Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 79

• 40 331
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Mrvv, като за начало си пуснала възможно най-съкратения пакет.. При мутация в РАI е добре да се изследват АСЕ и фактор 13 , защото , ако и в тях има мутации, се увеличава рискът. Мутацията в мтхрф, показва , че не усвояваш неметилирани форми на витамините от група Б, т.е. трябва да приемаш метилираните форми в това число и Б9/ фолиева киселина.

Ирен, може ли мнението ти и за моя вариант, понеже предния специалист, който ме гледаше, каза, че не е особено и че просто имам лека тромбофилия и ще трябва фракси, като забременея, а в Надежда не сме коментирали въобще това:

ТРОМБОФИЛИЯ            
Фактор V Лайден - мутация R506Q - Нормален генотип 1)            
Фактор II (Протромбин) - мутация G/A 20210 - Нормален генотип 1)          
Инхибитор на Плазминогенния активатор - PAI 4G/5G - Хомозиготен носител 4G/4G 2) 3)            
MTHFR - мутация C677T - Хомозиготен носител T/T 4)

Благодаря предварително!

# 706
Аз съм хомозигот по PAI и хетерозигот по Фактор 13, имам и още 2 хетерозиготни мутации, но не помня точно кои бяха. Едното беше това, че и аз не усвоявам напълно витамините от В група, та и аз пия метилирана фолиева и отделно от деня на трансфера съм на Фраксипарин и Натаспин.

# 707
Ами така каза той по 3 пъти, като цяло не се притесних, понеже знам, че организма ще вземе това, което му е нужно.

# 708
Shantii , това, което си цитирала, важи и за теб.
Мрвв, а и изследвала ли си си нивата на витамините? Ако имаш недостиг , ок. Ама предозирането също не е добра идея, особено ако приемаш и обикновен Б9.

# 709
Аз съм със същите мутации като теб. Не съм на никаква терапия от началото на бременността, но следя кръвотока и нямам мутации в АСЕ и фактор 13. Предозирането с фолат не е шега и е добре преди да започнеш да пиеш по три таблетки, да видиш какви са нивата. Изследването е около 20лв. и можеш да го пуснеш заедно с АСЕ и фактор 13.

Ами така каза той по 3 пъти, като цяло не се притесних, понеже знам, че организма ще вземе това, което му е нужно.

# 710
Shantii , това, което си цитирала, важи и за теб.
Мрвв, а и изследвала ли си си нивата на витамините? Ако имаш недостиг , ок. Ама предозирането също не е добра идея, особено ако приемаш и обикновен Б9.

Иренка, не разбрах, мила....което аз съм цитирала? Извинявай, но не разбирам.

# 711
Не за такива изследвания дори доктора не ме е пращал, но понеже бях чела че предозиране е с повече таблетки, а и нали е лекар и за това не поставих под съмнение тези 3 хапчета. Ще отида да си пусна и тези изследвания, преди да ги започна. Благодаря ви

# 712

Да . Имаш мутация в ПАЙ и е добре да се изследват фактор 13 и АЧЕ. Имаш мутация и в гена, който е свързан с усояването на витамините от Б групата и повишен хомоцистеин. Приемай само метилирани форми на витамините. Казано по друг начин- комбинираните витамини не са добър избор в такъв случай.

# 713

Да . Имаш мутация в ПАЙ и е добре да се изследват фактор 13 и АЧЕ. Имаш мутация и в гена, който е свързан с усояването на витамините от Б групата и повишен хомоцистеин. Приемай само метилирани форми на витамините. Казано по друг начин- комбинираните витамини не са добър избор в такъв случай.

Да, мила, аз приемам само Неофолик Мета, други витамини не приемам - комбинирани и прочее.
Ще помисля и за фактор 13 и АЧЕ. Само не разбрах, при мутация в тях, рискът от какво се учеличава?
Благодаря!

Не за такива изследвания дори доктора не ме е пращал, но понеже бях чела че предозиране е с повече таблетки, а и нали е лекар и за това не поставих под съмнение тези 3 хапчета. Ще отида да си пусна и тези изследвания, преди да ги започна. Благодаря ви

3 и на мен ми звучи бая, но щом лекарят ти така е решил. Аз приемам от 2г по 1, след трансфера Стаменов поиска да увелича 2х1, но сега пак съм си 1х1.

# 714
Има риск от понижена фибринолитична активност.
Казано по-простичко, при бременност има опасност кръвотокът в маточните артерии да не е добър  и спиране на сърдечна дейност на плода.

# 715
Има риск от понижена фибринолитична активност.
Казано по-простичко, при бременност има опасност кръвотокът в маточните артерии да не е добър  и спиране на сърдечна дейност на плода.

Много полезна информация, Ирен! Благодаря ти!
А това има ли как да се контролира по време на бременност, за да няма опасност?

И това ми изследване има ли общо:
Протромбиново време - % (PT-%)  95%           70.00 - 120.00
Протромбиново време - INR   1.06INR             0.80 - 1.2
Фибриноген (Fibrinogen)  2.4g/l                        2.00 - 4.50

Това ми е пускано в Надежда по време на стимулация.

# 716

А това има ли как да се контролира по време на бременност, за да няма опасност?

Да. Обикновено се назначава НМХ. Следи се често кръвотокът , примерно на 2 седмици. Пускат се и кръвни изследвания всеки месец и в движение се коригира терапията.

# 717
При Пай 4г4г (хомозигот) няма нужда да се пуска фактор 13 и асе,  защото целият ген е с мутация и е еднозначно.
Най-добре хематолог да назначи терапия.
Момичета, има тема за тромбофилия във форума и е много полезна. Там може да намерите информация за всички тези гени, терапия и имена на лекари които могат да помогнат.

Аз бях на терапия с нмх от трансфер и следих нещата стриктно (кръвни и ехограф) на 3 седмици.

# 718
При Пай 4г4г (хомозигот) няма нужда да се пуска фактор 13 и асе,  защото целият ген е с мутация и е еднозначно.
Най-добре хематолог да назначи терапия.
Момичета, има тема за тромбофилия във форума и е много полезна. Там може да намерите информация за всички тези гени, терапия и имена на лекари които могат да помогнат.

Аз бях на терапия с нмх от трансфер и следих нещата стриктно (кръвни и ехограф) на 3 седмици.

Благодаря за информацията!

# 719
Здравейте, при мен трансфера през ноември ще трябва да почака след нова година, тъй като се ваксинирах и виждам че е препоръчително да се изчакат 2-3 цикъла, така че нова година - нов късмет. Само се моля ваксината да няма негативни последици на ТСХто ми, че съм с Хашимото. Ще пусна контрола след следващия цикъл и ще разберем.
Стискам палци на всички момичета с предстоящи процедури и ще ви следя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт