Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 79

• 41 137
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Аз бих питала док. преди да се запася, че при втория ЗЕТ си купих така лекарства и сега имам по няколко кутии Дуфастон и Утрогестан, защото въобще не ми ги изписа. (п. с ако на някой му трябват мога да ги дам с отстъпка, за да не ги хвърля след година-две)

# 571
Здравейте, момичета!
Днес съм по-добре 😊 Чух се с репрото и останах със смесени чувства. От 13 яйчица са останали 11, оплодили са се 4ри, като 3 са добре ❤️, а четвъртото е под въпрос. Той каза, че това не е много добре, но за моите ПКЯ е напълно нормално 😊 Трансферър ще е в понеделник 😍 Моля ви, не пускайте палчетата да оцелеят до понеделник и да прибера поне 2 на топличко. Малко си поплаках, но се събрах и всъщност сега съм супер щастлива, защото имаме 3 здрави бобчета за момента ❤️❤️❤️
Успех на всички!

# 572
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, момичета!
Днес съм по-добре 😊 Чух се с репрото и останах със смесени чувства. От 13 яйчица са останали 11, оплодили са се 4ри, като 3 са добре ❤️, а четвъртото е под въпрос. Той каза, че това не е много добре, но за моите ПКЯ е напълно нормално 😊 Трансферър ще е в понеделник 😍 Моля ви, не пускайте палчетата да оцелеят до понеделник и да прибера поне 2 на топличко. Малко си поплаках, но се събрах и всъщност сега съм супер щастлива, защото имаме 3 здрави бобчета за момента ❤️❤️❤️
Успех на всички!
Кактусче, едничко е достатъчно, само да е вашето бебе. Ние бяхме със 7 Я, от тях се оплодиха 5. На 3ти ден замразихме 2, а останалите изчакаха до 5ти ден. На 5ти ден замразихме още 2, а третото изчакахме до 6ти ден, защото изоставаше, но то не се разви. Върнаха ми двете 3дневни и живот и здраве декември ще се видим с нашата беба. Така че, Не унивай, колкото, толкова, важното е да са добри ембриончетата и едно от тях да бъде вашето бебче.
Успех и много, много късмет.

# 573
Здравейте, момичета!
Днес съм по-добре 😊 Чух се с репрото и останах със смесени чувства. От 13 яйчица са останали 11, оплодили са се 4ри, като 3 са добре ❤, а четвъртото е под въпрос. Той каза, че това не е много добре, но за моите ПКЯ е напълно нормално 😊 Трансферър ще е в понеделник 😍 Моля ви, не пускайте палчетата да оцелеят до понеделник и да прибера поне 2 на топличко. Малко си поплаках, но се събрах и всъщност сега съм супер щастлива, защото имаме 3 здрави бобчета за момента ❤❤❤
Успех на всички!
Кактусче, спокойно мила. На мен ми извадиха 11, оплодиха се 7, върнаха ми 1 на 5ти ден, замразихме 3, останалите 3 бяха спряли развитие на морула. Въобще не се тревожи, и да се оплодят всички, и да ти върнат 3, гаранция за успех няма. Да се оплоди 1, да се развие и да ти върнат 1, може да си бременна после! Божа работа е!
Няма да забравя Стаменов какво ми каза, като не исках да правя инвитро, за да не се меся в Божията работа -“това не е намеса, защото, ако не е писано, пак няма да стане. Не ние контролираме ембриона, той контролира нас.”
Така че никакво плачене, а горе главата с надежда и вяра! ❤

# 574
Кактиии, всички палци са стиснати!
Съжалявам, че пункцията е минала малко по-тежко, но важното е че имаш яйчица. Очудвам се, че ще правите свеж трансфер, но явно в крайна сметка си се разминала с хиперстимулацията, което е супер! При мен, въпреки че извадиха 24 яйчица юни, възстановяването беше много леко, но не правихме СЕТ, а само ЗЕТ.
Дай, боже следващия месец и аз да мога се похваля с трансфер, че от август до сега все нещо става и ми спъва плановете.

# 575
Алекс, от Турция си ги взимах допреди да забременея,  ама ние често ходим на разходка, почивка или шопинг. В групите за ин витро в Турция тук или във ФБ можеш да питаш и някой да се отзове - така също съм взимала лекарства.

# 576
Iren11 а защо се наложи до 7 месец.. при мен прогестерона е изключително нисък а ще
влизам в 13 седмица.. 12,7 ng/ml което е минималната стойност за първи триместър и явно ще трябва да бъда на терапия доста дълго

# 577
Защото от 6гс бях с кървене и лежах месец в болница за задържане. Хематомът ми беше по-голям от ембрионалния сак. Това е хормонът, който храни бременността и може до края да се приема. Аз го спирах и доста дълго време до началото на 7 месец.

# 578
Няма да забравя Стаменов какво ми каза, като не исках да правя инвитро, за да не се меся в Божията работа -“това не е намеса, защото, ако не е писано, пак няма да стане. Не ние контролираме ембриона, той контролира нас.”
Така че никакво плачене, а горе главата с надежда и вяра! ❤
И аз това казвам на колежката, когато започне да философства, че секциото променяло съдбата на човек, защото не се раждал, когато трябва, а когато лекаря реши. Ми то може би е трябвало точно на тази дата да се появи Smile. Ама тя си има някаква гледна точка за всичко, както и да е, просто твоя пост ми напомни за нейните теории.

# 579
Съжалявам, че пункцията е минала малко по-тежко, но важното е че имаш яйчица. Очудвам се, че ще правите свеж трансфер, но явно в крайна сметка си се разминала с хиперстимулацията, което е супер! При мен, въпреки че извадиха 24 яйчица юни, възстановяването беше много леко, но не правихме СЕТ, а само ЗЕТ.
Дай, боже следващия месец и аз да мога се похваля с трансфер, че от август до сега все нещо става и ми спъва плановете.
Разминах се с лека хиперстимулация и следвам стриктно препоръките на репрото. В момента се чувствам добре и в моя случай е по-добре свеж трансфер.
Айде, другия месец да се похвалиш ❤️❤️❤️❤️❤️🍀🍀🍀🍀🍀

# 580
Разминах се с лека хиперстимулация и следвам стриктно препоръките на репрото. В момента се чувствам добре и в моя случай е по-добре свеж трансфер.
Айде, другия месец да се похвалиш ❤❤❤❤❤🍀🍀🍀🍀🍀

Кактусче, купи си Протеин на Биогейм, ако не си, и пий по 2-3 шейка на ден Wink

Защото от 6гс бях с кървене и лежах месец в болница за задържане. Хематомът ми беше по-голям от ембрионалния сак. Това е хормонът, който храни бременността и може до края да се приема. Аз го спирах и доста дълго време до началото на 7 месец.

Иренка, какво беше твоето кървене, може ли да разкажеш повече като количество и цвят, ако е удобно.
От 2 дни съм с кървене и спазми вечер, през деня само зацапва кафяво и не ме боли, но две вечери поред - вчера и в четвъртък, съм с ръждиво-червена кръв + съсиречета, като количество е по-малко от 1 стандартна превръзка за 3 часа примерно, но след като стана сутрин и всичко намалява и цветът се променя, и много се притеснявам да не загине ембриончето, та затова те питам. Благодаря ❤

# 581
  • до най-прекрасния мъж
Прогестероновите препарати могат да се приемат и почти до края. Аз съм все още на Утрогестан, а вече съм в 31 г.с., тоест началото на 8ми месец. В 14-15 г.с. ми го намалиха от 2х2 на 2х1. Дотогава приемах и Дуфастон 3х1. Аз съм с леко скъсена шийка - движи се около 25-28 мм и така съм от 3 месеца вече. Преди това не са ми я мерили и не знам колко ми е била в началото. Засега крепим положението с прогестерона. Надявам се да додрапам до 36 г.с. поне, а защо не и повече, че на мен и годините са ми доста.

# 582
Шанти, даже по 4 ри шейка на ден ми изписа репрото, още преди пункцията, отделно диета богата на протеини. Хапвам си и от протеиновите пудинги от Лидл 😁

# 583
Здравейте, а защо ги изписват тези протеинови шейкове. Аз съм на 9-ти ден от стимулация и не са ми казали да пия каквото и да било,нито витамини нито протеини 🤔

# 584
Протеините са за да се избегне получаването на хиперстимулация. Аз също не пия, не са ми и казали на този етап. Но от момичетата тук съм чела, че и изварата помага, затова си взех извара и хапвам по малко. Предполагам, че ако има нужда лекарите също ще кажат, може би към края на стимулацията, когато фоликулите нарастнат и са повече като брой. Но не е задължително, при всяка една от нас е индивидуално.

Редактирам се да допълня, че извара май можеше, ако нямаш инсулинова резистентност. Ако нещо бъркам нека другите ме поправят. ☺️

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 17:26 от funn

Общи условия

Активация на акаунт