Необясними болки и симптоми

• 3 417
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Много малко намирам за постирална тахикардия в нета. Освен кадрио - електрофизиолог, няма ли някакви тестове, които да се направят? Кръвни?

# 16
Азалия, диафрагмална херния само от хирург ли се открива? И доколкото разбирам трябва да е опитен и да знае как да я потърси? Образна диагностика има ли за установяването ѝ? Сущо така имаме направена гастроскопия с контраст миналата година о ендоскопия тази година. Там не трябва ли да се види диафрагмална херния?

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 23:37 от BilboBegins

# 17
Много малко намирам за постирална тахикардия в нета. Освен кадрио - електрофизиолог, няма ли някакви тестове, които да се направят? Кръвни?

Няма, не се показва на кръвни тестове. Как сте с английския? Може да пробвате с гугъл преводач ако трябва.
Тестовете за това са със завързване на някаква наклонена маса и мерене на пулса и кръвното. А както написах по-рано може и сами да ги премерите в къщи.
https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/p … dia-syndrome-pots

http://www.dysautonomiainternational.org/page.php?ID=30

Понякога след прекаран вирус се нарушава функцията на автономната нервна система, която отговаря за сърдечния ритъм, кръвното налягане, дишането, функцията на някои жлези. Когато се оправи автономната нервна система ще се оправи и пулса, също и другите симптоми.
Много от прекаралите ковид, които имат така наречения "дълъг ковид" имат точно такова нарушение на автономната нервна система, и при някои е придружено с постурална тахикардия също.

Ако измерите пулса в легнало състояние и след това в изправено, и ако разликата е по-малка, значи може би вече е тръгнало да минава.

# 18
Азалия, диафрагмална херния само от хирург ли се открива? И доколкото разбирам трябва да е опитен и да знае как да я потърси? Образна диагностика има ли за установяването ѝ? Също така имаме направена гастроскопия с контраст миналата година и ендоскопия тази година. Там не трябва ли да се види диафрагмална херния?
Трудна е за откриване. Не е често срещан проблем и не всеки лекар се сеща за нея, за да обърне внимание. Не съм медицинско лице и не е редно да се впуссам в повече обяснения за състояние, което не ми е много ясно, но доста от симтоматиката на съпруга ви, която описахте, съвпада с оплакванията при диафрагмална херния. Това знам и това споделих. Повече може да ви каже лекар. Писах, че се открива с образна диагностика, но по специфичен начин. И не твърдя, че това е проблема, а че е още една възможност да се провери и това.

# 19
Благодаря Азалия и Издислав!
Ще направя каквото мога по двата въпроса. Добре съм с английския и ще прочета, както и ше пробваме да го направим сами това с проверката на пулса.

# 20
От прочетеното лично аз оставам с впечатлението, че съпругът Ви страда от доста сериозна хипохондрия.
ММ е същия - минали сме през какво ли не през последните години. Вие обаче ни биете по брой изследвания!
Дискомфорт в сърдечната област често се чувства заради лошо храносмилане, киселини, рефлукс. Задух и ускорен пулс човек често изпитва от нерви. ММ има същите симптоми.
Може да има най-различни безобидни причини за оплакванията. Вие вече сте проверили за сериозни причини.

Ще ти пиша на лично.

# 21
Няма хипохондрия, когато ти е зле. Не е просто така, нито някой е толкова луд, че да ходи по гадни изследвания от самовнушение.
Има му нещо на човека, но не могат да открият.
Още едно нещо за проверка - панкреаса. Знам, че е ходил на гастроентеролог и нищо. Това не значи, че непременно е вярно. Аз ходя редовно на гастроентеролог от 13 години и се отнасят уж сериозно към оплакванията ми, че съм диагностицирана с доста сериозни автоимунни болести, но пак ме изпуснаха. От 2-3 години се оплаквам, че ми е лошо от храната. без да съм преяла, понякога имам чувството, че ще се пръсна. Учестен пулс, треперене, тежест под реброто и в корема като цяло, потене при положение, че не се потя дори в най-голямата горещина. Нищо не откриваха до преди месец, когато ме повали панкреатитът. Още възстановявам, днес пак ми е тежко, макар че закусих оскъдно.

ПП Това, че АМА и АГМА са излезли отрицателни, нищо не значи. Част от хората са серонегативни и имунологичните тестове не ги ловят. Аз съм една от тях. Болестите ми откриха с биопсии.

# 22
Няма хипохондрия, когато ти е зле. Не е просто така, нито някой е толкова луд, че да ходи по гадни изследвания от самовнушение.

Има, има! /като хипохондрик ти го казвам/ И си те боли и си усещаш как ти е зле... При мен като след изследване ми кажат, че съм ок - това минава и почва следващото.

# 23
Откъде сте? Къде е преглеждан мъжът Ви? Проверихте ли за диафрагмална херния?

# 24
  • пак там
А дали да не се обърнете към някой по-... не тясноспециализиран лекар?

Общи условия

Активация на акаунт