла.

По повод облеклото, дрескодът в държавна иституция и уважението, което се дължи към нея и хората ....
Каквото кречеталото, такива и танцьорите
https://www.24chasa.bg/novini/article/10054797

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 14:55 от `ТуиГ

# 664
Ох, страхотен е този Уинстън. Рядко хубаво коте.Animal Cat2

# 665
  • София
Благодаря, момичета! 😃❤️

# 666
  • София
Тези здравно профилактични карти съвсем ги бях забравила Stuck Out Tongue Winking Eye.

# 667
Ние в къщи сме твърдо против ваксинирането. ММ изкара може би ковид тежичко в къщи. Казвам може би, защото не си направи тест. Нямаше нужда от болничен, лекуваше го личната по телефона. Миналата седмица си направих тест за антитела от любопитство, нямам. Надявам се да не се допусне това безумие да задължат учителите да се ваксинират. Ще напусна. Смятам, че е въпрос на личен избор и няма нужда от противопоставяне и облаги за едните и ограничения за другите.
За 4 дни на Черноморец момата нито един път не влезе в морето. Сега сме във Варна и след малко ще атакуваме алеята на книгата. Тя чете много, но нищо задължително. Не се ядосвам. Яд ме е само, че не мога да пътувам зад граница, но вярвам, че ще дойдат по- разумни времена.
Бъдете здрави и спокойни.

# 668
  • у дома

Вече двама наши познати са със сериозни странични ефекти от ваксина. Единият е секретарката на ММ, която 11 часа след Янсен колабирала вкъщи, с почти пълна парализа на мускулите, съответно с много затруднено дишане. Свестявали я в болница и ѝ казали, че то не е сигурно, че е от ваксината.
Съпругът ми почина 3 седмици след поставяне на ваксина на Янсен.За нашия не голям град е петият случай ,за който знам,че има фатален изход до месец след ваксината-/не всички са с тази ваксина/-говоря за хора,които са межди 45-60год и без да боледуват за един ден просто умират без да се знае от какво...
Съпругът ми изкара ноември-декември ковид много тежко,беше 60 дни болничен,през януари направи тест за антитела и си имаше,началото на юни вече бяха много намалели-под минимума за изкарали ковид.В бърза помощ и пулмологиятя бяха категорични,че не е трябвало да се ваксинира...И въобще не ме грее,че 1-2 милиона,милиарда и прочие нямат странична реакция от ваксината след като следващите 10г ,докато си изуча децата ще ми е изключително трудно и тежко.
Не съм се ваксинирала и не мисля да го правя-след така стеклите се обстоятелства на руска рулетка не ми се играе-за децата пък абсурд,поне за набора-големият е пълнолетен вече и не мога да му забраня,но и той не желае.
Желаещите да се ваксинират не ми пречат-всеки сам си взима информирано решение.Не работя държавна работа и няма кой да ме задължи ,освен ако не го въведат със закон,но си мисля,че няма как да стане,защото тогава някой ще трябва да носи отговорност за смъртните случаи.

# 669
На Скаридата антителата са 9 пъти над минимума, а бяха 4ри, но съм а автоимунно, та не съм кеитерий. На съпружеското тяло са 5 пъти над нормата, преди бяха около 3. Младежът преди беше в сива зона, сега е 2 пъти над.
Имам подозрение, че се срещнахме с гадината преди месец. Рязко хремясахме за няколко дни, аз се схванах в кръста и тътрех краката, нещо което ми беше симптом предния път. Подозирам, но кой да ти каже, че антителата са се активирали и по качили пак!
Светле, съжалявам за съпруга ти! Благодаря, че сподели
Янсен го мислих много време, но се отказахме. ММ има наследствено разширени вени и ЛЛ смрънка, че не препоръчвала за него точно Янсен.

# 670
  • София
за съжаление, има много случаи на починали хора месеци след прекаран Ковид - инсулти и инфаркти основно. тези данни са публично известни и дългосрочните последици на Ковид върху организма вече са до голяма степен изяснени. и далеч не всички от тези хора са били ваксинирани.

в целия "първи свят", онзи развития, цивилизования, образования, средният процент на изцяло ваксинирани хора е над 50%, а само в България не достига и 13%. не се ли запитвате защо е така, какви са разликите между нас и останалите европейци? аз лично се запитвам. ние ли сме най-умните, най-хитрите, най-съобразителните, най-предвидливите? а останалите стотици милиони са будали, които са се прецакали и не са упражнили правото си на лично мнение. дали е така?

някои решения относно общественото здраве не могат и не се вземат на индивидуално ниво, защото индивидът не винаги е способен да прецени най-добре и да погледне отвъд индивидуалния си интерес. затова имаме задължителен имунизационен календар. задължителните ваксинации не са нещо ново под слънцето. нищо чудно след няколко години, ако не изчезне магически тоя вирус, и ваксинацията срещу Ковид да стане задължителна.

засега е въпрос на обществено доверие във властта, което у нас е на уникално ниско ниво.

# 671
  • Между гори и планини
На Запад имат много голям натиск от работодатели, близки, медии. Не гарантирам например, че средностатистическия американски гражданин е по- интелигентен от българският, пък имам сравнително добри наблюдения. Майстори са на пропагандата и манипулацията и медиите. Днес четох, че Дженифър Анистън щяла да ограничи контактите си с неваксинирани. Преместих си китката, и без това нямах желание да се срещаме 🤣 Етървата на мъжа ми получи тромби на вените на краката, пукат се вени. Ще я лекуват със стероиди. Това е след ваксина .
Няма да казвам аз колко изтръпнах когато мъжът ми заяви, че ще се ваксинира там, при всичките му алергии и високо кръвно. И пак питам, ако боледувалите имат имунитет, защо и те се ваксинират?
Аз имам съмнение, че карахме ковид февруари преди да обявят локдауна в България март. И тримата оцелявахме в различни стаи, с всички симптоми, не помня дали имах обоняние, защото две седмици не бях адекватна, спях седнала , защото не можех да кажа и дума без да си изкашлям бъбреците, зверско главоболие, мигренозно, болки в тялото до рев и висока температура която не се влияе от нищо. Две седмици февруари на пуснати щори да не боли от светлина, без да палим камина и отопление. Мислех, че ще ни открият пролетта по мухите.... Според приятелка лекар, която се разболя след нас, си е било ковид.

# 672
Нас ли питаш?

# 673
  • Между гори и планини
Не, това са въпроси които аз си задавам.

# 674
  • Отвъд алеята зад шкафа
Като се замисля, всяка болест в живота ми е след ваксина, т.к първите са ми сложени още като бебе.

Така или иначе, тази гадина Ковид засега е далеч от момента да изчезне от живота ни и ще трябва живеем с вируса незнайно докога. Аз предпочитам да имам защита. Баща ми е в рискова група, възраст 60 +, диабет...ваксинира се с Янсен, само защото не му се чакаше на опашка за втора доза и избра еднократна ваксина. Нямаше никакви оплаквания след това. С мъжът ми работим доста "социални" професии и всеки ден се срещаме с нови и нови хора. Предпочитам хем да сме защитени, хем да не ръсим вируса върху други. И да, ваксинираните и боледувалите могат да го пренасят, но толкова пренебрежимо малко, че не вярвам разпространителите на Ковид да са ваксинираните точно.

Времето ще покаже кой прав и кой крив.

Общи условия

Активация на акаунт